Kerezsy a primit cadou de ziua sa o înfrângere ce îi complică șansele să salveze Știința de la retrogradare. „Merge înainte. Ne vom bate până în ultima etapă”

Kerezsy a primit cadou de ziua sa o înfrângere ce îi complică șansele să salveze Știința de la retrogradare.**

Știința Miroslava a pierdut, sâmbătă, la Motru, cu 1-0, derby-ul suferinței cu Pandurii Târgu Jiu și și-a redus și mai mult șansa de a se menține în campionatul Ligii 2. Singurul gol al partidei din etapa a 33-a a fost marcat de Drilon Cenaj, în minutul 72. Intrat de puțin timp pe teren, mijlocașul bosniac a încris golul victoriei, cu un șut plasat, de la 20 de metri, lăsându-i pe ieșeni la trei puncte în spatele primelor două clasate deasupra liniei roșii.

Antrenorul Științei, Adrian Kerezsy, era extrem de trist la finalul jocului desfășurat chiar în ziua în care a împlinit 57 de ani și de la care și-ar fi dorit o victorie drept cadou din partea elevilor săi. Tehnicianul echipei din Miroslava încă mai speră însă în salvarea de la retrogradare, deși admite că șansele sunt din ce în ce mai mici.

„Nu am pierdut niciodată de ziua mea, sau în jurul datei de 5 mai. Din păcate, s-a întâmplat acum, când aveam mare nevoie de victorie. A fost un joc foarte echilibrat, în care s-a văzut presiunea, la ambele echipe. Am încercat să contracarăm jocul gazdelor, știam că joacă mai agresiv. Am reușit acest lucru, cel puțin în primele 60 minute, când am avut și o serie de ocazii, dar nu le-am valorificat. Ei ne-au surprins cu acel gol și au câștigat. Nu știu dacă victoria pandurilor e meritată. Așteptam mai mult de la jucătorii care au intrat pe parcurs. Teoretic, mai avem șanse de a ne menține, dar ne va fi foarte greu. Mergem înainte. Vom lupta în continuare cu Suceava, Pandurii, Metaloglobus și Brăila. Cred că ne vom bate până în ultima etapă. Sunt cinci-șase jocuri în care am luat bătaie cu 1-0. Sper ca finalul de campionat să ne fie favorabil și norocul să să-și întoarcă și față către noi”, a declarat Kerezsy.

După 33 de etape, Știința se află pe locul 17, cu 31 de puncte. Brăila, Pandurii și Metaloglobus sunt la egalitate de puncte, 34, și sunt contracandidatele Miroslavei la salvarea de la retrogradare. Și Foresta Suceava (30 de puncte) mai are șanse. Până la finalul sezonului, Știința Miroslava mai are de disputat meciuri cu ASU Poli (acasă), Sportul Snagov (a), Foresta Suceava (deplasare), Luceafărul Oradea (a) și Ripensia Timișoara (d).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

 

Pe aceeași temă