Noul stadion nu va fi inaugurat prea curând, dar Pandurii are șanse mari să joace la Târgu Jiu încă din startul sezonului! Soluția găsită de oficialii gorjeni

Decopertat în urmă cu trei ani, terenul 2 – sintetic din cadrul Complexului Sportiv Municipal Târgu Jiu va fi refăcut și ar putea găzdui meciurile echipei Pandurii Târgu Jiu, în noul sezon al Ligii 2. Jucătorile au început deja.

Pe marginea suprafeței de joc, care va fi tot una sintetică, vor fi aduse tribunele pe structură metalică, de la vechiul stadion, a căror capacitate este de 900 de locuri. Acestea fuseseră montate, deasupra tribunei a II-a de beton, în anul 2005, o dată cu promovarea, în premieră, a echipei în Liga 1, în vederea măririi capacității micuței arene de la malul Jiului.


La Târgu Jiu au început lucrările pentru montarea suprafeței de joc sintetice

„S-ar putea să jucăm pe terenul sintetic, pentru că lucrările sunt în toi, iar până sâmbătă am înțeles că ar putea fi montat covorul. Probabil va fi o comisie a Federației Române de Fotbal, dar cred că ni se va permite să jucăm aici meciurile de acasă. Dacă se dorește acest lucru, atunci vom evolua la Târgu Jiu. Este foarte important că se va reface acest teren, atât pentru noi, cât și pentru Centrul de Copii și Juniori de la club, dar, v-am spus, sperăm să jucăm și meciuri oficiale pe noua suprafață. Totul e să fie omologat, astfel nu vor mai fi probleme cu transportul”, a declarat, conform gorjeanul.ro, antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi.

Pandurii și-a disputat meciurile din sezonul trecut pe stadionul Minerul din Motru și speră să evolueze cât mai curând pe noua arenă din Târgu Jiu. „Aici s-a făcut un stadion frumos și lumea trebuie să vină la meci. Trebuie să umplem noua arenă. Cred că vom juca în toamnă aici, am înțeles că sunt niște termene, mai trebuie făcute niște investiții la stadion, până atunci vom vedea unde vom juca, dar, din discuțiile pe care le-am purtat eu, s-ar putea să jucăm pe sintetic”, a precizat Bogoi.

Liga 2 începe pe 4 august, iar Pandurii speră să joace pe terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Municipal Târgu Jiu până la fi dat în folosință stadionul de 22 de milioane de euro.

În cazul în care FRF nu va omologa terenul sintetic și tribunele improvizate, echipa își va disputa meciurile de acasă tot la Motru.

Tot la Târgu Jiu vrea să își mute echipa, pe ACS Energeticianul, fost ACS Șirineasa, și afaceristul gorjean Nicolae Sarcină.


Terenul sintetic de lângă stadionul Municipal din Târgu Jiu a fost decopertat în urmă cu trei ani


Parte din tribunele fostului stadion din Târgu Jiu vor fi montate la noul teren sintetic

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă