Minerul Mehedinți, la prima victorie în amicale

Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU 11 Aug. 2014, 10:28 Stiri

Pe Stadionul Termo din Drobeta Turnu Severin, Minerul Mehedinți a învins CSO Filiași cu 2-1 și a obținut prima victorie în amicalele din această vară, după ce remizase anterior cu Minerul Motru și pierduse cu Poli Timișoara (1-6). Doljenii au deschis scorul prin Vladu, în minutul 41, dar mijlocașul Ghighilicea (58) și antrenorul-jucător Boboescu (67) au întors rezultatul după pauză.

La Minerul a debutat și fostul portar al Universitătii Craiova, Andrei Preda, însă acesta nu a semnat și contractul. În schimb, nigerianul Paul Abba, care evoluase 30 de minute în amicalul cu Poli, nu a mai jucat cu Filiași  și a plecat la Buzău pentru a-și rezolva situația contractuală cu divizionara secundă Gloria.

„Au fost două reprize diferite. Prima parte ne-a aparținut nouă, dar gazdele au jucat mai bine în repriza secundă, iar rezultatul e just. A fost al treilea amical pentru noi și sper ca în următoarele jocuri să evoluăm din ce în ce mai bine. Lotul e în mare parte același cu care am promovat. Au venit doar doi-trei jucători, dar sper ca în perioada următoare să întărim echipa. Obiectivul va fi evitarea retrogradării, dar eu mi-aș dori o clasare în prima parte a clasamentului”, a spus antrenorul Filiașiului, Gigi Ciurea. Echipa sa a efectuat cantonamentul de vară la Tismana, iar în pauza competițională a mai disputat alte două amicale,  cu divizionarele D doljene Dunărea Bistreț (2-0) și Viitorul Cîrcea (2-3).

Pentru a putea pleca vinerea viitoare în cantonament, la Donji Milanovac, Minerul așteaptă banii promiși de Consiliul Local Dr. Tr. Severin și Consiliul Județean Mehedinți, care au anunțat că s-au asociat în această vară cu clubul de la Valea Copcii.

Minerul: Preda (’46 Lascu, ’70 Novabilschi) – Ilinca, Merluță, Petrache (’46 Marinaș), Iordache – Dragotescu (’46 Drăcea), Ștefan (’46 Stanciu) – Ghighilicea, R. Lupu (’50 Enea), Prundeanu (’46 Boboescu)  – Porcescu (’80 Manda). Antrenor Cristian Boboescu

Filiasi: Popescu – Ianîcu, A. Lupu, Vulpe, Pais (’83 Vălu) – Crețu (’70 Stancu), Ștoiu, Dumitrașcu, Crușoveanu – Obeanu (’70 Cîrjan), Vladu (’60 Cimpoieru). Antrenor Gigi Ciurea

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU 11 Aug. 2014, 10:28 Stiri
Pe aceeași temă