Minerul a pus astfel capăt unui șir interminabil de înfrângeri ale campioanelor județene de la Mehedinți în disputele cu reprezentantele Gorjului, după ce, în ultimele două decenii, Ralbex Turcinești (2009), Petrolul Țicleni (2006), Senaco Novaci (2002), Petrolul Stoina (1999) și Parângul Sadu (1995) treceau fără emoții de Agromec Șimian (2-0), Unirea Vânători (2-0), Constructorul Severin (3-0), CS Severnav (3-1), respectiv CS Termo Severin (5-1).
Totodată, a fost prima victorie a Mehedințiului la meciurile de baraj din ultimii patru ani, Dunărea Pristol, Pandurii Cerneți și Recolta Dănceu fiind învinse de Gloria Reșița (1-0), Vulturii Lugoj (3-0), respectiv FC Podari (9-2). Precedenta campioană a Ligii a IV-a Mehedinți care reușise promovarea în Liga a III-a fusese CS Termo Severin, în 2010, scor 2-1 cu reprezentanta Timișului, FC Chișoda, pe terenul din Caransebeș.
La Slatina, Minerul a eliminat Gilortul Târgu Cărbunești, iar câștigătoarea s-a decis în prelungiri.
Dubla lui Dragotescu a adus promovarea
După 90 de minute fară gol, Dan Dragotescu a spart gheața în finalul primei reprize suplimentare, cu un șut-centrare care l-a păcălit pe portarul Mădălin Munteanu. Același jucător a relizat dubla în minutul 110, când a reluat pe spate, cu capul, balonul aruncat în careu de antrenorul-jucător Cristian Boboescu. „O victorie muncită, meritată și foarte importantă pentru fotbalul mehedințean. Mă bucur că am putut contribui la acest succes, prin cele două goluri marcate, însă meritul este al întregii echipe”, a spus mijlocașul Dragotescu.
Clubul cu sediul la Valea Copcii nu beneficiază momentan de un buget care să-i permită participarea în Liga a III-a, dar oficialii Minerului poartă în această perioadă tratative cu Primăria Drobeta Turnu Severin, în vederea unei asocieri, situație în care echipa va juca pe „Municipalul” severinean și va avea ca obiectiv promovarea în eșalonul secund.
Găman: „Am dominat clar meciul”
Supărarea a fost mare în tabăra gorjenilor, care au invocat ghinionul. „Noi meritam să promovăm, dar am avut un ghinion teribil. Am fost peste Minerul Mehedinți, însă doar neșansa a făcut să pierdem. Meritam clar promovarea. La finalul meciului, Boboescu a venit la noi și ne-a spus că noi am fi meritat victoria. Am dominat meciul cum rar se poate vedea pe un teren de fotbal. Nu au intrat în jumătatea noastră de teren în primele 90 de minute decât cu mingi lungi, aruncate la ce o fi, și nici nu au avut nici măcar un șut pe poartă în cele 90 de minute. Asta în vreme ce noi am avut nu mai puțin de șase ocazii clare, singur cu portarul, cea mai mare dintre ele fiind cea din minutul 90, când Tarhat a ratat singur cu poarta goală din doar 6 metri. Asta este, când ratezi așa, fotbalul se răzbună”, a declarat antrenorul Gilortului, Sergiu Găman, pentru sportingorj.ro.
Tehnicianul a lansat și un atac la adresa președintelui AFJ Gorj, Mihai Prunariu: „Sunt supărat pentru că am ratat promovarea, dar doar noi suntem supărați, pe alții, care se ocupă de destinele fotbalului gorjean, nu-i interesează ce am făcut. Nu se poate ca niciun reprezentant al AJF-ului să nu vină la meci. Pentru mine Mihai Prunariu nu mai există! Să lase AJF-ul și să se ocupe de Pandurii. Anul trecut, când era președinte la AJF, a mers la Reșița la meciul de baraj, acum nici măcar un telefon nu ne-a dat. Nu mai este același om care era. Vorbesc de un om care pe mine m-a ajutat mult, mi-a dat o pâine și căruia îi mulțumesc pentru asta, dar care acum m-a dezamăgit foarte mult. Eram reprezentanta Gorjului, și nimeni nu a venit.”
Minerul – Gilortul 2-0 (d.p.)
Dan Dragotescu 104, 110
Minerul: Lascu – Baciu (30 Ilinca), Merluță, Marinaș, Iordache – Drăcea (cpt), Dragotescu (116 Manda) – Făiniși, Boboescu (116 Cioabă), Enea (55 Prundeanu) – Porcescu. Antrenor: Cristian Boboescu
Gilortul: Munteanu – Dragotoiu, Brandibur, Gioagă, Ștefan, Fugaru (55 Tarhat) – Almăjan, Găman, Marghidan (50 Chiriac) – Sanda, Tiron (60 Gugu). Antrenor: Sergiu Găman.
Stadion „1 Mai”, Slatina, spectatori 100
Arbitri: George Cătălin (Craiova) – Ionuț Marius Bobe (Videle) și Doru Zamfir (Slatina)
Observatori: Cornel Sorescu (Pitești) și Constantin Constantinescu (Slatina)
Articol și foto de Mircea OGLINDOIU