Matematic, azi putem avea prima promovată în Liga 2!

15 May. 2012, 18:12 Stiri
Matematic,** azi putem avea prima promovată în Liga 2!

Azi are loc etapa a 27-a a Ligii a III-a și promovarea în al doilea eșalon încă se joacă chiar dacă în unele serii scenariile sunt fantaziste, dar posibile din punct de vedere matematic. Cea mai echilibrată luptă se duce în seria a III-a, acolo unde Buftea, Domnești și Chimia Brazi sunt înșirate pe distanța a două puncte. Etapa de azi care programează derby-urile dintre Domnești și Chimia, dar și Buftea cu Prahova Tomșani, poate da prahovenilor o șansă în plus, în condițiile în care echipa lui Tavi Grigore are un meci în minus față de rivalele de deasupra lor.
În seria I, după victoria Rapidului la Roman, lupta pare a se mai da doar între suceveni și băcăuani, primii având un meci în minus, dar și un punct avans. Ambele echipe au meciuri relativ ușoare în această rundă, băcăuanii în „deplasare” la Aerostar, iar sucevenii acasă cu Cetatea Tg. Neamț, așa că pentru moment avantajul este de partea rapidiștilor.
În seria a II-a, Unirea își poate asigura matematic promovarea după meciul de la Berceni. O victorie a galben-albaștrilor ar însemna că ialomițenii ar avea cel puțin 8 puncte avans față de Afumați, ceea ce ar fi de ajuns pentru promovarea matematică în condițiile în care ilfovenii mai au de jucat doar două meciuri în ultimele trei runde. Un scenariu de coșmar pentru echipa antrenată de Ion Ionescu ar fi să piardă toate meciurile pe care le mai are cu echipe ilfovene (Berceni, Tunari, Voluntari) și să facă un egal la Chirnogi acasă, în timp ce Afumațiul să bată în toate meciurile. S-ar ajunge la egalitate de puncte caz în care s-ar aplica criteriul meciurilor directe, acolo unde Afumațiul e în avantaj după 1-1 și 1-0.
Seria a IV-a este una ciudată prin prisma misterului privind dreptul Minerului Motru de a promova în Liga a II-a. Dacă în cele din urmă se va anunța că nu au interdicție de promovare, minerii speră într-un miracol în ultimele etape. Dacă Damila va pierde 6 din cele 12 puse în joc, iar Minerul va câștiga tot, atunci cele două echipe se vor afla la egalitate de puncte. Echipa din Motru are însă avantajul meciurilor directe, unde are un sec 5-1 în tur și un 1-1 în retur. În cazul în care interdicția de promovare a gorjenilor rămâne în picioare, Damila e ca și promovată, deoarece echipa de pe locul 3 se află la 10 puncte distanță înaintea rundei cu numărul 27
Seria a V-a este deschisă oricărui rezultat, chiar dacă Recaș are patru puncte avans față de Hunedoara. Ambele echipe au meciuri grele până la final de campionat, Bihorul Beiuș, ocupanta locului 3, urmând a se duela cu cele două fruntașe. În caz de egaliatate de puncte, Hunedoara are avantajul meciurilor directe după 1-1 și 1-0.
Seria a VI-a o are în prim-plan pe Corona Brașov, care are cinci puncte avans față de Olimpia Satu Mare și nu a cunoscut încă gustul înfrângerii în retur. Brașovenii par a avea un program mai ușor, jucând cu mai multe echipe din subsolul clasamentului. În plus, în caz de egalitate, echipa lui Daniel Bona are avantajul golaverajului general mai bun. Acesta va fi criteriul de departajare dintre cele două echipe, în condițiile în care în meciurile directe a fost egalitate perfectă: 1-0 pentru Olimpia la Satu Mare și 1-0 pentru Corona la Brașov.
Meciurile rundei a 27-a vor începe de la ora 18, singura excepție fiind partida de la Berceni, care se va juca în nocturnă de la ora 20.


COMENTEAZĂ‚ CU MIHAI ANDRIEȘ DESPRE FAVORITELE LA PROMOVARE ÎN AL DOILEA EȘALON

15 May. 2012, 18:12 Stiri
Pe aceeași temă