Marian Constantinescu, inamicul numărul 1 al stegarilor în derby-ul cu Turris Oltul. „Nu mă interesează să marchez eu în acest meci, ci să câștigăm”

Marius ANGHEL 13 Sep. 2018, 12:52 Stiri
Marian Constantinescu, inamicul numărul 1 al stegarilor în derby-ul cu Turris Oltul.**

Fostul atacant al Brașovului, Marian Constantinescu, este considerat cel mai periculos jucător al celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele, adversarul de sâmbătă al echipei ACS SR Brașov. Luna trecută, Constantinescu a împlinit 37 de ani, iar trecerea sa la echipa teleormăneană a suprins pe multă lume.

„Am acceptat oferta celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele în primul rând pentru antrenorul Erik Lincar cu care am mai lucrat în două rânduri (n.r. – la Chiajna și Clinceni). Am găsit la Turnu Măgurele un stadion frumos, condiții bune de pregătire, iar oamenii de aici își doresc promovarea. Anul trecut s-au izbit de forța Petrolului și nu s-a putut. Avem o echipă cu câțiva jucători experimentați, Băjenaru, Balgin, Savin, eu, Matei, și este normal ca obiectivul să fie promovarea. Eu aș fi vrut să mă întorc la Brașov, dar nu am fost căutat de nimeni. Ce era să fac, să mă autopropun? Sunt jucător profesionist și este normal să îmi fac treaba la clubul cu care am contract. Îmi pare rău că revin la Brașov din postura de adversar”, spune „Costică”, cel care este golgheterul echipei cu cinci goluri marcate, patru în campionat și unul în Cupa României. „Am început destul de bine sezonul, cu un singur pas greșit în campionat, acel egal de la Moreni, iar în Cupa României ne-am calificat în 16-imile de finală”, a declarat Constantinescu. Turris Oltul Turnu Măgurele a jucat marți în turul 4 al Cupei României, acolo unde a eliminat-o cu 3-2 pe CS Balotești, echipă din Liga 2. Primul gol al meciului a fost marcat chiar de atacantul brașovean.

„Respectăm Brașovul, însă nu ne e frică de ei!”

Referitor la derby-ul de sâmbătă de pe „Tineretului”, Marian Constantinescu spune că presiunea va apăsa pe jucătorii brașoveni. „Va fi un meci de luptă, între două echipe care își doresc promovarea. Brașovul este o echipă de tradiție, cu suporteri. Cunosc foarte bine lotul Brașovului, cu mulți dintre jucători sînt prieten, dar timp de 90 de minute vom fi adversari pe teren. Nu este o favorită la acest meci, dar sunt convins că presiunea va apăsa pe stegari pentru că joacă în fața propriilor fani. Nu mă interesează să marchez eu în acest meci, ci să câștigăm cele trei puncte. Respectăm Brașovul, însă nu ne frică de ei!”, a spus Constantinescu pentru Monitorul Expres.

Valentin Dragnea nu copiază modelul Gigi Becali la FCSB

Atacantul brașovean l-a descris și pe omul cu banii de la Turris Oltul Turnu Măgurele, Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea.

„Nu există presiune din partea lui Valentin Dragnea. Dânsul susține financiar echipa și vine la meciuri ca simplu spectator. Avem condiții bune de pregătire, iar noi trebuie să ne facem treaba pe teren. Din ce am observat, este un tip educat, care a înțeles că în fotbal trebuie să lase profesioniștii să se ocupe de bunul mers la echipei. Nici vorbă să copieze modelul lui Gigi Becali la FCSB”, a spus atacantul brașovean.

Derby-ul etapei a 4-a din Seria a 3-a a Ligii 3, ACS SR Brașov – Turris Oltul Turnu Măgurele, este programat sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul Tineretului. Un bilet la T2 și T1 costă 10 lei (copiii sub 14 ani au intrarea gratuită), iar la oficială, un tichet costă 50 de lei.

Înaintea desfășurării etapei a 4-a, ACS SR Brașov ocupă locul 4, cu 6 puncte, în timp ce Turris Oltul e pe locul 2, cu 7 puncte, la fel ca liderul CSM Alexandria și a treia clasată U Craiova SA.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 13 Sep. 2018, 12:52 Stiri
Pe aceeași temă