Mai greu acasă decât în deplasare! Florin Stîngă a găsit explicația pentru pașii greșiți ai Brașovului: „Își spune cuvântul și e dureros”

Marius ANGHEL 16 Oct. 2018, 11:54 Stiri
Mai greu acasă decât în deplasare!** Florin Stîngă a găsit explicația pentru pașii greșiți ai Brașovului:

După primele opt etape din Liga a 3-a, ACS SR Brașov ocupă locul 4 în clasamentul Seria a 3-a, cu 16 puncte, la două lungimi în spatele primelor două clasate, Turris Oltul Turnu Măgurele și Unirea Bascov.

Elevii lui Florin Stîngă și Andrei Șanta au mers ceas în deplasare, unde au procentaj maxim: trei victorii în tot atâtea meciuri. În schimb, pe teren propriu, aceștia au pierdut opt puncte, înregistrând înfrângeri cu Craiova lui Mititelu și Turnu Măgurele, echipa fiului lui Dragnea, dar și o remiză cu Unirea Bascov. Culmea, în toate cele trei meciuri în care s-au risipit puncte pe Tineretului, suporterii au fost în număr mare la stadion, cel puțin la jocul cu oltenii asistența fiind de circa 2.000 de spectatori.

Presiunea rezultatelor și a stadionului

Antrenorul Florin Stîngă a găsit explicația pentru pașii greșiți de pe Tineretului. „E frustrant să pierzi atâtea puncte acasă. Probleme am avut doar la meciurile de acasă. Presiunea rezultatelor își spune cuvântul și e dureros. Acest stadion este unul care pune presiune pe jucători. Atunci când jucătorii vor avea liniștea de la antrenamente aceștia se vor exprima mult mai bine. Ca să ajungi fotbalist îți trebuie curaj și personalitate. Deocamdată, noi suntem în formare și trebuie să mai suferim ca să putem trece peste aceste momente. Acesta este fotbalul. Adversarii vin și se bucură de acest gazon bun, văd multă lume în tribune, pentru ei o bucurie să joace pe acest stadion”, spunea, citat de Monitorul Expres, Florin Stîngă la finalul meciului cu Unirea Bascov, încheiat la egalitate 1-1.

Explicația nu e pe deplin acoperită, pentru că e greu de crezut că atunci când ai în lot jucători cu mare experiență, chiar și la nivelul Ligii 1, cum sunt Poverlovici, Răduțoiu, Burlacu, Damian, Strătilă și chiar Boția, Leonte, Țuțu, Avram sau Dumbravă, e greu de crezut că acestora le tremură picioarele când joacă în fața propriilor suporteri. Dacă ar fi așa, iar jucătorii nu au curaj și personalitate, celebra expresie a lui Petre Grigoraș, „mergi, mă, la șah”, are acoperire și la Brașov.

Linia de clasament și rezultatele obținute de echipa brașoveană în acest sezon:

4.     ACS SR Brașov     8     5     1     2     10-6     16

Etapa 1: ACS SR Brașov – FC Pucioasa 1-0 (a)
Etapa 2: ACS SR Brașov – U Craiova 1-3 (a)
Etapa 3: FC Voluntari 2 – ACS SR Brașov 0-3 (d)
Etapa 4: ACS SR Brașov – Turris Oltul Turnu Măgurele 0-1 (a)
Etapa 5: CSM Alexandria – ACS SR Brașov 0-1 (d)
Etapa 6: ACS SR Brașov – Flacăra Horezu 2-1 (a)
Etapa 7: AFC Astra 2 – ACS SR Brașov 0-1 (d)
Etapa 8: ACS SR Brașov – Unirea Bascov 1-1 (a)

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Dan Potor / Sport Pictures

Marius ANGHEL 16 Oct. 2018, 11:54 Stiri
Pe aceeași temă