„Magiun” e favorit să preia SC Bacău

05 Jan. 2012, 11:44 Stiri

E aproape sigur: Marin Barbu va prelua funcția de antrenor principal al divizionarei C băcăuane, Sport Club, rămasă vacantă după plecarea lui Cristi Popovici cu destinația Dinamo II București. Cele două părți sunt foarte aproape de a semna un acord, obiectivul celui supranumit „Magiun” fiind promovarea în liga secundă la finalul actualei ediții de campionat. De altfel, alegerea lui Barbu în detrimentul lui Sorin Condurache, principalul său contracandidat, ar avea la baza tocmai numărul mare de promovări reușite de „Magiun” în carieră: trei din liga secundă în primul eșalon și una din C în B.

Ultima oară, la Callatis

„Magiun” Barbu a confirmat tratativele cu Sport Club. „Am discutat cu cei de acolo, însă deocamdată nu am semnat nimic. Oricum, o decizie finală va fi luată cel târziu până duminică, deoarece săptămâna viitoare echipa își reia pregătirile”, a declarat tehnicianul în vârstă de 53 de ani.

Barbu, care a pregătit în trecut, printre altele, pe Foresta Suceava, FC Brașov, Petrolul, Astra sau Ceahlăul Piatra Neamț, a antrenat ultima oară pe divizionara B Callatis Mangalia, de care s-a despărțit în toamnă, după înfrângerea suferită pe teren propriu în fața lui FCM Bacău.

Dorit și vara trecută

Barbu a fost dorit de Sport Club și în 2011, în baza relațiilor foarte bune pe care le are cu președintele grupării băcăuane, Liviu Goian. Dacă atunci, conducerea Sport Clubului a optat în final pentru instalarea lui Popovici pe banca tehnică, acum, plecarea lui „Găină” aduce din nou în actualitate numele lui „Magiun”.

Sport Club își va relua pregătirile pe data de 11 ianuarie, urmând să înceapă returul de pe locul trei în Seria I din liga a treia, primele două poziții fiind ocupate de Rapid CFR Suceava și Petrotub Roman, formații care au un punct în plus față de gruparea băcăuană.

Sursa: Deșteptarea

05 Jan. 2012, 11:44 Stiri
Pe aceeași temă