„Lupii” continuă marșul către Liga 2! Petrolul a făcut spectacol la Aninoasa

Marius ANGHEL 18 Mar. 2018, 10:03 Stiri

Petrolul a obținut, sâmbătă, o victorie categorică în prima deplasare a returului, cea de la Aninoasa, demonstrând astfel, dacă mai era nevoie, ca este cea mai autorizată candidată la promovare a Seriei a 3-a. „Lupii” s-au impus cu scorul de 7-1, prin golurile reușite de către Velisar, Ciocâlteu, Arnăutu (3) și Lambru (2), păstrându-și avantajul de două lungimi în față principalei urmăritoare din clasament, AFCM Alexandria.

Meciul de la Aninoasa n-a avut, practic, istoric, petroliștii surclasând-și adversarii, iar scorul consemnat la final nu face altceva decât să vorbească de la sine despre modul în care s-au derulat ostilitățile pe teren.

Trupa lui Romulus Ciobanu și-a ușurat misiunea cu un gol marcat încă din minutul 2, atunci când Velisar, pătruns pe partea stângă, a șutat de la 12-13 metri, la colțul lung, tânărul jucător petrolist dând, astfel, semnalul unui adevărat recital ofensiv la poarta amfitrionilor. Gazdele au avut o replica timidă, la lovitura de cap a lui Codroiu (4), respinsă excelent, de lângă bară, de către Bolboașă, după care „găzarii” au reluat asediul și, până la pauză, au decis, practic, soarta confruntării.

După două șanse irosite, printre care și o bară, Ciocâlteu (32) a semnat golul desprinderii, cu un șut din careu ce l-a lăsat fără replică pe Tătar, iar Arnăutu (36) a stabilit scorul primei părți, golgheterul „lupilor” înscriind după o cursă în care l-a „pierdut” pe drum și pe portarul gazdelor.

Coordonatele s-au păstrat și după pauză, ba chiar prăpastia dintre cele două combatante s-a adâncit și mai tare. Arnăutu (51) a deviat decisiv un șut al lui Velisar, apoi, în minutul 71, a transformat un penalti scos de Lambru, juniorul „lupilor” fiind omul finalului de joc, cu o dublă semnată în ultimul sfert de oră (75 – „cap”, din plonjon, după o centrare venită de la Arnăutu și 88 – reluare din apropiere, după o pasă a lui Ciocâlteu). Între cele patru goluri ploieștene din repriza a doua și-a făcut loc și reușita de onoare a gazdelor, Codroiu (59) învingându-l pe Bolboașă cu un șut din interiorul careului.

Și dacă, din punct de vedere sportiv, totul a fost perfect, din păcate debutul confruntării a fost marcat de câteva incidente petrecute în afara terenului, ce l-au obligat, însă, pe „centralul” Bogdan Anghelinei să oprească meciul pentru aproape zece minute. Și asta după ce forțele de ordine au dat dovadă de exces de zel și au împrăștiat cu dărnicie gaze lacrimogene, fără să țină cont că, astfel, afectează pe toată lumea, inclusiv pe cei din teren, jucătorii având nevoie de minute bune pentru a-și reveni și a putea relua confruntarea.

Meciul cu CS Tunari, sâmbătă, de la ora 17:00

Petrolul continuă, după acest joc, să păstreze un avantaj de două puncte față de următoarea clasată, AFCM Alexandria, echipă care s-a impus la limită, 1-0, în deplasarea de la Roșiori. Pentru echipaploieșteană urmează, acum, confruntarea cu CS Tunari, ce se va disputa pe „Ilie Oană”, sâmbătă, 24 martie, de la ora 17:00.

FC ANINOASA – PETROLUL PLOIEȘTI 1-7 (0-3)
Alexandru Codroiu 57′ / Mihai Velisar 2′, Alexandru Ciocâlteu 32′, Sergiu Arnăutu 36′, 51′, 71′ – pen., Cosmin Lambru 75′, 88′

Tătar (I. Grigore 73′) – Grigorescu, Pahonțu, Neaga, Diță (Matei 73′) – Blas, Lică (Dinu 45+2′) – Călinescu, Maican, Nedelea – Codroiu
Antrenor: Haralambie Becheanu

Bolboașă – Prunescu (P. Antoche 67′), Ichim, Olaru – Saim Tudor (Lambru 54′), M. Chindriș (cpt.), Andor (Cl. Tudor 46′), Velisar – N. Popescu (Catană 54′), Arnăutu, Ciocâlteu
Antrenor: Romulus Ciobanu

Au arbitrat: Bogdan Anghelinei (Galați) – Florian Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Galați).
Observatori: Mugurel Vădan (București) și Gabriel Oprea (Snagov).

Text și video: Petrolul Ploiești
Foto: Petrolul / Razvan Păsărică (sportpictures.eu)

Marius ANGHEL 18 Mar. 2018, 10:03 Stiri
Pe aceeași temă