Liderul seriei I detronat după un eșec acasă, deși a deschis scorul în minutul 1 și a avut om în plus aproape o oră

Mihai Andries 07 Apr. 2014, 10:40 Stiri
Liderul seriei I detronat după un eșec acasă,** deși a deschis scorul în minutul 1 și a avut om în plus aproape o oră

Meci foarte important în ceea ce privește șansele la promovare pentru cele două echipe. Antrenorii Miroslavei au fost nevoiți să improvizeze un prim 11, trei titulari având absente motivate (Tincu – accidentat, Pârvu și Petrea – suspendați), iar aceste absențe aveau să fie oarecum decisive în soarta partidei.

Nici bine nu a început meciul, iar Știința reușea să marcheze prin Adi Caragea (secunda 40), după ce a reluat cu latul o minge centrată pe jos pe Dragoș Baciu din flancul drept. După acest gol rapid, a urmat o perioadă în care Romanul a avut mai mult posesia, însă nu au pus în pericol poarta apărată de Avram. Un alt moment important al primei reprize s-a petrecut în minutul 34, când Ciuclea a reținut o lovitură liberă de la 30 m, a încercat să iasă rapid din poartă ca să degajeze, Maxim l-a ținut din spate și urma să primească galben, însă portarul Romanului nu s-a putut controla și l-a lovit cu palma peste față pe fundașul Miroslavei. Cartonaș roșu pentru portarul oaspeților și galben pentru Maxim, iar lucrurile păreau a curge într-o direcție excelentă pentru gazde. Cu 1-0 la pauză și om în plus, puțină lume mai putea crede că soarta meciului va fi alta decât un succes al Miroslavei.

Prima ocazie mare a oaspeților a venit în minutul 54, când Avram a reușit să respingă un șut dificil de la 16 metri. Portarul gazdelor nu a mai avut nici o șansă în minutul 60, când un fundaș al Miroslavei a degajat greșit o minge direct în picioarele lui Țapu, iar atacantul oaspeților a șutat fără speranțe pentru Avram. După acest gol, Miroslava a intrat în panică și mai nimic nu le-a mai ieșit. Surpriza s-a produs în minutul 75, când Sofronie s-a distrat cu apărarea în flancul stâng, a șutat puternic din 12 m și Avram a respins greu în față, de unde nou-intratul Ionuț Enache a marcat în poarta goală!

Egalarea putea veni în minutul 79, când Lupu a așezat cu capul o minge pentru Caragea, însă reluarea acestuia cu călcâiul din voleu a lovit transversala. Oaspeții au avut șansa să facă 3-1, însă șutul frumos al lui Sofronie a lovit bara (minutul 86). Miroslava intră într-o scurtă vacanță, însă cu siguranță antrenorii vor pune tunurile pe jucători, pentru a îi menține conectați la fotbal și pentru a debuta cu dreptul în play-off.

„Presiunea rezultatului și gândul că pot termina campionatul pe prima poziție i-a speriat pe jucători, absența titularilor de drept punându-și amprenta asupra jocului de azi. Greul de abia de acum începe, am intrat în play-off, avem 10 jocuri importante, vom vedea care dintre jucători rezistă presiunii și pot face pasul spre performanță – promovarea în liga a doua”, a declarat președinte ieșenilor Daniel Acatrinei

ȘTIINȚA MIROSLAVA – PETROTUB ROMAN 1-2 (1-0) Caragea 1 / Țapu 60, I. Enache 75

ȘTIINȚA: 12. Raul Avram – 5. Ovidiu Tăcuțanu, 17. Vlad Gheorghiu, 14. Sebastian Săcrieru 4. George Maxim 11. Ilie Talpan 3. Cătălin Strungariu 7. Adrian Caragea (Cpt. ) 19. Bogdan Bolboceanu 15. Ionuț Giurumescu 8. Dragoș Baciu.
Rezerve: 23. Ciprian Bârgan 21. Narcis Ciubotariu 18. Vlad Cozma 9. Bogdan Lupu 13. Bogdan Ghiarasim 16. Marius Pasniciuc 6. Andrei Săritanu.
Antrenori: Cristi Ungureanu și Irinel Ionescu

PETROTUB: 24. Alexandru Ciuclea – 17. Daniel Marin 4. Adrian Carnariu 10. Vasile Popa (Cpt. ) 23. George Sofronie 6. Ovidiu Petrilă 7. Aurel Vlaicu 19. Ioan Harbuzaru 11. Cosmin Țapu 3. Vasile Damian 8. Ștefan Rotariu.
Rezerve: 1. Sergiu Dornescu 14. Ioan Talpalariu 5. Ionuț Enache 16. Rareș Marin 30. Vlad Pătrașcu 9. Cătălin Gafița 2. Ionuț Varea.
Antrenor: Iosif Susanu.
 

Mihai Andries 07 Apr. 2014, 10:40 Stiri
Pe aceeași temă