Lider ținut în șah pe teren propriu! Cetate Deva a fost la un pas de a pleca cu o mare victorie de la Petroșani. Ce spun principalii „actori” ai meciului

Marius ANGHEL 04 Apr. 2018, 14:07 Stiri

În numai trei zile, Deva și-a schimbat atitudinea dintr-o echipă victimă într-una care joacă dezinvolt și era cât pe ce să câștige în fața liderului detașat al campionatului, ACS Șirineasa, în partida din etapa restantă de marți din Liga 3, Seria 4.

În cele din urmă, trupa lui Cristian Dulca a smuls un egal, 2-2, după ce devenii au condus în două rânduri. De notat este și inspirația celor doi antrenori, Dulca și Cornea, în schimbările efectuate, toate trei golurile marcate în repriza a doua fiind reușite de jucători introduși pe parcurs în cele două garnituri.

Cel care a găsit primul drumul spre gol a fost Robert Cristian, în minutul 25. Acesta a expediat un „trasor” de la 25 de metri, care s-a oprit direct în vinclul porții lui Miron, o execuție imparabilă pentru orice portar din lume. În partea secundă, Șirineasa și-a amintit că e lider și a început să amenințe poarta lui Apostol. Cetate putea da lovitura de grație, însă Boldea șutează complet dezamăgitor din 16 metri (73), iar contraatacul purtat de Lupu și pasa acestuia pentru Chirlejan se termină cu un șut al mijocașului dreapta devean în portarul Miron, ieșit la blocaj (74).

Ratările s-au răzbunat imediat, pentru că după ce Tătaru a mai respins o minge – a câta – din fața lui Mansour, la cornerul care a urmat Țîră, intrat la pauză, a prelungit în careu și Cocină, introdus pe teren de cinci minute, a înscris din apropiere pentru 1-1 în minutul 77. Una din cele mai frumoase faze ale meciului i-a avut ca protagoniști pe Stoenac, care a reluat excelent din voleu centrarea lui Gruia, și pe Apostol, care a scos formidabil de sub transversală mingea pe care scria gol (82).

Entuziasmul gazdelor s-a răcit brusc în minutul 83. Doboș a insistat în stil caracteristic într-o fază de atac, a presat un adversar și a recuperat mingea pe linia de fund, a prelungit până la Voineag, acesta a continuat pentru Bedea și balonul a ajuns la Chirlejan, și el foarte inspirat intrat în meci, care a marcat din 7 – 8 metri pentru 2-1.

Cei de la Șirineasa nu s-au resemnat însă și au încercat să mai salveze ce se mai putea salva, respectiv măcar un punct din acest joc. Insistența lor le-a adus egalarea cu trei minute înainte de final, când Mansour a avut cea mai reușită execuție a sa din acest meci, pasă cu pieptul pentru Țîră, care a reluat imparabil sub bară cu un voleu care l-a învins pe bravul Apostol.

Nimic nu s-a mai schimbat în prelungiri, nici la șutul de la 30 de metri al lui Voineag apărat de Miron (90+1), nici la ultima fază de joc, cu Apostol prinzând pe linia porții lovitura slabă de cap a lui Mansour (90+3).

La meci a asistat și fostul antrenor al Șirinesei, Dan Vasilică. Acesta a luat loc în tribună alături de Gheorghe Constantin.

Dulca: „Un rezultat prost pentru noi”

„Un rezultat prost pentru noi, ne doream desigur victoria. Am întâlnit o echipă extrem de motivată, poate prea motivată, dar asta nu e o scuză, noi trebuia să ne facem jocul nostru. A fost o primă repriză ștearsă, în care am și primit gol, un gol senzațional dealtfel. Repriza a doua a fost mult mai bună, dar nu a fost suficient pentru a câștiga. Asta e, se mai greșește, pentru că pe teren sunt niște copii, învățăm din greșeli și mergem mai departe”, a spus antrenorul principal al Șirinesei, Cristian Dulca.

Cornea: „Am pierdut două puncte”

„După cum a evoluat scorul, putem spune că am pierdut două puncte. Sunt mulțumit de dăruirea jucătorilor, de faptul că nu și-au pierdut încrederea după rezultatele din ultimele două etape. Așa cum am mai spus-o, putem obține victoria pe orice teren, iar astăzi ne-au lipsit trei minute ca să câștigăm la Petroșani în fața celei mai bune și mai valoroase echipe din seria noastră. Nu acesta cu Șirineasa a fost cel mai bun joc al nostru din acest sezon, ci cel cu Bălești, acolo unde ne-a lipsit doar golul. Am înscris acum două goluri, încep să se vadă rezultatele muncii noastre, vin și rezultatele”, a declarat Sorin Cornea, antrenorul principal al Cetatei Deva.

Zgripcea: „Le cerem scuze suporterilor pentru acest rezultat”

Cel mai mâhnit de rezultat a fost președintele clubului, Alin Zgripcea. „Am încredere în tot lotul. Am covingerea că nu se va mai pierde niciun meci. Avem un lot minunat cu atitudine, dar am așteptat adversarul pe vârfuri și, iată, că rezultatul spune totul. Nu accept ideea că așa e în fotbal. Doresc în calitate de președinte să avem o echipă cu atitudine pentru că asta cred eu că nea lipsit în meciul cu Deva, dar sunt convins că în etapele următoare toți jucătorii din lot își vor demostra valoarea. Am convingerea sută la sută în antrenor și în întreg lotul. Fac apel, pentru că sunt născut în Valea Jiului, către suporterii de aici, să vină într-un număt cât mai mare, iar, pentru rezultat, un conducător responsabil este acela care își asumă și un eșec. Îmi cer scuze, în numele tururor jucătorilor, suporterilor care au venit să vadă spectacol și au plecat dezamăgiți de rezultat. Promitem că nu o să mai dezamăgim niciun suporter din întreaga Valea Jiului”, a delcarat președintele Alin Zgripcea.

Robert Cristian: „Am marcat contra celei mai bune echipe din Liga a 3-a”

Golul lui Robert Cristian a fost unul de manual, șut sănătos direct la vinclu. Jucătorul Devei, care ani buni a jucat în Valea Jiului a apreciat adversarul împotriva căruia a evoluat marți. „Când joci în fața unui astfel de adversar, cu un lot valoros, te simți cu adevărat motivat. Șirineasa are cel mai bun lot din Liga a 3-a, și cu acest lot poate fi în primele trei – patru din Liga a 2-a”, a spus Robert Cristian.

ACS ȘIRINEASA – CNS CETATE DEVA   2-2
Daniel Cocină 77′, Cătălin Țîră 87′ / Robert Cristian 25′, Petruț Chirlejan 83′

Bg. Miron – Gruie, D. Lung, Ispas, Drugă – Gunie, Zaina (Țîră 46′) – Honciu (Cocină 71′), Stoenac, Dragu – Mansour
Antrenor Cristian Dulca

Apostol – Șoit, Tătaru, Coteț, Cornea – Boldea, Bedea (Bărculeț 90′) – Tornyai (Chirlejan 58′), R. Cristian (Voineag 80′), Doboș – Lupu (Moț 86′)
Antrenor Sorin Cornea

După acest rezultat, ACS Șirineasa se menține pe primul loc în Seria a 4-a a Ligii 3, cu 47 de puncte, cu un avans de 10 față de CSM Școlar Reșița și Național Sebiș, care au însă și câte un meci mai puțin jucat. CNS Cetate Deva se află pe locul 8, cu 24 de puncte, la egalitate cu Ghiroda, Cermei și Hermannstadt 2.

Vineri, de la ora 17:00, Șirineasa joacă în deplasare la Millenium Giarmata, iar Deva joacă tot în deplasare, la Șoimii Lipova.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 04 Apr. 2018, 14:07 Stiri
Pe aceeași temă