Reînființarea Jiului, doar o amăgire a suporterilor! Petroșaniul e pe cale să rămână încă o dată fără fotbal la nivel național. Disputa dintre Sarcină și primărie

Marius ANGHEL 24 Jun. 2018, 13:48 Campionat
Reînființarea Jiului, doar o amăgire a suporterilor!** Petroșaniul e pe cale să rămână încă o dată fără fotbal la nivel național. Disputa dintre Sarcină și primărie

Șansele ca în noul sezon al Ligii 2 să participe un club care să se numească Jiul Petroșani se risipesc cu fiecare zi care trece și apropie noua ediție de campionat. Dacă pe toată durata Ligii 3 recent încheiată a amăgit spectatorii din Valea Jiului că le va readuce la viață clubul istoric reprezentativ zonei, care în curând va împlini 100 de ani, acum, omul de afaceri Nicolae Sarcină pare să fi renunțat la acest „proiect”. Finanțatorul din umbră al ACS Șirineasa, noul promovată din Seria a 4-a a Ligii 3 care de fapt are numele ACS Energeticianul, nu și-a ieșit din mână în privința practicilor pe care le expune și la celălat club pe care îl deține în Liga 2, tot din umbră, Luceafărul Oradea.

Dacă pe Luceafărul Oradea a vrut să o mute săptămâna trecută la Reșița, dar transferul a picat după ce și-a schimbat cerințele și a solicitat 300 de mii de euro autorităților locale, iar în trecut a făcut cereri la primăriile din Petroșani sau Motru să-i primească echipa din județul Bihor, povestea se repetă și în cazul Șirinesei. Gruparea vâlceană pe care a preluat-o în vara trecută și a mutat-o în județul Hunedoara, la Petroșani, are șanse mari să nu joace în Liga 2 pe stadionul Jiul. Șefii puși de Sarcină să conducă clubul caută acum alte variante de locații unde să îl mute, fiindcă nu reușesc să ajungă la o înțelegere cu autoritățile din Petroșani.

Potrivit Ziarul Văii Jiului, oficialii Șirinesei și cei ai primăriei Petroșani nu au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește folosirea bazei sportive și în noul sezon. Cei de la clubul de fotbal nou-promovat în Liga 2 spun că aleșii locali din orașul din Valea Jiului cer un preț exagerat pentru folosirea stadionului, asta în condițiile în care Sarcină a investit peste două miliarde de lei vechi în baza sportivă.

Deocamdată, echipa s-a reunit la negocieri, dar la Târgu Jiu, iar, în același timp, caută și alte variante unde să joace. Cum la Târgu Jiu, unde visează Sarcină să-i joace clubul, nu se poate, fiindcă stadionul nu e finalizat, variante ca posibilă destinație sunt Drobeta Turnu Severin, Motru, Rovinari sau chiar Bălești.

Pe de altă parte, oficialii primăriei Petroșani spun, potrivit ZVJ, că sunt deschiși la orice fel de negociere în temeiul legal și că răspunsul lor va fi favorabil ambelor părți.

 

Marius ANGHEL 24 Jun. 2018, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă