La Slobozia se fac din nou planuri mărețe la fotbal. „Ne dorim promovarea în Liga a II-a chiar din primul sezon și în 2020 putem accede chiar în Liga I”

Marius ANGHEL 19 Jul. 2015, 14:09 Stiri

La Slobozia, lucrurile par a intra pe făgașul normal pentru readucerea în prim-plan a echipei de fotbal Unirea, retrasă din campionatul Ligii 2 în iarnă. Lunea trecută, la stadionul „1 Mai”, a avut loc o întâlnirea, scopul acesteia fiind de a primi avizul public pentru reînființarea Unirii Slobozia. Scurt și la obiect, primarul Alexandru Stoica, prezent la fața locului, a ținut să lămurească rapid microbiștii.

„Dorim reînscrierea echipei de fotbal a Unirii Slobozia în competițiile naționale pentru seniori. În iarnă, cadrul legal nu ne-a mai permis continuarea activității, dar n-are rost să mai vorbim despre trecut. Între timp, legea s-a schimbat, permițându-ne să susținem echipa și prin urmare ne vom înscrie în Liga a III-a. Vom forma un lot pe care mi-l doresc 100 la sută local!”, a spus, citat de săptămânalul local Independent, edilul, care, mai în glumă, mai în serios, a trasat și obiectivele echipei pe termen scurt și lung: „Ne dorim promovarea în Liga a II-a chiar din primul sezon și eu zic că în 2020 putem accede chiar în Liga I!”.

În privința lotului pe care Unirea Slobozia se va baza, se vrea un amestec între jucători experimentați, care au dus greul și în Liga a II-a (Măstăcan, Stan, Soare, Lazăr, Toma, Ibrian, Drăguț, Macare) și tineri de perspectivă din pepiniera proprie (Topală, Bucurică, Gherasim, Alexe, Teodorescu, Pîrvu, Șolcănea, Khalil, Radu).

Conform săptămânalului Independent, antrenorul principal va fi, după toate probabilitățile, Ion Ionescu, cel care are în palmares promovarea echipei în eșalonul secund petrecută în 2012.

În altă ordine de idei, locuitorii Sloboziei ar putea vedea în următorul sezon și meciuri de Liga 2, și nu susținute de o echipă comunală, ci de tocmai fosta campioană a României din 2011, FC Oțelul. Gălățenii preferă această variantă după ce au fost dați afară de pe propriul stadion, iar baza sportivă „Zoltan David”(foto, mai jos), acolo unde aveau de gând să facă lucrări de modernizare pentru a primit licența, a fost stricată de un moștenitor care și-a primit în instanță o parte din teren și unde a înfipt țăruși, i-a betonat și a împrejmuit cu gard.

 

Marius ANGHEL 19 Jul. 2015, 14:09 Stiri
Pe aceeași temă