S-a turnat beton în mijlocul gazonului de pe stadionul „Ancora”! FC Oțelul nu se mai poate pregăti normal nici în propriul oraș

UPDATE 17:04: Cezar Dinu, avocatul care o reprezintă pe Cristiana Valmas, a explicat de ce au luat decizia de a turna ciment pe gazonul bazei sportive „Zoltan David”: „Ideea de a face o îngrădire mai solidă este generată de faptul că s-a mai încercat o executare silită, acum vreo doi ani. S-au bătut vreo trei țăruși pe aici, după care au fost scoși, astfel încât au urmat alți doi ani de procese”.

Avocatul a adăugat că clienta sa i-a transmis că va permite accesul oricăror doritori de a juca fotbal pe bucata de teren respectivă, dar cu excepția celor de la Oțelul. „Acest teren poate fi folosit pentru fotbal, pentru copii, pentru cine vrea să se joace, pentru cine vrea să se recreeze, dar nu de către clubul Oțelul! Avem un proces pornit împotriva Șantierului Damen inițial, iar împotriva clubului Oțelul începând din 2006. Oțelul Galați a cumpărat dreptul litigios, deși știa că e un teren pe care există riscul să-l piardă. Ei nu au făcut nicio ofertă să-l cumpere sau să-l închirieze. Pur și simplu n-au fost decât șuturi în fund. Terenul a intrat în proprietatea statului fără niciun fel de forme legale”, a mai spus Cezar Dinu.

Fără permisiunea celor de la Oțelul, pe terenul deținut acum de Cristiana Valmas accesul se poate face doar pe langă gardul dinspre oraș, pe sub țevi, o zonă plină de bălării și stufăriș.

Cristiana Valmas a spus: „Punem în vigoare niște hotărâri care există deja irevocabile din 2010 și care s-au finalizat în ianuarie 2012, pe baza hotărârii de la ICCJ. Mă instalez în posesia acestui teren, pe baza executorilor, am înțeles că aceasta este procedura. S-au mai făcut niște măsurători mai simple, dar, din nefericire, au fost atacate de vecini. În ziua în care s-a făcut executare, în 2013, cu același executor judecătoresc de astăzi, ni s-a spus că după ce se termină procedura se vor scoate țărușii.

Este un moment destul e neplăcut și pentru mine, nu sunt bucuroasă de ceea ce se întâmplă. Am fost în așteptare, prima cerere de retrogradare a fost făcută în 1991. Din partea mea, totul este posibil, din partea celorlalți nu văd nimic. Deocamdată să văd care este situația, să intru în proprietate, să îmi fac cartea funciară, care îmi creează probleme. Litigiile acestea au fost notate de când au început construcția tribunelor. Au fost notificați să nu se continue nimic, până la finalizare”.


 

UPDATE 14:45: Despre stadionul „Ancora” din Galați, dimineață se putea spune că are unul dintre cele mai bune terenuri de fotbal din România. După doar câteva ore, despre calitatea excepțională a gazonului se poate vorbi doar la timpul trecut.

În jurul țărușilor puși în mijlocul suprafeței de joc de reprezentanții Cristianei Valmas, pentru a delimita zona pe care este proprietară, au fost făcute gropi în care s-a turnat beton. De gazonul renumit de pe „Ancora” s-a ales… betonul!


 

UPDATE 12:56: Tăierea gardului, urmată de intrarea pe gazonul stadionului „Zoltan David”, s-a produs exact în timpul antrenamentului celor de la FC Oțelul, unul început pe toată suprafața de joc și încheiat pe jumătate din acesta. La fața locului a fost adusă o mică betonieră și saci de ciment. Deși avocații clubului care în 2011 câștiga campionatul în Liga 1 au stat de vorbă cu proprietara este clar acum că nu s-a ajuns la niciun numitor comun.


 

Cei din conducerea FC Oțelul nu au ajuns la o înțelegere cu Valmas Cristiana, persoana care a obținut în instanțele de judecată retrocedarea, din postura de moștenitor, a unui teren care se află poziționat chiar în mijlocul suprafaței de joc de la stadionul „Zoltan David” (ex-Ancora), baza de antrenament a clubului gălățean.

Astfel, însoțită de avocatul său, de executorul judecătoresc Costel Chirică, de jandarmi și câțiva muncitori, Cristiana Valmas s-a prezentat vineri dimineață la baza sportivă „Zoltan David” pentru a intra în posesia terenului pe care a devenit proprietară printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Noul proprietar a tăiat gardul din partea dinspre oraș pentru a intra pe terenul său, o suprafață de 1.900 metri pătrați, pe care l-a delimitat prin punerea unor țăruși. Zona este de la marginea cercului din centrul terenului de joc, până în dreptul punctului de executare a loviturilor de la 11 metri, spre poarta din Nord, pe toată lățimea gazonului. Totodată, a anunțat că în cursul zilei de vineri intenționează să-și fixeze țărușii în beton, ceea ce ar însemna distrugerea în punctele respective a gazonului uneia dintre cele mai bune suprafațe de joc din țară și, implicit, reducerea spre zero a șanselor ca cele două părți să mai ajungă la o înțelegere.

„În 2006, când a început litigiul, aici era paragină, bălării. Le-am făcut notificare să nu facă lucrări până nu se soluționează irevocabil situația și totuși au făcut. Nu vreau să vând clubului la prețul pieței, noi ne-am luptat pentru proprietatea bunicului, este o situație mai mult sentimentală. Au avut trei-patru ani timp să facă o ofertă, dacă aveau de gând să facă ceva civilizat. Nu știu ce va fi, eu vreau să-l valorific. Mai sunt și alte procese asemănătoare pe rol, care nu s-au soluționat încă”, declara Cristiana Valmas în urmă cu trei zile.


Așa arată gazonul bazei de antrenament a clubului FC Oțelul. E asemănător cu cel de pe stadionul Oțelul, poate cel mai bun din țară

Astfel, cei de la FC Oțelul pot să-și mai susțină antrenamentele acolo doar în jumătatea de teren dinspre vestiare.

A costat aproape 1,5 milioane de euro

Stadionul „Ancora” a fost deținut de Șantierul Naval Damen și modernizat de cei de la Oțelul, care au investit un milion de euro și l-au redenumit „Zoltan David”, în memoria regretatului antrenor care și-a dedicat cariera copiilor și juniorilor Galațiului. Gazonul a fost pus cu aceeași tehnologie ca pe arena „Oțelul” și se prezintă foarte bine, în acest moment fiind unul dintre terenurile cu cea mai bună suprafață de joc din țară. În vara anului 2011 a fost scos la vânzare de Damen, dar în acel moment plățile celor de la Oțelul erau blocate de confictul dintre executiv și acționarii de atunci, astfel că s-a apelat la sprijinul omului de afaceri Radu Călin, un apropiat al clubului și prieten cu Marius Stan, director general la Oțelul în acel moment. Călin a achiziționat baza cu 350.000 de euro, iar FC Oțelul SA, după schimbarea acționarilor toamna trecută, l-a răscumpărat cu aceeași sumă, din banii ce erau în conturile clubului în momentul preluării de către TNG.

Rămâni pe Liga2.ro pentru noi amănunte.

CITEȘTE și: FC Oțelul poate pierde și baza sportivă „Zoltan David”. O parte din teren a fost retrocedată. Șefii clubului se întâlnesc cu moștenitoarea

Oțelul a dat start pregătirii cu 24 de jucători. Munteanu: „Este un moment zero”

La Galați se vrea un nou Oțelul. Marius Stan susține asocierea dintre Metalosport și AFC Oțelul: „Vom face tot ceea ce este omenește și legal”

Proiectul „noul Oțelul” i-a divizat pe suporteri. Mesaje cutremurătoare din partea fanilor gălățeni

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă