Pandurii, neînvinsă în amicalele iernii. Antrenorul Mario Găman este mulțumit de lotul actual, chiar dacă echipa sa are interdicție la transferuri

Mircea OGLINDOIU 10 Feb. 2022, 09:57 Liga 3
Pandurii, neînvinsă în amicalele iernii. Antrenorul Mario Găman este mulțumit de lotul actual, chiar dacă echipa sa are interdicție la transferuri

După victoriile cu Jiul Rovinari (3-0) și Minerul Costești (3-2), Pandurii Târgu Jiu a trecut, miercuri, și de colega de serie Gilortul Târgu Cărbunești, scor 2-0.

Golurile testului găzuit de terenul sintetic din cadrul Complexului Municipal Târgu Jiu au fost marcate de Antonio Dumitrescu (71) și Robert Stancu (86). În minutul 22, Mihai Stancu a văzut cartonaș roșu, pentru injurii aduse arbitrului, dar Pandurii n-a jucat în inferioritate numerică, deoarece antrenorul Mario Găman l-a trimis ulterior în teren pe Sean Aerts, după ce s-a înțeles din priviri cu noul antrenor al Gilortului, Alexandru Stoica, ca meciul să continue 11 vs 11.

Mario Găman: ”Sunt mulțumit de aportul tuturor. Sper în continuare în promovare”

La finalul amicalului, antrenorul Mario Găman s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi și a rămas încrezător în șansele echipei sale de promovare, deși Pandurii a primit interdicție la transferuri.

”Sunt foarte mulţumit de aportul tuturor, chiar dacă ne-au lipsit doi jucători foarte importanţi pentru ceea ce vrem noi să construim, mă refer la Marian Pleaşcă şi la Alfred Mensah, jucători exponenţiali, dar toţi băieţii, mai ales ţinând cont că suntem în perioada de cantonament cu două antrenamente, s-au ridicat la nivelul aşteptărilor şi la ceea ce ne dorim noi de la ei. În a doua repriză, am rulat şi patru copii de la Centrul de Copii şi Juniori ai clubului. Asta este dorinţa noastră, uşor-uşor să avem continuitate şi la acest nivel pentru că este foarte important ca un copil să se simtă apreciat şi băgat într-un nucleu unde să simtă că poate creşte. Ne mândrim că avem copii cu potential. Din păcate, nu putem face achiziții. Ne înțelesem cu cinci-șase jucători foarte buni, dar nu i-am mai putut aduce. Eu sper în continuare în promovare. Obiectivul e să încheiem campionatul pe locul secund și apoi încercăm să câștigăm meciurile de baraj”, a declarat Mario Găman.

Pentru Pandurii, clasată pe locul 3 în Seria 7, la 4 puncte sub CSM Deva, urmează, sâmbătă, de la ora 12:00, un nou joc amical pe teren propriu. Adversară va fi fosta echipă a lui Găman, ACSO Filiaşi. Miercurea viitoare, Pandurii va întâlni Viitorul Dăești, după care va juca cu Universitatea Craiova 2.

Gilortul încă așteaptă prima victorie

Pentru Gilortul, amicalul cu Pandurii a fost al doilea al iernii, după ce, anterior, ocupanta locului 8 din Seria 7 a Ligii a 3-a remizase cu Petrolul Stoina (Liga 4 Gorj), scor 2-2.

”Este al doilea joc amical, avem doar şapte antrenamente împreună şi încercăm să punem la punct anumite relaţii de joc şi să dezvoltăm capacitatea de efort. Este prea devreme pentru a trage o concluzie. Băieţii se pregătesc şi dau dovadă că vor să facă lucruri frumoase aici, dar încă suntem la un nivel scăzut cu pregătirea şi mai avem mult de lucru. Putem trage o concluzie corectă după alte două-trei meciuri de pregătire. Probabil vor mai veni doi-trei jucători până luni, căutăm să găsim jucătorii care ni se potrivesc, care nu au kilograme în plus, ca să ne poată ajuta, să intre repede în ritm, pentru că este o perioadă scurtă de pregătire şi, la începutul campionatului, vreau să am conturat un prim 18-19 pe care să ne putem baza. Sunt încrezător că vom rămâne în Liga 3 şi vom face tot posibilul pentru acest lucru”, a declarat Alexandru Stoica.

Sâmbătă, Gilortul va juca pe terenul sintetic de la Râmnicu Vâlcea, cu Flacăra Horezu, miecurea viitoare va întâlni Petrolul Țiceni, după care va juca cu Minerul Costești.

Pandurii: Iovicin – Afrim, Gomes, Suently, Truşescu (D. Savu 20) – Eric, Habet, M. Stancu (S. Aerts 25) – Rasoveanu, B. Lupuleţ, R. Petre. În repriza secundă au jucat: Opriţa (Buţă 75) – Moldovan, R. Stancu, Savu (Nejoiu 60) – Afrim (Dumitraşcu 70) – Aerts, Eric (Obeng 60, Răguşitu 85), M. Stancu – Peia, Georgescu, Dumitrescu
Antrenor: Mario Găman

Gilortul: Constantinescu (Voinea 75) – Dogaru, Cuțitoiu (Istudor 46), Gheorghe (Safta 75), Almăjanu (Chirică 60) – Duriță (Boboc 57), Avrămescu (Lipianu 75) – Căldăraru (Lungu 46), Dănăricu (Filip 60), Ciutică (Bucur 46) – Gîlcescu (Cornicioiu 46, Lazăr 83)
Antrenor: Alexandru Stoica

Foto: Gilortul Târgu Cărbunești

Mircea OGLINDOIU 10 Feb. 2022, 09:57 Liga 3
Pe aceeași temă