Antrenor nou la Viitorul Șimian! Tehnicianul din umbră a fost îndepărtat, după ratarea obiectivului, iar un craiovean e favorit să îi ia locul | EXCLUSIV

Mircea OGLINDOIU 06 Jun. 2023, 23:25 Liga 3
Antrenor nou la Viitorul Șimian! Tehnicianul din umbră a fost îndepărtat, după ratarea obiectivului, iar un craiovean e favorit să îi ia locul | EXCLUSIV

După ce a ratat calificarea în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, Viitorul Șimian a început să taie în carne vie. Astfel, colaborarea cu antrenorul din umbră Valeriu Tița s-a încheiat zilele trecute, după ce acesta ar fi refuzat să semneze contractul pentru a intra în legalitate.

De altfel, Tița a stat în tribună la toate meciurile oficiale din sezonul 2022-2023, neavând drept de a lua loc pe banca tehnică, deoarece nu avea contract semnat cu echipa mehedințeană.

Probabil, conducerea clubului din comuna Șimian s-a speriat și de amenizile uriașe prevăzute de noul regulamet în privința antrenorilor care pregătesc echipele, fără să aibă contract semnat!

Viitorul Șimian vrea să promoveze sezonul viitor, cu un nou antrenor, cu Alexandru Stoica

Valentin Tița, fost selecționer al naționalei Siriei, afirma vara trecută, la postul Terra Sat TV, ca va semna cu echipa pe care o pregătea din umbră încă din septembrie 2021, însă n-a mai facut-o și ”a mers tot pe burtă”. Acum, în locul lui Tița ar putea fi adus craioveanul Alexandru Stoica (36 ani), fiul lui Ștefan Stoica.

În acte, la Viitorul Șimian, echipă care își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, antrenori au fost Vasile Mănescu, Dan Racolța și Relu Țurai.

Ultimul a încheiat și el colaborarea cu Viitorul Șimian, urmând să devină antrenor la CSS Drobeta Turnu Severin.

Conducerea Șimianului, dezamăgită de clasarea pe locul 4

Și la nivelul lotului, Viitorul Șimian a început să facă curățenie și încearcă să scape de jucătorii cu salarii exorbitante pentru Liga a 3-a.

De altfel, Viitorul Șimian a avut cel mai mare buget în Seria a 7-a a Ligii 3 și a încheiat campionatul abia pe locul 4, ultimul din play-off, spre dezamăgirea stafful administrativ, care a realizat că a cheltuit foarte mulți bani, fară să aibă rezultatele scontate.

”Ne-am fi dorit mai mult de locul 4. Oricum, pentru sezonul viitor, obiectivul va fi promovarea”, a declarat, recent, le Terra Sat, președintele Viitorului Șimian, George Sărăcin.

Mehedințenii au avut în lot jucători care au evoluat inclusiv în prima ligă

Viitorul Șimian a încheiat primul sezon de Liga 3 pe locul 5 (locul 1 în play-out), iar campionatul următor, 2022-2023, l-a terminat pe locul 4, la 13 puncte de liderul CSM Deva, 10 de ACSO Filiași și 5 de Gilortul Târgu Cărbunești.

A avut în lot jucători care au jucat chiar și la Liga 1, gen Gelu Velici, Cristian Poiană sau George Tudoran, dar și doi africani, Alexandre Song și Mobido Keita. Printre jucătorii care au plecat deja se număra atacantul Raul Iorgulescu, care a semnat deja cu Jiul Petroșani, Samuel Zimța, fost la ”FC U” Craiova, Zimbru Chișinău și Ripensia, sau Alexandre Song.

Noul antrenor Alexandru Stoica vrea să aducă la Șimian trei jucători de la Gilortul. Acesta a mai pregătit în Liga 3 Universitatea Craiova 2, ACSO Filiași și Gilortul Târgu Cărbunești. De aceasta din urmă s-a despărțit la finalul lunii septembrie a anului 2022, motivând că a obosit de atâta navetă zilnică făcută de la Craiova.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-doar-remiza-cu-csm-ceahlaul-19274242

https://liga2.prosport.ro/liga-3/extaz-si-sedinte-la-resita-dupa-succesul-in-extremis-din-barajul-de-la-deva-calin-cheregi-urmeaza-inca-un-meci-si-nu-vreau-sa-traim-periculos-19274117

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-coza-a-inclinat-balanta-in-favoarea-alexandriei-in-barajul-de-promovare-in-liga-2-cu-viitorul-daesti-valcenii-sunt-increzatori-inaintea-returului-odoroaba-s-a-bucurat-ca-meciul-a-fost-mutat-l-19274082

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-hunedoara-victorie-in-turul-finalei-cu-unirea-ungheni-19274066

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-a-pierdut-cu-csm-resita-dupa-ce-a-avut-cel-mai-periculos-scor-in-prima-mansa-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-stefan-nanu-acuza-arbitrajul-lui-robert-avram-a-st-19273996

https://liga2.prosport.ro/liga-3/amenintari-in-stil-arab-din-partea-fostului-selectioner-al-siriei-pentru-corespondentul-liga2-ro-din-mehedinti-sa-nu-ne-intersectam-ca-facem-accident-motivul-e-u-19221397?fbclid=IwAR2JTSA8YFksKVCz82vjNzpJGGf1aRfyysviQtd0frSvDinpYMow-pxMles

Mircea OGLINDOIU 06 Jun. 2023, 23:25 Liga 3
Pe aceeași temă