La 12 puncte de locul doi! Echipa lui Nicolae Dică domină autoritar Seria 3 a Ligii 3, după 3-1 cu Steaua II

Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 16:29 Stiri

Echipa de fotbal a Piteștiului a mai făcut încă un pas pentru promovarea în liga secundă. SCM Pitești a obținut, vineri după-amiază, a 10-a victorie din acest tur de campionat și a reușit să-și mărească avansul de puncte față de urmăritoarele sale. Formația pregătită de Nicolae Dică s-a impus cu 3-1 în confruntarea din deplasare cu Steaua II, satelitul roș-albaștrilor.

Liderul Seriei a 3-a a făcut un joc foarte bun și a dominat partida de la un capăt la altul, deși gazdele au avut în primul „11” șapte jucători care au bifat meciuri în Liga 1 în acest sezon. Piteștenii au deschis scorul în minutul 23, prin Marius Albu, iar până la pauză, au mai punctat o dată prin Robert Grecu. Replica roș-albaștrilor a fost una destul de palidă, singura ocazie notabilă în primele 45 de minute fiind șutul lui Onțel reținut însă de Udeanu.

După revenirea de la cabine, bucureștenii au redus din handicap prin Onțel și au reintrat în joc. Argeșenii au avut reacție de echipă mare și au mai înscris încă o dată prin Grecu care a realizat „dubla”. După marcarea celui de-al treilea gol, alb-violeții mai puteau înscrie încă o dată prin Deaconescu, însă un fundaș al roș-albaștrilor a respins in extremis de pe linia porții.

În urma acestei victorii, SCM Pitești a acumulat 33 de puncte și domină autoritar seria, având 12 puncte avans față de Sporting Roșiori, care a pierdut în această rundă pe propriul teren în fața celor de la CS Mioveni II. Steaua II e pe locul 8, cu 18 puncte.

Cum s-au marcat golurile:

min. 23: 0-1 – Ciprian Tănasă centrează în careu, iar Albu trimite peste portar.
min. 44: 0-2 -Tănasă îi pasează lui Grecu, care pătrunde în careu și îl lobează pe Poiană ieșit în întâmpinare.
min. 64: 1-2 – Mihalcea centrează în careu, Onțel ia fața fundașilor argeșeni și trimite în plasă din 3 metri.
min. 70: 1-3 – Tănasă îi pasează lui Grecu, care din interiorul careului trimite în plasă, pe lângă portar.

Dică: „N-am dat nicio șansă adversarului”

La finalul partidei cu Steaua II, Nicolae Dică s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale. Tehnicianul le cere elevilor săi să rămână cu picioarele pe pământ chiar dacă SCM Pitești are un avans considerabil de puncte față de următoarea clasată.

Dică vrea ca la finalul primei părți a campionatului avansul de puncte să fie cât mai mare: „O victorie importantă. E bine că am reușit să câștigăm acest joc. Am făcut un meci bun, l-am dominat și nu am dat șansă adversarului de a emite pretenții. Important este că păstrăm distanța față de locul 2, dar mai avem mult de muncă până ne îndeplinim obiectivul, de a ajunge în liga a doua. Pentru mine, important este fiecare meci și nu fac nicio diferență între adversari. Avem obiectiv promovarea și fiecare partidă este importantă. Nu pot să spun că este altfel că am bătut pe Steaua sau pe altcineva. Importante sunt punctele puse în joc la fiecare partidă”, a declarat tehnicianul grupării din Trivale la finalul jocului.

Sorin Paraschiv, la meci

La meciul de vineri dintre Steaua II și SCM Pitești a fost prezent și Sorin Paraschiv, fostul coechipier al lui Dică la Steaua. Acesta a rămas plăcut impresionat de jocul alb-violeților și îi prevede un viitor strălucit fostului decar al roș-albaștrilor în meseria de antrenor. „Văd că face treabă bună, este pe primul loc, are o echipă bună și îi prevăd o carieră frumoasă”, a spus Paraschiv.

Grecu: „Vrem promovarea”

Autorul a două goluri în confruntarea cu Steaua II, mijlocașul Robert Grecu este convins că SCM Pitești va reuși promovarea în acest an: „Sunt foarte bucuros că am reușit să dau aceste două goluri și să-mi ajut echipa să câștigăm acest meci. Obiectivul nostru este să promovăm. Avem deja 12 puncte și asta vrem, să promovăm”, a declarat fotbalistul alb-violet după meci. 

STEAUA II – SCM PITEȘTI 1-3 (0-2)
Cristian Onțel 64′ / Marius Albu 23′, Robert Grecu 44′, 70′

Poiană – Dan Popescu, Raiciu (Mario Mihai 84′), Enceanu (Bota 84′), Pham Huy (Nicola 73′) – Ciochină, Dinu, Vîlceanu, Mihalcea – Simion, Onțel
Antrenor: Ion Toma

Udeanu – Negoiță, Cotigă, Deaconescu, Șandru – Panait, Șerban, Năstăsie (L. Manole 75′), R. Grecu (Ct. Barbu 84′) – Cip. Tănasă, M. Albu (Oancea 70′)
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Electromagnetica (București); Spectatori: 300; Arbitru: Alin Gheorghe; Asistenți: Cătălin Popovici și George Oprescu (toți din Ploiești); Observatori: Adrian Vidan (București) și Octavian Grigore (Ploiești).

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 16:29 Stiri
Pe aceeași temă