Jucătorul care știe ce vrea! Are zeci de meciuri în primele două ligi, la Sportul, Rapid sau Pandurii, și nu-i pare rău că a coborât în Liga 3. „Decât să stau neplătit, așa…”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2018, 16:50 Stiri

Unul dintre transferurile reușite ale echipei din Liga 3 ACS Șirineasa, lider incontestabil al Seriei a 4-a, este cu siguranță fundașul central Daniel Lung (30 de ani). Seriozitatea acestuia i-a adus banderola de căpitan după doar un meci jucat la gruparea din Petroșani, devenind rapid unul dintre liderii vestiarului în care se mai află jucători ca Gueye Mansour, Georgian Honciu, Octavian Vasile, Lucian Iordache, Denis Ispas, Cătălin Țîră, Marius Ioniță sau Ioan Neagu.

Cu 56 de meciuri la activ în Liga 1, peste 150 de meciuri la Liga a 2-a, Dani Lung a îmbrăcat tricoul echipelor Sportul Studențesc, Rapid București, Concordia Chiajna, Academia Clinceni, Foresta Suceava și Pandurii Târgu Jiu. Din această iarnă, jucătorul a ales o destinație inferioară primelor două ligi, chiar dacă acesta a jucat cu ani în urmă la Olimpia Satu Mare, atât în Liga a 3-a, cât și în a 2-a, echipă la care și-a făcut debutul în fotbalul mare.

Fotbalistul adus la Petroșani de fostul antrenor Dan Vasilică consideră că nu a făcut un pas înapoi venind la ACS Șirineasa, ci, din contră, a acceptat să coboare în Liga 3 pentru a pune umărul la promovare. „La început am fost reticent când am auzit de Liga a 3-a, dar după mai multe discuții cu oficialii clubului am decis că este un proiect ambițios Șirineasa și am venit cu încredere. M-am adaptat ușor aici în Valea Jiului, iar la stadion am găsit condiții mai bune decât m-am așteptat”, povestește fotbalistul din Satu Mare.

„Avem cel mai bun lot și sunt convins că vom promova”

Chiar dacă liderul din Seria 4 a început mai greoi returul, cu un egal acasă, Lung a dat încredere colegilor săi și prin faptul că fost numit noul căpitan de echipă. „Seria din care facem parte pare una echilibrată, dar, din punctul meu de vedere, avem cel mai bun lot și sunt convins că vom promova. Ce am observat la meciuri este faptul că toate echipele care joacă împotriva noastră își dau viața pe teren. Și acest lucru ne face pe noi să tratăm fiecare meci cu seriozitate și să nu mai facem pași greșiți”, spune căpitanul care în etapa trecută a jucat fundaș dreapta, postul său fiind acela de fundaș central. „Pentru mine nu contează pe ce post joc, îmi fac datoria acolo unde sunt pus”, spune Lung.

Pandurii Târgu Jiu este echipa de la care Daniel Lung a venit la Petroșani. Fotbalistul lui Cristian Dulca spune că i-a convenit mai mult varianta Petroșani decât să rămână în retur la Pandurii, în Liga a 3-a, unde era neplătit de trei luni. Astfel că jucătorul a renunțat la toți banii pe care îi mai avea de luat pentru a fi lăsat să vină la ACS Șirineasa.

Miruiți înainte de meciuri

Sâmbătă, echipa adoptată de Vale va juca la Craiova, un meci important cu echipa a doua a Craiovei. „Nu ne interesează pe ce loc se află în clasament adversarele noastre, noi ne vedem de obiectivul nostru. Ne-am dori să câștigăm toate meciurile până la final pentru a nu avea emoții. Dacă voi promova am de gând să mai stau un an la Petroșani în Liga a 2-a, dat fiind faptul că am contract pe o perioadă de un și jumătate la Petroșani”, declară Lung.

La Petroșani, în pas cu performanța este și credința. Înaintea fiecărui meci important, oficialii echipei aduc câte un preot – doi la stadion pentru ca jucătorii să fie miruiți și să li se facă o slujbă pentru a fi feriți de accidentări. Daniel Lung este unul dintre jucătorii fără superstiții, dar care se roagă înainte de fiecare meci, acesta având tatuat pe umărul drept chipul lui Iisus.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 19 Apr. 2018, 16:50 Stiri
Pe aceeași temă