Jucătorii de la SCM Pitești au refuzat să se antreneze

Mihai Andries 22 Jan. 2015, 18:21 Stiri
Jucătorii de la SCM Pitești** au refuzat să se antreneze

Starea de spirit a jucătorilor de la SCM Pitșeti a fost ieri sumbră, deși municipalitatea a anunțat că a găsit soluția legală pentru ca elevii lui Dulcea să-și poată primi banii. Aparent, toate-s bune și frumoase, numai că jucătorii au ajuns la capătul puterilor și nu mai cred în vorbe.

Iar de ieri sunt în grevă. Deși aveau programat un antrenament la ora 15,30, fotbaliștii argeșeni au refuzat să se pregătească, spunând că următoarea ședință de pregătire pe care o vor efectua va fi în momentul în care conducerea clubului le va oferi o poziție oficială vizavi de viitorul echipei în tricoul căreia aceștia joacă.

„Nu se poate așa ceva, ne simțim batjocoriți. Ne-am săturat de vorbe, vrem fapte. Să fie clar, ne vom antrena doar atunci când cineva de la club va veni să stea de vorbă cu noi și ne va da o garanție, până atunci nu ne mai prezentăm la antrenamente. Am înțeles perfect situația, noi am fost de bună-credință. Ni s-a spus că nu sunt soluții legale ca să fim plătiți, dar am avut răbdare și am fost optimiști. Însă am ajuns la capătul puterilor, paharul s-a umplut. Poate cineva să stea fără bani în buzunar, mai ales în vremurile astea tulburi care bântuie țara noastră? Parcă suntem blestemați, ca popor, ca nație. Omul corect nu are noroc, doar hoții se îmbogățesc. Suntem vai de noi, ne-am împrumutat la rude, la părinți, la prieteni, dar nici ei nu sunt sac fără fund. Unii jucători au familie, cum credeți să se descurcă fără bani? Nu cerem toți banii dintr-odată, suntem de acord să-i primim și eșalonat, dar când va fi oare acel moment? Considerăm că ne-am făcut pe deplin datoria în prima parte a sezonului. Atunci când, fără bani în buzunar, am reușit să ne autodepășim și să terminăm turul pe locul 1, deși nimeni nu ne dădea vreo șansă. Oare nu merităm și noi un pic de atenție din partea celor care ne conduc? Nu cerșim mila nimănui, doar ne cerem drepturile care ni se cuvin conform contractelor pe care le-am semnat. Sunt datorii și din sezonul trecut către jucători, dar am avut prea multă răbdare pentru că am crezut în cuvântul oamenilor din conducere. Credem și în continuare, dar măcar să ni se spună în față ce au de gând cu noi. Când ne vor plăti? Pentru că nu poți face performanță pe burta goală”, s-au plâns ieri la prânz mai mulți jucători de la SCM Pitești, care nu știau încă de deciziile care se luaseră la FRF în legătură cu viitorul lor.

Cornel IonicaPrimăria a găsit soluția legală

Situația la SCM Pitești pare însă că va avea o finalitate fericită. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul Cornel Ionică a arătat că nu este indiferent la soarta echipei de fotbal SCM Pitești și a vorbit despre soluțiile de redresare a grupării conduse de Adrian Dulcea. Declarația acestuia îi va liniști cu siguranță pe fotbaliștii de la SCM Pitești, care mai mult ca sigur vor reveni de astăzi la antrenamente. Când juca în Liga a patra, echipa de fotbal făcea parte din clubul SCM Pitești, finanțat de Consiliul Local. Promovând în liga a treia, aceasta s-a desprins din clubul „mamă” pentru că așa era necesar, trebuind să se afilieze la Federația Română de Fotbal.

Acum, ca să poată finanța activitatea echipei de fotbal, Primăria va reinclude în clubul SCM Pitești secția de fotbal, acest lucru presupunând că echipa de fotbal va fi finanțată, așa cum este și cea de baschet, de pildă. Practic, echipa de fotbal face cale-ntoarsă, parcurcând drumul invers.

„Suntem întrebați deseori de cetățeni și de presă în legătură cu posibilitatea finanțării echipei de fotbal SCM Pitești. Lucrurile s-au clarificat în mare măsură. Am luat legătura cu Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, am fost personal acolo, am discutat cu juriștii de la FRF, așteptăm și comunicatul oficial semnat de persoanele care conduc federația, în baza căruia să putem să continuăm activitatea în condiții legale. Ideea este că fotbalul poate fi finanțat doar dacă este structură sau secție în cadrul unui club aflat sub tutela consiliilor locale. În cazul nostru echipa de fotbal va trece la clubul SCM Pitești, care este finanțat de Consiliul Local și Primăria Pitești. Și cum finanțăm echipa de baschet, să finanțăm și echipa de fotbal. Și nouă ne convenea să vină un privat care să plătească salariile și noi cheltuielile materiale. Metoda de finanțare este să ai clubul de fotbal inclus într-o secție de sport a Consiliului Local. Echipa de fotbal a avut un parcurs admirabil în prima partea a sezonului. Când am avut vedete în echipă nu prea a mers treaba, iar acum a mers de nu se poate. Sperăm într-un parcurs la fel de bun sau poate mai bun decât în turul de campionat”, a declarat vicele Cornel Ionică.

Două amicale fixate

Situația de la SCM Pitești continuă să fie învăluită în mister. Așa a fost și luni, când după o pauză de o lună și după o serie de incertitudini vizavi de viitorul lor profesional, fotbaliștii au revenit la antrenamente cu optimism că vor reuși să facă o figură frumoasă și în partea a doua a campionatului. În această iarnă, argeșenii ce au încheiat anul pe primul loc în seria a treia, din care fac parte, vor efectua pregătirea pe plan local și vor disputa o serie de jocuri de verificare. Până în acest moment se cunosc numai două jocuri, ambele cu formația CSM Râmnicu Vâlcea, din Liga a II-a. Primul amical are loc pe 28 ianuarie, celălalt pe 20 februarie. Argeșenii mai au în program jocuri în compania celor două colege de eșalon, CS Muscelul Câmpulung și Atletic Bradu, însă nu se cunosc cu precizie datele exacte. De asemenea, ar urma să joace și cu Urban Titu și Vișina Nouă, echipe din Liga a III-a.

Sursa: Ziarul Argeșul

Mihai Andries 22 Jan. 2015, 18:21 Stiri
Pe aceeași temă