Jiul va continua din retur în Liga a IV-a! Bercea insistă pentru Liga a III-a

Marius ANGHEL 25 Feb. 2013, 10:28 Stiri
Jiul va continua din retur în Liga a IV-a!** Bercea insistă pentru Liga a III-a

Patronul echipei de fotbal Jiul Petroșani, Alin Simota, a declarat că s-au plătit vizele, datoriile către arbitrii la Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara și că este pregătit să susțină echipa doar în Liga a IV-a.

„Îmi permit să continuăm în județ, unde nu sunt deloc de neglijat cheltuielile, undeva la 20 de mii de lei, bani pe care îi dă Simota. Cu toate că, în liga a patra, campionatul este administrat de către Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, însă regulamentul este destul de interpretabil și doar Federația Română de Fotbal s-ar putea opune”, a anunțat Simota.

Și Federația nu s-a opus, Jiul va putea începe returul în Liga a IV-a. „Putem începe returul de campionat în acest eșalon. În prima etapă vom sta pentru că cei de la Râul de Mori s-au retras. Vom juca cu jucătorii pe care îi mai avem în propria pepinieră. Sunt sigură că sunt dornici de afirmare”, a declarat președintele George Boboc.

În sezonul 2012-2013 Jiul Petroșani a pornit cu două echipe: în C5 și Liga a IV-a Hunedoara.

Bercea insistă pentru Liga a III-a: „Vreau să jucăm primul meci cu FC Hunedoara””

Emil Bercea, omul de afaceri care s-a arătat dispus să ia Jiul Petroșani, spune că își dorește ca Jiul să joace prima etapă, cea cu FC Hunedoara.

Emil Bercea susține că va face tot ceea ce depinde de el pentru a prelua frâiele Jiului, în Liga a III-a, dar că în același timp simte că i se pun bețe în roate.

„Încă nu mi s-au adus la cunoștință datoriile pe care Jiul le are să le pot plăti și să trecem la treabă. Eu unul îmi doresc să joc prima etapă cea cu FC Hunedoara, dacă nu reușesc până atunci voi cere amânarea meciului la Federație. Totul depinde de cum se vor mișca cei care au acum echipa. Cum voi intra în posesia actelor eu voi aduce antrenor, jucători, voi face totul așa cum am promis”, a declarat Bercea.

„Pe mine mă interesează să preiau baza sportivă, întrucât planul de viitor este ambițios și pe o perioadă lungă. Dacă unii jucători și-au găsit alte echipe voi aduce alții cu care voi forma o echipă”, a mai spus Bercea.

Alin Simota i-a spus acestuia că, luni, îi va aduce lista cu datoriile către jucători și arbitri. Primarul le-a comunicat celor doi că în momentul în care se vor înțelege asupra echipei el va clarifica situația bazei sportive.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 25 Feb. 2013, 10:28 Stiri
Pe aceeași temă