Ispas a „mâncat” calificarea Chindiei

Marius ANGHEL 25 Sep. 2014, 13:21 Stiri
Ispas a

Ce a început frumos, s-a terminat aproximativ frumos. Impresia generală de după meci a fost o Chindie bună, care a luptat atât cât a putut, însă mult limitată și trasă în jos de greșelile personale. Un meci cu un Brașov de Liga 1, alcătuit dintr-un mix între titulari și rezerve, a stârnit interes major în Târgoviște.

Ispas, capăt de linie și de calificare

Iar Dani Popa a încercat să răsplătească apetitul spectatorilor încă din primul minut, cu o cursă pe stânga, finalizată cu o centrare prea în spate. Apoi, Pătru (9) l-a angajat excelent pe Cherchez, infiltrat între fundașii centrali, dar Cristi a fost blocat de Mutu, ieșit în întâmpinare la marginea careului mare.

Minutele treceau, Chindia ceda mijlocul terenului, afișa un respect parcă prea mare pentru adversar, în timp ce brașovenii nu au stat pe gânduri și au încercat poarta lui Cristică din toate pozițiile. Pe contră, Anton (16) a trecut de Frîncu, dar a șutat telefonat. Apoi, a venit „sclipirea-bombă” din partea veteranului Cătălin Munteanu (19), care a zguduit serios transversala lui Cristică de la 25 de metri. Din nou, minutele treceau și defensiva Chindiei nu oferea semne de slăbiciune, însă palpitațiile au apărut imediat când Ispas a pătruns în centrul atenției, cu o gafă (25), de care n-a profitat Buga.

Tot băiatul crescut la Nucet a fost în prim plan în momentul în care a bâlbâit serios un balon la mijlocul terenului, apoi nu a fost în stare să respingă centrarea lui Buga. Din spatele său a venit Liviu Ganea (31), care a marcat simplu, cu latul.

Replica târgoviștenilor a venit imediat, când Pătru a centrat perfect pentru Popa, Mutu a respins până la Voinea (37), iar șutul acestuia a fost respins cu capul de Diogo Santos. La șase minute după această fază, fundașul central brașovean amintit a profitat de naivitatea omologilor, s-a înălțat din centrul careului la un corner executat de Cătălin Munteanu și a dublat avantajul.

Ispas a ucis orice speranță

În repriza secundă, replica târgoviștenilor a fost solidă. Chiar dacă Ciocâlteu (47) a șutat la colțul scurt, peste poartă, elevii lui Croitoru au arătat mai multă consistență la mijloc. Iar acest lucru s-a văzut, mai ales când Anton (54) a mângâiat de la 14 metri plasa laterală din pasa lui D. Popa. Imediat, a picat golul, au venit uralele și aplauzele din tribune, iar speranțele au renăscut brusc. Din stânga, mingea a circulat pe traseul Cherchez – D. Popa – R. Dobre, cu finalizarea de grație a celui din urmă, șut cu boltă la colțul lung (62).

Chindia a mai trăit din ocazia lui Dani Popa (70), apoi a fost prăbușită de un Ispas neinspirat. Fundașul central a pierdut în fața lui Țîră, care l-a întors ulterior până la aruncat pe spate, a pasat la Horia Popa (73), care a securizat victoria și calificarea.

Până la final, tot Popa al Chindiei a mai reluat peste poartă din centrarea lui Cernea, însă târgoviștenii părăsiseră deja Cupa la greșelile lui Ispas.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – FC BRAȘOV 1-3
R. Dobre (62) / L. Ganea (31), Diogo Santos (43), H. Popa (73)

Chindia: Cristică – Pătru (cpt.), Ispas (Cernea 77), Vătavu, C. Dinu – Penescu (Grigore 65), Voinea – R. Dobre, Anton, Cherchez – D. Popa (Roman 89)
Antrenor: Nicu Croitoru

FC Brașov: Mutu – Vagner, Diogo Santos (Moraru 81), Frîncu, Barna – Buga, C. Munteanu (cpt.), Cristea, Ciocâlteu (Grigoraș 64) – Țîră, L. Ganea (H. Popa 53)
Antrenor: Adrian Szabo

Stadion: „Eugen Popescu”
Spectatori: 4.000

Caseta statistică
Șuturi la poartă: 10-13
Șuturi pe poartă: 4-5
Cornere: 6-7

Cartonașe galbene
Chindia: Cherchez (20)
Brașov: Barna (58)

Articol și foto de Mădălin RĂ‚DUCU (Jurnal de Dâmbovița)

Marius ANGHEL 25 Sep. 2014, 13:21 Stiri
Pe aceeași temă