Învinsă la Petroșani de lider, Reșița a contestat tot ce a putut împotriva Șirinesei, de la dreptul la participare în campionat, până la legitimarea și folosirea jucătorilor

Marius ANGHEL 30 Oct. 2017, 16:25 Stiri
Învinsă la Petroșani de lider, Reșița a contestat tot ce a putut împotriva Șirinesei,** de la dreptul la participare în campionat, până la legitimarea și folosirea jucătorilor
  • ACS Șirineasa a câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 10-a, cu 2-1 meciul cu principala rivală la promovare din Seria a 4-a a Ligii 3, CSM Școlar Reșița, și s-a distanțat la 14 puncte de echipa antrenată de Daniel Oprița.
  • Gruparea cu nume de comună vâlceană, însă care joacă la Petroșani e cel mai detașat lider din întreaga Ligă 3, cu opt puncte în fața echipei de pe locul 2 (CS U Craiova 2), și visează la Liga 2.
  • A fost și o revanșă luată în fața reșițenilor de antrenorul Dan Vasilică, cel care în etapa a 8-a o conducea pe Internațional Bălești și pierdea cu 1-2 meciul de pe teren propriu cu CSM Școlar.
  • ACS Șirineasa are însă ceva emoții după meciul cu Reșița, deoarece adversarii au făcut contestații atât înainte de meci, cât și după el. 

 

Noul antrenor al ACS Șirinesei, Dan Vasilică, și-a luat revanșa în fața Reșiței. Învins în urmă cu două etape de CSM Școlar pe când o conducea pe Internațional Bălești, tehnicianul și-a luat de această dată revanșa și l-a învins pe Daniel Oprița cu un gol marcat în minutul 90.

Îmbrăcat pe durata meciului de la Petroșani la patru ace, cu un costum cumpărat, după spusele antrenorului, de la cunoscutul creator de modă Cătălin Botezatu, Dan Vasilică se află la ce-a doua victorie consecutivă cu noua sa echipă, ACS Șirineasa. Trupa adoptată de orașul Petroșani s-a impus greu, cu scorul de 2-1, prin reușitele lui Lucian Iordache (56), din penalty, și Daniel Mărgărit (90). Pentru oaspeți a marcat Cosmin Negoescu (66). Florin  Costea nu a marcat pentru a treia oară consecutiv, dar a obținut lovitura de pedeapsă din care Șirineasa a deschis scorul.

Și la acest meci, finanțatorul echipei ACS Șirineasa, Nicolae Sarcină, a venit în mijlocul galeriei, întâmpinată la stadion de trei călugări care au împărțit iconițe sfințite. Mai mult decât atât, toate mașinile și autobuzele din incinta stadionului au fost inscripționate cu numele de CS Jiul Petroșani, iar pe toată durata partidei două fete au ținut o pancartă pe care era scris: CS Jiul Petroșani 1919, Primăria Petroșani și Consiliului Județean.

Reșițenii contestă dreptul de participare al Șirinesei în Liga 3

Înfrângerea survenită chiar în minutul 90 a fost greu de digerat de către oficialii din Reșița, care însă au dat asigurări că antrenorul Daniel Oprița va rămâne la echipă, cu toate că obiectuvul promovării a fost comprimis după doar 10 etape. Delegatul echipei bănățene a contestat înainte de meci, dar și după dreptul de participate al Șirinesei în Liga a 3-a.

Înainte de joc, Reșița a contestat dreptul de joc al celor 11 jucători înscriși pe foaia de joc de gazde, iar la finele partidei delegatul a contestat și cele patru schimbări făcute de ACS Șirineasa. Numărul jucătorilor contestați a ajuns astfel la 15.

ACS Șirineasa a retrogradat în Liga 4 la finalul sezonului trecut, însă a fost reprimită în Liga 3, deoarece FRF nu a avut suficiente echipe să poată completa cele cinci serii. Gruparea cu nume de comună vâlceană a fost mutată de noii conducători la Petroșani, în Hunedoara, după ce a fost preluată în vară de la autoritățile locale din Sirineasa.

Florin Costea, încurajat de Nilă

Chiar dacă nu a prins una dintre cele mai bune zile ale sale, Florin Costea a obținut totuși o lovitură de pedeapsă pentru echipa sa și a avut și un suporter de suflet. Fratele său, Mihai Costea, a venit special la Petroșani pentru a-l încuraja pe Florin, unul dintre cei mai îndrăgiți jucători de la echipa din Valea Jiului.

Altfel, Florin Costea are marcate două goluri în trei meciuri jucate la ACS Șirineasa.

Două amicale pentru Șirineasa

În altă ordine de idei, dat fiind faptul că săptămâna aceasta ACS Șirineasa va sta în campionat, oficialii echipei au ales să își umple programul de pregătire cu două meciuri de verificare cu echipe din Vale.

Astfel, miercuri, 1 noiembrie, de la ora 15:30, pe stadionul Jiul, va avea loc partida dintre ACS Șirineasa și CSM Jiul Petroșani. Iar sâmbătă, 4 noiembrie, la Baza Jiul, va avea loc amicalul dintre ACS Șirineasa și CS Inter Petrila, campioana județului Hunedoara. Partida va începe de la ora 11:00.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 30 Oct. 2017, 16:25 Stiri
Pe aceeași temă