Ineul, stimulată să promoveze în Liga a 2-a: „Șansele sunt mici, dar am vrea să ni le jucăm până la capăt”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Apr. 2014, 14:59 Actualizat: 16 Apr. 2014, 15:00 Stiri

Deși sâmbătă, la finalul derby-ului cu Național Sebiș, Călin Abrudan, primarul Ineului, spunea că orașul nu-și permite o echipă de fotbal în Liga a II-a, lucrurile s-au schimbat puțin după ședința de luni după-amiază a conducerii clubului.

Președintele Rolland Szabo lasă o portiță deschisă și anunță că fotbaliștii vor fi stimulați dacă se vor clasa pe unul dintre locurile fruntașe. „După cum se știe, pornim de pe locul 4 în play-off, iar pentru a face performanță trebuie să ne clasăm mai sus. Tocmai de aceea, am făcut pachete de prime pentru fotbaliști în funcție de locurile pe care le vom ocupa la finalul sezonului și aici vorbim doar despre locurile 1-3. Șansele sunt mici să le luăm locul pe podium celor de la Cugir, Sebiș sau Pâncota, dar aș vrea să ni le jucăm până la capăt”, ne-a mărturisit noul șef al zărăndanilor, care a recunoscut că se vor acorda și stimulente pentru câștigarea fiecărui meci în parte.

Deocamdată, președintele Ineului nu dorește să vorbească despre participarea la o coaliție a echipelor arădene în playoff, dar: „Nici nu vom evolua mai moale cu vreo echipă din alt județ. Personal aș vrea să câștigăm toate partidele rămase de jucat din acest sezon, rămâne să și putem face acest lucru”.

În fine, conducerea ineuană a discutat și despre viitor, mai precis despre stagiunea următoare. Primul pas este prelungirea înțelegerii cu Adrian Abrudean. „Antrenorul mai are contract până în vară, e normal să plecăm de la încercarea de a-i obține din nou semnătura. El va avea condițiile sale, noi, pe ale noastre, sperăm să ne întâlnim la mijloc. Din acel moment, vom începe să ne gândim și la lotul de jucători pentru la anul”, a adăugat Roli Szabo.

„Irimia, cel mai bun din România” vs. „Inima albastră”: „Ineul își joacă ultima carte la promovare”

Play-offul Ligii a III-a începe cu un derby arădean. La nicio săptămână după ce a întâlnit Sebișul în sezonul regulat, Ineul se deplasează la Pîncota pentru un meci cu o miză și mai mare. După ce conducerea zărăndanilor a anunțat că obiectivul a devenit locurile 1-3, elevii lui Adrian Abrudean chiar au nevoie de puncte în Podgorie. „După cum se prezintă clasamentul play-offului, cred că Ineul își joacă ultima carte la promovare vineri. Dacă pierd, mi-e greu să cred că vor mai putea spera la locul 1, însă cele 3 puncte sunt importante și pentru noi. Nu am dori să pierdem contactul cu primele două locuri, să dăm cu piciorul la tot ce am făcut bun până acum încă din primul meci din play-off. Așa că prevăd un meci încins, cum întotdeauna au jucat între ele echipele arădene, însă mi-aș dori să nu depășim limita sportivității. Să nu ne lăsăm conduși de orgolii și patimi, ci să fim cumpătați și să jucăm fotbal. Să nu uităm că până la urmă suntem în Liga a III-a și nu jucăm cu titlul pe masă în Liga 1″, spune Cristian Irimia, căpitanul „alb-negrilor”.

Acesta trimite săgeți în direcția antrenorului celor de la Cugir, care susține că formațiile arădene din play-off vor face o coaliție. „Îmi pare rău să o spun, dar domnul Opric vorbește pe lângă subiect. Dacă ar cunoaște cu adevărat istoria fotbalului arădean și cât de mult țin echipele din acest județ la firma lor, nu ar mai vorbi despre alianțe și alte prostii. Numai dacă s-ar uita pe rezultatele din derby-urile arădene din campionat ar sesiza că au fost destule rezultate decise la un gol diferențe, pe final, sau egaluri. Mai degrabă alții au câștigat cu 3-2, 4-1, spectacol! Aștept cu mare interes toate întâlnirile din play-off, dar mai ales cele împotriva Cugirului. Și, nu mai e mult, peste două săptămâni, primim vizita lor”, a mai spus Irimia.

După cum se știe, experimentatul goal-keeper se trage din Ineu, evoluând cu succes în culorile formației zărăndane în ligile doi și trei. În semn de apreciere, suporterii l-au numit „inima albastră”, însă de când este „șoim” fotbalistul a mai fost „atins” cu un refren. „La Pîncota, susținătorii îmi spun <>, care rivalizează cu <>. Ambele titular sunt imporante pentru mine, dar acum aș vrea să fiu cel mai bun pentru echipa care joc”, a mai punctat Cristi Irimia.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Apr. 2014, 14:59 Actualizat: 16 Apr. 2014, 15:00 Stiri
Pe aceeași temă