Incertitudine în rândul echipelor vrâncene din liga 3

Mihai Andries 08 Jan. 2013, 20:44 Stiri
Incertitudine în rândul echipelor vrâncene din liga 3

Cele două reprezentante ale Vrancei în eșalonul al treilea al fotbalului românesc se zbat în a continua activitatea și în acest an. Confruntate cu probleme financiare în turul campionatului 2012-2013, CSM Focșani și Young Stars Panciu au reușit să încheie prima parte a sezonului pe locuri acceptabile. Dacă focșănenii, fără antrenor principal, s-au mobilizat și au reușit cea mai bună clasare în ultimii trei ani de zile, păncenii au avut probleme mult mai serioase. Nu au fost programați la un joc din cauza neachitării restanțelor financiare către o parte din jucători. Gruparea din Panciu a încheiat prima parte a campionatului pe penultimul loc și o penalizare de două puncte. Clubul din Panciu a fost penalizat de Comisia de Disciplină a FRF cu 2 puncte deoarece nu și-a respectat restanțele contractuale față de fostul jucător, Cristi Gurguiatu, care mai are de încasat de la Panciu suma de 4300 lei. Viitorul nu sună bine pentru Panciu, dar destul de acceptabil pentru CSM Focșani. O parte din jucătorii de la Young Stars, neplătiți în ultimele patru luni de zile, s-au orientat spre alte grupări din județ. Cel mai bun jucător din 2012, atacantul Mădălin Predoiu a ajuns la liderul seriei I, SC Bacău.

În vârstă de 24 de ani, acesta este pentru următorii trei ani jucătorul băcăuanilor. „Am avut o înțelegere cu Mădălin Predoiu pe care am respectat-o. Jucătorul și-a manifestat dorința de a pleca la altă echipă care i-a oferit condiții superioare celor avute la Panciu și i-am acordat transferul deoarece nu am vrut să-i punem piedică fotbalistului care a fost alături de noi și în momentele grele ale echipei”, a spus directorul sportiv al Young Stars Panciu, Raul Cioran. Alți doi jucători, portarul Gabriel Lazăr și fundașul Claudiu Mihai, și-au manifestat dorința de a juca pentru campioana Vrancei la minifotbal amator, Voința DEEP SERV, iar cei doi jucători sunt pe punctul de a semna contracte cu Selena Jariștea, liderul seriei nord din Superliga Vrancei.

CSM Focșani mizează pe tinerețe

Jucătorii echipei de fotbal CSM Focșani au programată reunirea lotului pe 20 ianuarie, la ora 10.30, la Stadionul Milcovul, dată la care antrenorul-jucător Octavian Bucătaru se va întâlni prima oară cu jucătorii săi. La finalul turului ligii a treia, Focșaniul ocupă locul 9 în seria a doua și are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. După reunire, componenții lotului focșănean se vor antrena timp de șapte zile la Focșani, apoi vor merge la Târlungeni (Brașov), pentru un cantonament montan care va dura șapte zile. Primul joc oficial al grupării de pe Milcov este programat vineri, 8 martie, cînd CSM Focșani va întâlni pe teren propriu echipa Metaloglobus București.

Articol scris de George DUMITRU

Mihai Andries 08 Jan. 2013, 20:44 Stiri
Pe aceeași temă