În fața a 5000 de sătmăreni, Olimpia câștigă cu Sebiș și promovează

Marius ANGHEL 26 May. 2013, 11:43 Stiri

Olimpia a disputat sâmbătă, pe teren propriu, ultimul meci al returului Ligii a III-a, Seria V la fotbal, în compania formației Național Sebiș. „Galben-albaștrii” i-au învins pe oaspeți cu scorul de 3-1 (2-1). În prezența a 5.000 de spectatori, fotbaliștii formației Olimpia Satu Mare au făcut un joc excelent.

Cu ajutorul centrării lui Gavrilescu, Micaș a reușit să deschidă scorul încă din minutul 2 al partidei. Dacă meciul a început cu soarele pe cer, după câteva minute de la fluierul de start a început să plouă cu gheață, însă acest lucru nu i-a speriat nici pe suporteri și nici pe jucători. În minutul 23 oaspeții au reușit să egaleze prin Ivancea și au ratat o mare ocazie în minutul 45.

Dragoș a ratat un penalti în minutul 26, iar în minutul 35 și-a mai încercat odată norocul însă fără succes. Ajutat de centrarea lui Iuhas, același Dragoș și-a răscumpărat greșeala și a înscris un gol excelent cu călcâiul și astfel, sătmărenii au intrat la vestiare cu un avantaj, scor 2-1.

Antrenorul Tiberiu Csik a ales să-l schimbe pe marcatorul golului doi și l-a introdus în teren pe Feier. Acesta din urmă a înscris al treilea gol am partidei în minutul 63. Olimpia a reușit astfel să obține cele trei puncte puse în joc și să încheie campionatul pe locul I în clasamentul seriei V din Liga a III-a. Poziția de lider le-a adus promovarea în eșalonul secund.

La finalul partidei, jucătorii au avut parte de o mare surpriză, Cupa de campioni le-a fost adusă din înaltul cerului de trei parașutiști, iar spectarorii mai norocoși s-au ales cu multe mingi aruncate de fotbaliști în tribună.

„Ce am pierdut în tur, am reușit să recuperăm în retur și mulțumim conducerii și tuturor celor care au fost alături de noi și au crezu în noi și noi ne bucurăm la rândul nostru că nu am dezamăgit și că după foarte mult timp suntem în Divizia B”, a declarat căpitanul echipei, Cosmin Iuhas.

„Numai în fotbal sunt trăirile care există în momentul unui gol sau la o promovare. Este un sentiment pe care nu pot să-l exprim în cuvinte, este ceva special. Am fost optimist de la început, dar totul e posibil în fotbal și uite că am câștigat fiecare meci și am promovat. Sperăm să continuăm mai departe, să urcăm treptele”, a declarat tehnicianul Olimpiei, Tiberiu Csik.

Președintele clublui asigură suporterii că se vor face renovări la Stadion. „Mă simt împlinit. Am pornit din spate cu 10 puncte, acum avem 3 puncte avans, am luat doar 2 goluri în tot campionatul și am câștigat toate meciurile. Acum vom încerca să punem scaune în tribune, să renovăm vestiarele ca să ne putem obține licența”, a precizat președintele clubului Olimpia, Dan Băbuț.

Pentru Olimpia Satu Mare au evoluat: Șuta – Sabău, Fl. Mureșan, Iuhas, Hanus, Gavrilescu (70 Homorozan), Micaș (83 Marinaș), Villand, Kinczel (82 Roatiș), Bujor, Dragoș (46 Feier). Antrenor Tiberiu Csik.

Național Sebiș: Meresca – Siminiceanu, Cotan, Susan (82 Avândanei), Suslak, Mohamed (73 Budur), Feies, Buta, Azbert, Bozian, Ivancea (82 Botiș).. Antrenor Mihai Petcuț.

Articol și fotot de Elena Govor

Marius ANGHEL 26 May. 2013, 11:43 Stiri
Pe aceeași temă