Iarba verde de acasă…

Mihai Andries 05 May. 2014, 19:18 Stiri
Iarba verde de acasă...

Victoria din jocul de la Târgoviște, cu Chindia, a fost completată de Fortuna cu un nou succes în meciurile din play-off. Jucătorii antrenați de Florin Stăncioiu, Costin Plăvache și Bogdan Pîrvu, au învins cu 2-0 pe FC Zagon, în primul meci din 2014 pe noul gazon al arenei „Fortuna”, din Poiana Câmpina. Intrat în reparații la începutul anului în curs, suprafața de joc a fost dată în folosință în chiar meciul de vineri cu formația din Covasna, joc pe care prahovenii l-au trecut cu bine și au adunat alte trei puncte în tentativa lor de a ajunge în eșalonul secund.

Încă din startul partidei, jucătorii Fortunei s-au năpustit spre poarta oaspeților și, în primele două minute ale întâlnirii, au irosit tot atâtea ocazii, prin Chipirliu și Munteanu, dar în ambele situații portarul Murariu a fost atent. Din acest moment, jocul a mai scăzut în intensitate, dar și așa șansele de gol au fost tot la poarta vizitatorilor, căpitanul Răduțoiu fiind aproape de autogol (minutul 9). De partea cealaltă, trupa din Covasna a contat în atac doar prin șutul lui Preda (18) sau reluarea lui Bamba, în acest din urmă caz mingea fiind scoasă din fața porții de Năstase (23). Cea mai mare șansă de gol a primei reprize a venit în tabăra prahovenilor, în aceeași fază Chipirliu și Antohi fiind blocați în momentul execuției finale (34). În cele din urmă a venit și golul, după ce Munteanu a recuperat un balon la mijlocul terenului și i-a pasat lui Chipirliu, iar după ce atacantul prahovean l-a depășit ușor pe Popa, a șutat de la 10 metri lateral dreapta, la colțul lung, stabilind scorul pauzei (1-0, min. 37).

Nemulțumit de aportul lui Antohi și Năstase, tehnicianul Florin Stăncioiu i-a trimis în teren pe Camara și Jugaru, la începutul actului secund. Startul reprizei secunde a avut același scenariu ca în primul act, în sensul că prahovenii au atacat, iar covăsnenii nu au avut altceva de făcut decât să se apere. Barbu și Chipirliu au fost la originea ocaziilor de gol, dar reluările acestora nu și-au atins ținta, în timp ce Camara a trimis slab, pe direcția portarului. Golul desprinderii a venit abia în minutul 80, atunci când Barbu a pasat la întâlnire, în centru, la Munteanu, ultimul rămas singur cu Murariu l-a învins cu un șut în dreapta acestuia.

2-0 a fost scorul final și pentru jucătorii Fortunei urmează meciul de mâine cu SCM Argeșul Pitești, trupa antrenată de ploieșteanul Valentin Sinescu trecând în ultimul timp prin momente delicate, dovadă și ultimul meci cu Chindia, scor 3-0 pentru dâmbovițeni, în care SCM-ul nu a avut o serie de jucători importanți în teren.

Arbitraj controversat

Prestația arbitrului de Liga a II-a Dragoș Teodor a fost contestată de cei prezenți la meci, deși jocul nu i-a ridicat prea mari probleme. Cea mai controversată fază s-a petrecut în minutul 67, atunci când trebuia să-l elimine pe vizitatorul Tofan. Cu 30 de secunde înainte el i-a arătat mijlocașului de la Zagon cartonașul galben, pentru un fault comis la mijlocul terenului, iar la faza următoare Tofan a comis un henț și se impunea acordarea celui de-al doilea avertisment. Mai mult, Teodor a avut unele replici și cu tehnicianul Florin Stăncioiu, prahoveanul, revenit pe banca tehnică, reproșându-i deciziile luate.

Fortuna Poiana Câmpina – FC Zagon 2-0 (1-0)
Stadion: „Fortuna”, Poiana Câmpina. Spectatori: circa 700. Au marcat: Chipirliu (37), V. Munteanu (80)/-.
Fortuna: Zegheru – Cristescu (83 Buhuși), M. Marin (cpt), B. Șandru, G. Damian – Minciună (85 Anițoiu), Barbu – V. Munteanu, Antohi (46 Camara), Năstase (46 Jugaru) – Chipirliu. Antrenor: Florin Stăncioiu.
FC Zagon: Murariu – Răduțoiu (cpt), Mihăeș, Bamba, Cășineanu (70 Pricop) – Popa (46 Torok) – Feraru, Preda, Tofan, Vasiliu (86 Vîrlan) – Pintea. Antrenor: Călin Moldovan.
Avertismente: Jugaru (69)/Tofan (65).
Arbitri: Dragoș Teodor – Paul Dimancea (ambii, din Constanța) și Mihaela Militaru (București). Observatori: Iulian Ivan (Giurgiu) – pentru arbitraj, Ilie Bucurel (București) – pentru joc.
Jucătorul meciului: Valentin Munteanu (Fortuna).

Sursa: Ziarul Prahova

Mihai Andries 05 May. 2014, 19:18 Stiri
Pe aceeași temă