Știința Miroslava este noul lider al seriei I după ce a făcut scorul campionatului cu FC Zagon

Mihai Andries 05 Apr. 2015, 12:26 Stiri

Într-un meci din cadrul etapei a 18-a, Știința Miroslava a primit vizita celor de la FC Zagon, echipă aflată pe penultimul loc din Seria 1 a Ligii 3. Cum în această etapă, liderul Bucovina Pojorâta nu avea adversar, băieții pregătiți de Cristi Ungureanu si Irinel Ionescu erau conștienți că victoria i-ar aduce pe prima treapta a podiumului, cel putin până în etapa următoare.

În startul partidei s-a ținut un minut de reculegere în onoarea celui mai mare arbitru român al tuturor timpurilor – Nicolae Rainea, care a decedat în decursul acestei săptămâni. Nici bine nu a început meciul și Miroslava putea deschide scorul prin Ghiarasim, care scăpat singur în flancul drept, a șutat puternic pe jos, însă portarul Zagonului a reținut în doi timpi (minutul 2).

A urmat o perioada în care vântul puternic a pus stăpânire pe joc, cele două echipe reușind cu dificultate să țină sub control balonul. O nouă ocazie importantă a venit în minutul 18, când o centrare lungă este ajunsă în extremis de Săcrieru, care a trimis din alunecare spre poartă, mingea ștergând transversala oaspeților. Primul gol al meciului a fost opera tânărului atacant împrumutat în această iarnă de la prim-divizioanara FC Botoșani – Tudorel Tudorache. Acesta a primit o pasă la marginea careului mare și, după ce i-a suflat mingea adversarului direct, a șutat din drop de la 15 metri, mingea scuturând plasa porții Zagonului (25). Scorul a fost majorat în minutul 38, când căpitanul Adrian Ilie a urcat cu mingea la picior și, după ce și-a depășit adversarii în viteză, a dat o pasă excelență pe culoar, iar Tudorache, rămas singur în marginea careului mare, a șutat plasat în stânga portarului.

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA ȘTIINȚA MIROSLAVA – FC ZAGON 7-0

Dacă mai exista vreun dubiu asupra câștigătoarei acestui meci, acesta a fost spulberat de Gabriel Petrea, atacantul revenit pe gazon după o pauză lungă datorată unei accidentări grave. Petrea a primit o pasă excelență în flancul drept, și-a întors de două ori adversarul direct, pentru ca apoi să șuteze în cros, fără nici o șansă pentru portarul covăsnean (42). Tudorache putea realiza hat-trick-ul, însă după ce a profitat de o ieșire greșită a portarului advers, a șutat în transversală dintr-o poziție extrem de dificilă.

După o repriză aproape perfectă, a urmat una și mai bună a echipei ieșene. Știința Miroslava a profitat la maxim de moralul deteriorat al oaspeților, dar și de faptul că vremea s-a îndreptat și vântul a încetat. Golul 4 avea să fie și reușita partidei, după ce fundașul central Ovidiu Tăcuțanu a șutat violent de la 40 de metri, iar mingea s-a dus direct în vinclul porții celor de la FC Zagon (58).



Intrat la pauză în locul lui Tudorache, Ilie Talpan a dat dovadă de o poftă excelentă de joc, acesta reușind în minutul 69 să mărească scorul la 5-0, după ce a profitat excelent de legea avantajului lăsată de centralul Răzvan Beldiman și a șutat plasat din marginea careului mare. Instinctul de marcator al lui Gabi Petrea a ieșit la iveală în minutul 72, când a primit o pasă excelentă pe culoar, a preluat puțin cam larg, însă a insistat și a reușit să stăpânească excelent mingea, intrând cu ea în poartă după ce parcă se lipise de piciorul său. După acest gol, Petrea a fost schimbat fiind aplaudat de toți spectatorii prezenți la meci.


Dacă Tudorache și Petrea reușiseră câte o dublă, Talpan nu s-a lăsat mai prejos, închizând tabela cu un șut din voleu de la 15 metri, fază la care mingea a căzut în fața portarului culcat și l-a sărit pe acesta. Așadar, scor final 7-0 și Miroslava urcă pe prima treaptă a clasamentului, având însă un meci mai mult decât ocupanta locului secund Bucovina Pojorâta. Etapa viitoare, noul lider se va deplasa la Petrotub Roman, în timp ce Bucovina Pojorâta se va deplasa pe terenul celor de la ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

„Felicit întreagă echipă pentru această frumoasă victorie. Am convingerea că și viitoarele confruntări vor fi abordate cu aceeași dăruire și sete de victorie. Suntem la jumătatea drumului și ne așteaptă un parcurs dificil, dar noi suntem singurii în măsură să ne ușurăm calea spre atingerea obiectivului propus și anume promovarea în Liga 2” a declarat după meci președintele Științei, Daniel Acatrinei

ȘTIINȚA MIROSLAVA: 93.Cosmin BÎRLĂ‚DEANU – 18.Andrei SĂ‚RIȚANU, 5.Ovidiu TĂ‚CUȚANU, 23.Adrian ILIE (cpt.), 6.Vlad GHEORGHIU, 10.Cezar TOFAN, 20.Gabriel PETREA, 17.Sebastian SĂ‚CRIERU, 11.George MAXIM, 13.Bogdan GHIARASIM, 22.Tudorel TUDORACHE. Rezerve: 12.Ionuț GEOACAȘ – 16.Andrei LIPOVANU, 9.Nicolae AZAHARIOAEI, 24.Nicolae CROITORU, 19.Paul CHETROȘANU, 8.Ilie TALPAN, 7.Dănuț MUNTEANU.

STAFF: Cristi UNGUREANU (A1), Irinel IONESCU (A2), Silviu DULCIANU (antrenor portari), Costel SĂ‚CRIERU (delegat)

FC ZAGON: 22.Andrei MAXIM – 8.Cosmin PREDA, 13.Mihai OANCEA, 2.Ionuț HODOROG, 4.Alexandru ILAȘI, 7.Victor ENE, 11.Balazs SEREZY, 10.Dorin BRĂ‚HĂ‚ȘTEANU (cpt.), 5.Claudiu TUDORIE, 14.Ionuț FRANGULEA, 15.Georgian FOCA. Rezerve: 18.Dan MANOLE, 19.Alexandru CĂ‚LIN, 3.Remus BRĂ‚NESCU.

STAFF: Marius FILIP (antrenor), Horatiu VELE (delegat)

Sursa: Știința Miroslava

Mihai Andries 05 Apr. 2015, 12:26 Stiri
Pe aceeași temă