Guvernul Ungariei investește în fotbalul românesc. Anunțul oficial de la Budapesta: „Cele două cluburi au primit câte 1 miliard de forinți”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2018, 17:06 Stiri
Guvernul Ungariei investește în fotbalul românesc.** Anunțul oficial de la Budapesta:

Guvernul de la Budapesta a anunțat oficial că ajută cu peste șase milioane de euro echipele Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (Liga 1) și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (Liga 3 – foto), conform Gazetei sporturilor. Fiecare formație primește de la maghiari câte un miliard de forinți, ceea ce reprezintă 3.2 milioane de euro.

„Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe). În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe”, se arată în răspunsul dat de Guvernul Ungariei, conform sursei citate.

Sepsi OSK se află pentru al doilea an consecutiv în prima ligă a României, iar în acest an visează chiar la accederea în play-off. Cu un stadion renovat și un antrenor cu multă experiență pe bancă, Eugen Neagoe, gruparea din Sfântu Gheorghe se luptă cu șanse reale pentru unul dintre cele șase locuri care asigură prezența în play-off. În urmă cu puțin timp, antrenorul Neagoe spunea chiar că vrea să se lupte pentru câștigarea titlului. Sepsi ocupă, după 15 etape, locul 7, cu 20 de puncte.

De partea cealaltă, formația care a eliminat-o pe Dinamo din optimile Cupei României, Csikszereda, ocupă locul secund în Seria a 5-a a Ligii 3 și are ca obiectiv promovarea în Liga 2. Elevii lui Valentin Suciu se află la patru puncte în spatele liderului ACS Fotbal Comuna Recea. Podiumul este completat de Minaur Baia Mare, cu 25 de puncte.

Marius ANGHEL 14 Nov. 2018, 17:06 Stiri
Pe aceeași temă