Gazde primitoare! Promisiunea Progresului Spartac pentru Rapid, în privința suporterilor, înaintea meciului direct

Marius ANGHEL 26 Feb. 2019, 17:50 Stiri
Gazde primitoare!** Promisiunea Progresului Spartac pentru Rapid, în privința suporterilor, înaintea meciului direct

Progresul Spartac se află pe ultima sută de metri a preparativelor pentru prima etapă din returul Ligii a 3-a, de altfel, la fel ca toate celelalte echipe din acest eșalon. Bleu-albaștrii vor începe partea a doua de campionat cu un meci de gală, împotriva liderului Rapid. Partida a fost stabilită pentru data de 2 martie, de la ora 15:00, pe stadionul Progresului. Gazdele le-au oferit asigurări suporterilor giuleșteni că le vor pune la dispoziție două treimi din capacitatea bazei sportive. Astfel, un număr de 400 de susținători ai alb-vișiniilor vor putea să intre în posesia tichetelor de acces pentru meciul de sâmbătă. Intrarea va fi gratuită la acest joc.

De altfel, fotbaliștii rapidiști au și dorit să ia un prim contact cu gazonul sintetic de la stadionul Progresul Spartac (fost Prefabricate). Rapidul a susținut aici un amical cu Înainte Modelu, sâmbăta trecută, pe care l-a câștigat cu scorul de 5-0, prin golurile marcate de Cătălin Hlistei (dublă), Marian Drăghiceanu, Robinho și Antonio Sefer.

Ca bază de comparație, ambele echipe au mers foarte bine în stagiile de pregătire. Progresul Spartac a obținut șase victorii din șapte jocuri, efectuând și un cantonament în Antalya. La rândul lor, rapidiștii au bifat opt succese din opt posibile în perioada de pauză competițională. În meciurile oficiale, Rapidul nu a pierdut de un an și jumătate, cu excepția jocului din Cupa României, cu Turris Oltul Turnu Măgurele, în optimile de finală.

Din tabăra bleu-albaștrilor răzbate un optimism moderat, gazdele fiind conștiente de statutul de favorită pe care îl are Rapidul, în perspectiva promovării. Progresul Spartac a pierdut anul trecut la mustață promovarea în liga secundă, iar acest sezon este unul de tranziție, fiind utilizat mai degrabă pentru consolidarea relațiilor de joc și pentru cristalizarea unei formule eficace.

Altfel, relația bună dintre Rapid și Progresul Spartac s-a văzut și în această iarnă, când giuleștenii l-au redirecționat, sub formă de împrumut, către adversarii din prima etapă a returului pe Alin Turbatu, mijocaș pe care l-au achiziținat în această perioadă de pregătire de la CSM Oltenița.

Progresul Spartac își dorește să facă un meci bun contra Rapidului, iar un rezultat pe măsură ar dubla satisfacția echipei alcătuite în jurul unui nucleu format din juniori ai fostei echipe din Parcul cu Platani. Antrenorul principal Andrei Erimia va pregăti special această primă dispută din retur, obiectivul formației Progresul Spartac fiind o clasare între primele cinci ale ierarhiei Seriei a 2-a.

Înaintea reluării campionatului, Rapid e lider în Seria a 2-a a Ligii 3, cu 38 de puncte, iar Progresul Spartac se află pe locul 5, cu 23 de puncte.

Articol scris de Cristian FRISK

Marius ANGHEL 26 Feb. 2019, 17:50 Stiri
Pe aceeași temă