Meci cu multe goluri și scântei la Sânmartin. Luceafărul a condus-o pe Olimpia din minutul 2, însă a obținut doar un punct

Marius ANGHEL 12 Mar. 2017, 11:57 Campionat

Deși a început foarte bine meciul, deschizând scorul încă din minutul 2, Luceafărul Oradea a remizat, în cele din urmă, cu scorul de 2-2, în partida pe care a disputat-o sâmbătă, acasă, la stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin, în compania Olimpiei Satu Mare. Partida, care a contat pentru etapa a 24-a a Ligii a 2-a, a fost foarte disputată, ambele echipe dorindu-și cu ardoare victoria, dar în cele din urmă au trebuit să se mulțumească cu câte un punct. Golurile meciului au fost marcate de Sergiu Arnăutu și Marius Matei pentru gazde, respectiv de Vasile Pop și Mihai Onicaș pentru oaspeți. Jocul de la Sânmartin a fost tensionat pe alocuri, antrenorul oaspeților, Bogdan Andone, fiind trimis în tribună în repriza a doua, iar în minutul 90, Silviu Pană, tot de la sătmăreni, a fost eliminat.

Jocul dintre Luceafărul și Olimpia a început perfect pentru bihoreni, care, în minutul 2, au înscris. După o centrare din stânga a lui Codoban, Feher a reluat din voleu, a respins un fundaș al Olimpiei, însă numai până la Arnăutu, care a reluat pe jos din 4 metri lângă Anca Trip, lângă stângul din stânga al portarului sătmărean.

În replică, în minutul 6, Krausz a solicitat un penalty, după un duel în careu cu Ban, dar arbitrul mureșean Florin Andrei a lăsat jocul să continue. Apoi, în minutul 29, tot cei de la Olimpia au fost mai periculoși, iar după centrarea lui Octavian Ursu, Hlinca a respins cu capul din fața porți.

Pe finalul primei reprize însă, în minutul 43, „luceferii” au fost foarte aproape să-și majoreze scorul, după ce Feher a executat puternic o lovitură liberă, iar mingea, deviată de zid, a trecut puțin pe lângă stânpul din dreapa porții lui Anca Trip.

Repriza a doua a debutat în trombă pentru sătmăreni, care au atacat încă din minutul 46. Astfel, după o minge trimisă în fața porții, Silviu Pană a reluat din 6 metri, dar portarul Began a reținut. În minutul 51, s-a consemnat, de asemenea, un șut foarte bun al lui Ursu, de la 23 de metri. Acesta, după ce a preluat s-a întors și a trimis către colțul lung, dar mingea s-a dus milimetric pe lângă bară. În minutul 52 s-a consemnat însă o ratare incredibilă pentru Feher, care, din 3 metri, nu a reușit să reia în plasă din fața porții, după ce a primit o minge de la Chiș Toie, pătruns în careu pe partea dreaptă. Dar cum ocaziile se răzbună, la faza următoare, la poarta Luceafărului, după un aut de pe stânga, defensiva bihoreană s-a bâlbâit, mingea a ajuns la Vasile Pop, care a îndeplinit o simplă formalitate, cu latul din 4 metri, restabilind egalitatea.

În minutul 61, Luceafărul putea trece din nou în avantaj, doar că deși Arnăutu a scăpat singur la marginea careului, portarul Anca Trip, ieșit la întâmpinare, a reținut din picioarele acestuia. Golul doi al Luceafărului a venit totuși în minutul 68, când Marius Matei a prins un șut năpraznic, din voleu, de la 9 metri în poziție centrală, și l-a învins pe Anca Trip, cu toate că mingea s-a dus pe centrul porții.

Bucuria gazdelor nu a fost de lungă durată și, în minutul 72, după o lovitură de la colț de pe dreapta, mingea a fost trimisă în careul mic, la prima bară, acolo de unde Mihai Onicaș, din cădere, a reluat în stânga lui Began și aduce din nou egalarea pentru Olimpia.

Pe finalul jocului, oaspeții au forțat victoria, dar n-au reușit-o însă, cu toate că au avut câteva ocazii. Astfel, în minutul 75, după o centrare de pe stânga, Voicu a reluat cu capul din 6 metri, dar goalkeper-ul Began a reținut din nou. Imediat însă, în același minut, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone, a fost trimis în tribună, pentru proteste vehemente asupra arbitrajului. În minutul 87, după o acțiune perpendiculară pe poartă a Olimpiei, Vasile Pop a  întors un adversar și a șutat de la 16 metri, dar Began a scos salvator de sub transversală.

Meciul s-a încheiat într-o notă tensionată, după ce în minutul 90 s-au încins spiritele pe teren. Hlinca și Pop au văzut cartonașe galbene, iar Silviu Pană, de la oaspeți, a fost eliminat.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Sânmartin

„Am jucat, din punctul meu de vedere, cu cea mai bună echipă din competiție la ora actuală. Ținând cont că am jucat și cu Sepsi și cu Juventus, pot spune aceasta. Am studiat foarte bine Olimpia Satu Mare, știam că ne așteaptă un joc foarte greu, cu jucători disciplinați tactic, agresivi, dar, eu spun că, echipa noastră a dat o replică pe măsură. Păcat de cele două puncte pierdute astăzi, dar în același timp puteam să și pierdem trei puncte, după ultimel minute. Păcat de neatențiile din faza defensivă”, a declarat, după joc, antrenorul Luceafărului, Cristian Lupuț.

După această remiză, Luceafărul a făcut 27 de puncte și se situează pe locul 9, la egalitate cu Foresta, în timp ce Olimpia a căzut pe locul 5, cu 41 de puncte. În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua la Călărași, cu Dunărea, în timp ce Olimpia Satu Mare primește vizita celor de la CS Afumați.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – OLIMPIA SATU MARE   2-2 (1-0)
Arnăutu 2′, M. Matei 68′ / V. Pop 53′, Onicaș 72′

Began – Balea, Sg. Moga, Hlinca (cpt.), Ban – Chiș Toie (Balla 54′), Feher, Codoban (A. Predescu 66′), Bedea – Arnăutu, M. Matei
Rezerve neutilizate: Goia – Fl. Cordo, Bactăr, D. Costea, Cuc
Antrenor: Cristian Lupuț

Anca Trip – Duruș, Fl. Mureșan, Heil (cpt.), Bura – Onicaș, Krausz – Sil. Pană, Daminuță (V. Pop 46′), Oct. Ursu (Erdei 69′) – Ad. Voicu (I. Roșu 84′)
Rezerve neutilizate: Șuta – Villand, Ciul, R. Rus
Antrenor: Bogdan Andone
Eliminat: Bogdan Andone 75′, Silviu Pană 90′ (roșu direct)

Stadion: Luceafărul Felix (Sânmartin); Spectatori: 300; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Ferencz Tunyogi (Zalău).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihoreanul

Marius ANGHEL 12 Mar. 2017, 11:57 Campionat
Pe aceeași temă