Fortuna Poiana Câmpina, transformare continuă

Marian Dima, Mihai Andries 28 Feb. 2014, 07:00 Stiri
Fortuna Poiana Câmpina,** transformare continuă

După un sezon trecut în care a ratat promovarea din postura de mare favorită, dramatic, cu un penalti ratat în ultimul minut, echipa Fortuna Poiana Câmpina și-a „lins rănile” în acest sezon, de abia acum putându-se spune că echipa finanțată de Radu Călin este revenită, din nou, „pe linia spre performață”.

Cu greu vei găsi o echipă care să evolueze și să se schimbe continuu, așa cum se întâmplă la Fortuna! De la preluarea ei de către actuala conducere, s-a mutat de la Mizil la Clinceni, Brazi, Astra, Câmpina și acum, Buftea. Nu mai punem la socoteală „trecerile pasagere” pe la Moreni sau Nucet! Acum, în acest sezon, a înlocuit antrenori pe bandă rulantă: Stelian Gherman, Bogdan Pârvu, Cătălin Gheorghe (cu Marius Vișan alături), Mugur Cornățeanu, Laurențiu Diniță, Ciprian Panait sau Florin Stăncioiu răspunzând, mai mult sau mai puțin, de echipă pe anumite perioade- În plus, s- a schimbat lotul de jucători continuu, doar în această iarnă transferându-se o echipă întreagă și, așa cum spuneam, se va schimba, pe o anumită perioadă, până și stadionul, urmând ca Fortuna să se mute de la Poiana Câmpina la Buftea, pentru câteva meciuri oficiale, scopul fiind însă unul „nobil” – clubul lui Radu Călin fiind unul care investește masiv și în infrastrctură și care dorește performanță!

În această iarnă, Fortuna era să modifice din nou structura staff-ului, deși antrenorul Stăncioiu este neînvins, acesta fiind „urmărit” de „fantoma” unei colaborări cu Nana Falemi. S-a renunțat la idee, iar Stăncioiu și-a continuat treaba trecând fără eșec și de meciurile amicale, „traseul” său semănând cu ceea ce a fost acum un an, doar că de data aceasta se speră la alt deznodământ.

Fortuna a investit din nou în aducerea de jucători noi, tineri, de viitor, care să poată „urca” cu echipa în eșalonul secund și, de ce nu, să fie valorificați apoi, mai sus, plecarea lui Cioinac la Dinamo fiind o bună „motivație” pentru cei rămași. S-a transferat intens, venind golgheterul echipei din Zagon – Mircescu și cel de la Oțelul 2 – Chipirliu, s-au completat toate compartimentele, lotul fiind unul echilibrat, numeric, valoric și cu o medie de vârstă propice.

Plecând cu un oarecare dezavantaj în lupta pentru promovare, prin prisma rezultatelor din play-off, Fortuna nu mai are voie să facă pași greșiți, deplasările de la SCM Pitești și Chindia Târgoviște fiind foarte importante în perspectiva play-off-ului. Fază a competiției în care Fortuna revine „acasă”, la Câmpina, sperând ca să trăiască în acest sezon bucuria ratată acum un an, deși, sigur, va fi mult mai greu de reușit!

Noua fotbalisti pentru Fortuna 2

O mențiune și vizând strategia privind echipa a doua a clubului, Fortuna „agățând” și stadionul „Metalul” din Filipeștii de Pădure – Dițești, unde va activa gruparea „satelit”. Iar cum lotul este destul de „amplu”, numeric și valoric, Stăncioiu va avea posibilitatea să-și țină în formă jucătorii.

„Satelitul” echipei Fortuna Poiana Câmpina va debuta la sfârșitul acestei săptămâni, în noua formulă, sub comanda lui Cătălin Gheorghe, cu o deplasare la Coada Izvorului, în Cupa României. Fortuna 2 va avea la dispoziție o serie de jucători de la prima echipă, lista celor 9 fotbaliști care pot evolua oricând în Liga A Prahova fiind compusă din portarii Manyur și Stroescu, plus jucătorii de câmp Ungurean, Alb. Gheorghe, Caramalău, R. Moise, Crossman, Anițoiu și Mircescu. Din retur, pentru Fortuna 2 va juca și Chivu (fost junior al Petrolului, ultima dată la CS Bănești).

Lotul echipei Fortuna pentru partea a doua a sezonului 2013-2014 al Ligii a III-a:
Zegheru, Manyur, Stroescu – portari
I. Stan, D. Cristescu, M. Marin, B. Șandru, G. Damian, Alb. Gheorghe, Caramalău, Anițoiu – fundași
B. Minciună, Jugaru, B. Năstase, V. Munteanu, Barbu, Buhuși, R. Moise, Ad. Ungureanu – mijlocași
Mircescu, Antohi, Camara, Chipirliu – atacanți.
Antrenori: Florin Stăncioiu (principal), Costin Plăvache (secund), Bogdan Pârvu (portari)

 

Articol scris de Marian DIMA

Marian Dima, Mihai Andries 28 Feb. 2014, 07:00 Stiri
Pe aceeași temă