Fortuna a trecut in-extremis peste Bradu și continuă cursa de urmărire a Chindiei

Marius ANGHEL 10 May. 2014, 19:55 Stiri

Situația din fruntea Seriei 6 a play-off-ului tinde să prindă conotații dramatice. Chindia și Fortuna Poiana Câmpina se luptă direct și indirect pentru primul loc, care asigură promovarea. În clasament, târgoviștenii au un avans de trei puncte, însă prahovenii își pun mari speranțe în partida directă. Totuși, chiar și așa, Chindia își poate permite și un egal pe terenul Fortunei. Trebuie menționat că aceste calcule se fac în condițiile în care niciuna dintre pretendente la promovare în Liga a II-a nu se încurcă și merg „ceas”.

Glontele care a trecut atât de aproape

Fortuna a fost la câteva secunde de un semi-eșec sinonim cu ratarea obiectivului trasat de conducere. Pe sinteticul de la Bradu, echipa lui Neaga nu și-a luat în serios rolul de „outsider” și s-a pus pe jucat fotbal. Aspect care a surprins în debut oarecum echipa lui Stăncioiu. Jenaru (10) a trecut pe lângă deschiderea scorului, când, aflat în flancul stâng, a trimis pe jos, dar nimeni n-a fost în fața porții să împingă balonul. Fortuna a ieșit la joc și a fost periculoasă în momentul în care a pus mingea jos și a fost în stare să o aducă în preajma careului advers, lucru reușit prin devieri și joc rapid de pase, cu multă libertate de mișcare pentru trio-ul Munteanu-Chipirliu-Buhuși. Ultimul a avut prima șansă să deschidă scorul (17), când a pătruns din flancul stâng în centru, însă n-a cadrat trasorul. Până la pauză, Diță (38) a fost aproape să marcheze, dar în propria poartă, doar reflexul lui Mușat salvând situația.

Final dramatic

Deși meciul nu ar fi trebuit să însemne decât un pas firesc pentru prahoveni, lucrurile s-au înrăutățit în repriza secundă, transformându-se într-un adevărat examen. Cârstea (59) a deschis scorul pentru Bradu, fructificând pasa ideală a lui Păvăluță, iar jucătorii lui Stăncioiu vedeau promovarea ca pe un vis frumos. Același Cârstea (70) a mai oferit emoții câmpinenilor, însă nu a mai dispus de suflul necesar să finalizeze cu șut cadrat acțiunea personală începută la mijlocul terenului.

Asalturile Fortunei aveau să dea roade în cele din urmă. Chipirliu (75) a dat tonul cu un șut din lovitură liberă de la 20 de metri. Apoi, Barbu (84) a readus speranțele și egalarea, transformând o ocazie mai serioasă, printr-un șut din prima de la 16 metri cu piciorul stâng.

Finalul a semănat oarecum cu acel Chelsea-PSG, având același deznodământ, dar fericit pentru oaspeți. Bradu s-a apărat în prelungiri cu toată echipa în propriul careu, numai că în ultimul minut, Chipirliu a găsit breșa necesară și a reluat pentru victoria mult vizată. Reușita a adus o explozie de fericire atât în galerie, cât și în rândul spectatorilor veniți special din Prahova.

Atletic Bradu – Fortuna Poiana Câmpina 1-2 (0-0)
Cârstea (59) / Barbu (84), Chipirliu (90+5)

Stadion: „Bradu”
Spectatori: 200
Omul meciului: Remus Chipirliu
Au arbitrat: Iulian Dima (București) – George Fridl (Comănești), Cristi Vorovenci (Bacău). Observatori FRF: Ioan Mandoca (Brașov), Ioan Tudorică (Rm. Vâlcea).
Cartonașe galbene: Șerban (28), Ștefănescu (75), Păvăluță (81), Mușat (90+4)/ Camara (12), Chipirliu (68), Munteanu (90+5)

Bradu: Mușat – Diță (Păun 46), Ștefănescu (cpt.), Velianu, Pîslaru – Murineanu, Șerban – Rădescu, Cârstea (C. Tănase 90), Jenaru (Ruță 54) – Păvăluță (A. Tănase 80). Rezerve neutilizate: Nedelcea – Soare.  
Antrenor: Rică Neaga

Fortuna: Zegheru – Cristescu (Crosman 69), Șandru, M. Marin, Damian – Minciună, Barbu – Munteanu, Buhuși (Antohi 56), Chipirliu (Stan 90+5) – Camara (Năstase 46). Rezerve neutilizate: Manyur – Antonio și Jugaru.
Antrenor: Florin Stăncioiu

Articol scris de Mădălin RĂ‚DUCU
Foto: Bogdan IORDACHE

Marius ANGHEL 10 May. 2014, 19:55 Stiri
Pe aceeași temă