Fără sprijinul Peluzei Sud 97, FCU Craiova a jucat cu tribunele aproape goale la Severin. La finalul partidei cu Atletic Bradu, „reporterul special” Mititelu a luat interviuri jucătorilor

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 26 Aug. 2018, 14:38 Stiri

Nou-promovata FC U Craiova, sau U Craiova 1948 SA, așa acum este înregistrată la FRF, a început cu dreptul noul sezon al Ligii a 3-a. În prima etapă, echipa (re)activată, anul trecut, de Adrian Mititelu a dispus cu 3-0 de Atletic Bradu, prin golurile marcate în repriza secundă de Ștefan Kovari (’49), Alexandru Raicea (’51) și Mihai Dina (’74). Meciul s-a jucat sâmbătă seara, în nocturnă, la Drobeta Turnu Severin, unde Craiova a ales să își dispute meciurile în calitate de gazdă, după ce n-a primit aprobare din partea Primăriei Craiova să joace pe Stadionul „Ion Oblemenco”.

Severinul, gazdă și în trecutul tumultos al Universității

Echipa lui Adrian Mititelu, pe vremea în care era denumită FC Universitatea Craiova, mai jucase la Drobeta Turnu Severin și în alte rânduri. Prima dată o făcuse, în Liga 1, returul sezonului 2009-2010, când intrase în conflict cu fanii și cu primarul Antonie Solomon, care-l somase să achite niște datorii mai vechi pentru chirie, dar și rambursarea a 500.000 de euro, dintr-un contract de asociere dintre cele două părți, ca să poată folosi în continuare Stadionul „Ion Oblemenco”.

Salvată de la retrogradre în ultima etapă, echipa a început și sezonul următor la Drobeta Turnu Severin, dar, după cinci etape cu Aurel Țicleanu la timonă și un parcurs modest, l-a adus antrenor pe Victor Pițurcă. Acesta a condiționat semnarea contractului de revenirea Universității pe „Ion Oblemenco”, lucru care s-a și întâmplat, dar a pus și o serie de clauze, care, ulterior, s-au dovedit a fi falimentare clubului. După doar patru luni, Pițurcă a plecat cu scandal de la echipă, o parte dintre jucători au avut dezlegări în alb, iar la finele sezonului, Universitatea a retrogradat. La scurt timp, a fost dezafiliată de FRF, pe motiv că a încălcat statutul.

„În temeiul art. 18, pct 2, coroborat cu prevederile art. 18, pct. 1, ambele din Statutul FRF, Comitetul Executiv adopta masura de excludere provizorie a clubului SC Fotbal Club U Craiova SA, urmând ca această măsură să fie supusă validarii primei Adunari Generale a FRF”, suna comunicatul FRF din iulie 2011.

Derby-ul cu CSU, tot la Severin

Revenită, peste doi ani, în activitate după dezafilierea din iulie 2011, FC U Craiova a jucat în calitate de gazdă tot la Drobeta Turnu Severin, în sezonul 2013-2014 din eșalonul secund, în care a avut-o colegă de serie chiar pe CS U Craiova, actuala reprezentantă a Băniei în Liga 1. După doar patru etape din retur, Universitatea Craiova nu se mai prezenta la meciul cu UTA Arad, din 30 martie 2014, de la Drobeta Turnu Severin, și se desființa, înglodată în datorii și „lucrată iar de sistem”, așa cum susținea Mititelu.

„S-a terminat, adio! Nu mai are sens să continuăm așa!”, spunea Mititelu după înfrângerea cu 3-0 de la Gloria Bistrița, din 26 martie 2014, care risipea orice șansă de promovare a echipei sale.

În august 2013, FRF decisese să primească, direct în Liga 2, atât pe FC U Craiova, cât și pe CS U Craiova. Prima revenea în competiție după dezafilirea cu cântec din 2011, a doua doar ce se înființase.

Fanii, nemulțumiți că echipa a plecat iar din Craiova

Vara trecută, după ce n-a reușit să câștige procesul prin care solicitase instanței ca FRF să-i achite 240 de milioane de euro drept despăgubiri pentru dezafilierea din 2011, Mititelu a decis să revină în fotbal și înscria U Craiova 1948 SA în Liga a 4-a Dolj. Echipa sa a câștigat competiția județeană cu punctaj maxim, pe parcursul unui sezon în care și-a desfășurat meciurile de acasă pe Baza Sportivă Aripile, de lângă Aeroportul din Craiova.

Supărați că, vara aceasta, patronul n-a găsit o modalitate să păstreze echipa în Bănie, membrii Peluzei Sud 97, care, în Liga a 4-a Dolj, la jocurile disputate lângă Aeroport, au susținut frenetic echipa, au refuzat să meargă sâmbătă la Drobeta Turnu Severin pentru a-și încuraja favoriții. Aceștia au anunțat că vor fi prezenți doar la meciurile în care U Craiova 1948 SA le va disputa în deplasare, în calitate de echipă-oaspete.

În lipsa acestora, doar 1200 de spectatori au asistat la meciul cu Atletic Bradu, asistență cu mult sub așteptările patronului Adrian Mititelu, care pusese în vânzare chiar și bilete de intrare, la prețul de 10 lei, pentru fanii care vor să asiste la meciul de la malul Dunării. Atmosfera a fost însă una plăcută, mai ales că la Drobeta Turnu Severin, municipiu care beneficiază de o arenă modernă, de 20.000 de locuri, dar care nu are echipă locală nici măcar în Liga a 5-a, nu s-au mai disputat meciuri de seniori de mai bine denouă luni. Rămas fără fotbal din noiembrie 2017, după ce CS U Craiova n-a mai jucat în Liga 1 la malul Dunării și s-a mutat pe noul stadion „Ion Oblemenco”, gazonul Municipalului severinean a cedat pe parcursul jocului de sâmbătă și a început să semene tot mai mult cu cel din Bănie.  

Au rupt Bradu” după pauză

Meciul n-a fost unul spectaculos, iar prima repriză a fost dominată steril de craioveni. Descătușarea a venit la începutul părții secunde, cu două goluri marcate în decurs de doar două minute, de Ștefan Kovari și Alexandru Raicea. S-a încheiat 3-0, după ce nou-intratul Mihai Dina a marcat și el, cu latul, din 10 metri, din pasa unui alt jucător introdus recent pe gazon, Sabin Lupu.

Mititelu, reporter de serviciu

La final, publicul severinean a făcut poze cu jucătorii și a plecat mulțumit acasă, iar puținii reprezentanți mass-media prezenți la joc s-au dus la conferința de presă. Aceasta a fost una inedită. Interviuri jucătorilor a luat doar patronul Adrian Mititelu, care a transmis live pentru canalul oficial al clubului, de la panoul special amenajat la vestiare.

„Ne aflăm la Stadionul Muncipal din Drobeta Turnu Severin. S-a încheiat jocul din cadrul Ligii a treia, dintre FC Universitatea Craiova 1948 și Atletic Bradu. Rezultat final 3-0. Au marcat, în repriza a doua, jucătorii Ștefan Kovari, Raicea și Mihai Dina. A fost un meci destul de echilibrat, însă în repriza a doua echipa noastră și-a dat drumul, jocul a fost la discreția noastră și am reușit să câștigăm un meci care, după cum începuse, părea foarte greu. Sunt novici în această profesie, dar încercăm să facem un lucru bun. Cred că e o premieră mondială ceea ce fac eu acum. E prima și singura dată când mă vedeți în postura asta. De data viitoare, sper să avem și profesioniștii angați la club (n.r. – pentru a comenta meciul și a lua interviuri), și-a început Mititelu monologul, după care a chemat la interviuri antrenorul și jucătorii echipei-oaspete.

Aceștia au fost interogați și despre principala contracandidată a Craiovei la promovare, Turris Oltul Turnu Măgurele, echipă patronată de fiul președintelui PSD Liviu Dragnea. Mititelu a încercat și o gluma cu statul paralel, dar antrenorul secund al Bradului n-a intrat în jocul acestuia. Au urmat, pe rând, jucătorii echipei sale, iar la final a vorbit și antrenorul Ștefan Stoica. 

„Felicitări pentru victorie! A fost o primă repriză destul de proastă și înspăimântătoare pentru cei care stau mai prost cu psihicul…”, a început interviul lui Mititelu, cu Ștefan Stoica. Acesta i-a răspuns patronului-reporter, iar la final i-a urat drum-bun spre Craiova. „În prima repriză, adversarul a incercat pe două linii să ne blocheze. Nu am avut rapiditatea necesară. Încă e devreme, e de-abia primul meci. În partea a doua adversarul nu a mai putut să țină pasul cu băieții noștri și cred că am câștigat meritat (…) Toate meciurile sunt foarte grele. Toți vor să bată Universitatea Craiova, dar pe zi ce trece noi o să fim mai puternici”, a declarat Stoica, după care Mititelu și-a încheiat transmisia live, pe facebook și youtube.  

Întrebat de ziariști dacă oferă și el câteva declarații despre meci, Mititelu a spus că „nu dă interviu, fiindcă ar fi caraghios”.

Interviurile integrale le puteti viziona în videoclipul de mai jos.

Pe parcursul jocului, Adrian Mititelu comentase partida în direct, pe canalul oficial de youtube al clubului!

Etapa viitoare, U Craiova 1948 SA joacă, în deplasare, cu AS SR Brașov, una dintre contracanditate la promovare.

U CRAIOVA 1948 SA – ATLETIC BRADU  3-0 (0-0)
Ștefan Kovari 49′, Alexandru Raicea 51′, Mihai Dina 74′

S. Mogoșanu – Ov.  Dănănae, E. Dina, M. Ciucă, R. Negru – Ș. Kovari, S. Zimța, C. Ștefan (C. Calu 81′), A.  Raicea (S. Lupu 67′) – M. Cîrstea (R. Văduva 57′), C. Bălan (M. Dina 57′)
Antrenor Ștefan Stoica

S. Ciucă – C. Șerban, M. Paraschiv. A. Marin, M. Ion – M. Cârstoiu, B. Opișa, A. Golban (cpt.), A. Preda – A. Trașcă, A. Codin (R. Mohora 81′)
Antrenor Mircea Stan

Stadion Municipal (Drobeta Turnu Severin); Spectatori: 1.200; Arbitru: Bogdan Dumitrache; Asistenți: Ionuț Neacșu și AlexandruBodolan (toți din Bicurești).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Leri Adelin Chirculescu și Justin Stăvaru (Mediafax foto)

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 26 Aug. 2018, 14:38 Stiri
Pe aceeași temă