Florin Costea spune motivul pentru care a plecat de la Șirineasa. „Au probleme. Este păcat de tot ce s-a făcut acolo”. Atacantul e gata de o nouă aventură

Marius ANGHEL 22 Dec. 2017, 01:19 Stiri
Florin Costea spune motivul pentru care a plecat de la Șirineasa.

Printre jucătorii care la mijlocul acestei săptămâni și-au reziliat contractul cu cel mai detașat lider din Liga 3 s-a aflat și Florin Costea (32 de ani). Atacantul care semnase cu ACS Șirineasa în timpul primei părți a sezonului și a marcat patru goluri pentru gruparea vâlceană mutată la Petroșani spune că plecarea sa de la echipă a venit după ce „proiectul nu mai era cel care îmi fusese prezentat acum câteva luni”. Costea era vedeta clubului și principalul jucător care atrăgea suporterii pe stadion.

Fostul jucător al Universității Craiova, FCSB sau CFR Cluj spune că decizia de reziliere a contractului cu ACS Șirineasa a luat-o din cauza problemelor pe care le are clubul, contrazicând astfel declarațiile pe care antrenorul Dan Vasilică le oferise pentru Liga2.ro despre situația echipei.

„Vreau să ne înțelegem încă de la început. Eu nu am fost dat afară de la Șirineasa. Pur și simplu am avut contract până în această iarnă cu drept de prelungire. Cum cei de la club au probleme, iar mulți jucători deja și-au reziliat contractele, atunci am decis să nu mai continui nici eu, deoarece proiectul nu mai era cel care îmi fusese prezentat acum câteva luni. Este păcat de tot ce s-a făcut acolo până acum. Echipa se afla pe primul în Liga 3″, a spus Costea pentru fanatik.ro.

Marți, jucătorii Florin Costea, Mihai Mincă, Anghelina, Manole, Lăzărescu, Ov. Popescu, Vezan, Oiță, Bărbuț și Miroiu, dar și antrenorii secunzi Mangalagiu și Militaru și-au reziliat contractul cu ACS Șirineasa. „Principalul” Dan Vasilică nu era îngrijorat de aceste despărțiri și spunea că ceea ce s-a petrecut la club este ceva normal în viața unei echipe. S-au reziliat, într-adevăr, câteva contracte, dar se știa dinainte că sunt câțiva jucători care vor să plece, alții au jucat mai puțin. Astăzi li s-a dat salariile, totul la zi. Dacă s-ar reduce bugetul nu s-ar plăti totul la zi, nu? Noi suntem la zi cu absolut totul. Cine a vrut să plece i s-au dat hârtiile. Toate aceste decizii sunt normale. La orice echipă sunt jucători care își mai reziliază, care cer acordul de transfer. Aș fi vrut să rămână toți, dar dacă unii au cerut să plece…, a spus, pentru Liga2.ro, Vasilică, care anunța transferuri interesante la Șirineasa.

„Voi lua în calcul toate ofertele. Nu sunt un jucător terminat”

Liber de contract acum, Florin Costea așteaptă oferte pentru a se decide unde va juca începând cu 2018. „Acum mă aflu acasă, în vacanță, și aștept oferte. Voi lua în calcul toate ofertele. Chiar și o eventuală ofertă de la FCU (n.r. – echipă din Liga a 4-a Dolj), deși, poate, Adrian Mititelu este supărat pe mine. E bine pentru mine că încet, încet am început să intru din nou în mână. Am marcat patru goluri la Șirineasa și simt că încep să îmi revin. Nu sunt un jucător terminat. Îmi trebuia o perioadă ca să mă pun din nou pe picioare”, a mai spus Costea pentru sursa citată mai sus.

ACS Șirineasa a încheiat turul Ligii 3 pe primul loc în Seria a 4-a, fiind cel mai detașat lider din toate cele cinci serii ale campionatului, la peste șapte puncte de a doua clasată CS U Craiova 2 (36 față de 29 de puncte). Principalele contracandidate la promovare ale Șirinesei sunt CSM Școlar Reșița și Național Sebiș, echipe aflate la 9, respectiv 10 puncte în spatele liderului. În cele 14 meciuri ale turului a înregistrat 11 victorii, 3 egaluri, nicio înfrângere, 36 de puncte și un golaveraj excelent: 34-7. Echipe neînvinse în acest sezon al Ligii 3 mai sunt doar Petrolul și AFCM Alexandria, ambele din Seria a 3-a.

Însă, se pare că ACS Șirineasa are mari probleme cu litigiile pe care colegele de serie le-a depus împotriva ei la FRF. Ori finanțatorul din umbră, Nicolae Sarcină, nu mai are bani să investească la club. Nici la Luceafărul Oradea, alt club deținut de Sarcină, lucrurile nu sunt roz, jucătorii având restanțe salariale de câteva luni. 

Colegele Șirinesei din Seria a 4-a au contestat faptul că, din punct de vedere juridic, clubul de la Petroșani a devenit Energeticianul, dar, la FRF, continuă să activeze pe vechea denumire.

Marius ANGHEL 22 Dec. 2017, 01:19 Stiri
Pe aceeași temă