Dacia Unirea continuă rezilierile de contracte! Alți cinci jucători au plecat, unul dintre ei fiind cel mai vechi component al lotului

Retrogradată matematic după eșecul de sâmbăta trecută de pe teren propriu cu FC Argeș, scor 0-2, cu cinci etape înainte de finalul sezonului, Dacia Unirea Brăila continuă să ia decizii ce privesc planul de reorganizate pentru campionatul următor.

Astfel, după ce înaintea meciului cu FC Argeș conducerea clubului brăilean a ajuns la un acord de reziliere amiabilă a contractelor cu portarul Austin Rogers (23 ani) și fundașul Jean Prunescu (29 ani), ieri, la început de săptămână, Dacia Unirea și-a luat adio de la încă cinci jucători.

Fundașii Gabriel Niță (22 ani) și Constantin Mușea (25 ani) și mijlocașii Alex Sahru (21 ani), Andrei Pleșa (21 ani) și Alexandru Izmană (22 ani) și-au reziliat și ei contractele cu echipa brăileană.

Mușea, Sahru și Izmană fuseseră aduși în pauza de iarnă, Pleșa la începutul sezonului, iar Niță (foto jos) era cel mai vechi component al lotului, un titular incontestabil în ultimele cinci sezoane.

În acest campionat, Niță a bifat 22 de meciuri, toate ca titular, și a înscris 3 goluri. Pleșa are 30 de meciuri jucate și un gol, Mușea și Izmană au câte 10 apariții, iar Sahru are 9.

„Dacia Unirea Brăila anunță prin intermediul paginii oficiale a clubului, rezilierea pe cale amiabilă a înțelegerilor cu Mihai Mușea, Andrei Pleșa, Alexandru Izmană, Alexandru Sahru și Gabriel Niță!
Le mulțumim pentru întreaga lor activitate desfășurată în cadrul clubului nostru și le dorim mult succes în continuare!”
, a anunțat clubul brăilean pe pagina sa de Facebook.

În ultimele cinci etape rămase de disputat, Dacia Unirea va utiliza în mare marte jucătorii tineri pe care îi are în lot și pe care s-ar putea baza și în sezonul următor.

Dacia Unirea are al doilea cel mai slab atac din Liga 2, cu 27 de goluri marcate, și cea mai proastă defensivă, cu 95 de goluri primite. După 33 de meciuri a acumulat doar 19 puncte și se află pe ultima poziție în clasament și a retrogradat matematic.

În etapa următoare joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Ploiești, cu Petrolul.

Umilințe trăite de Dacia Unirea Brăila în acest sezon:

Academica Clinceni – Dacia Unirea Brăila 7-0 (etapa 4)
Dacia Unirea Brăila – Sportul Snagov 0-3 (etapa 5)
Dacia Unirea Brăila – Pandurii Târgu Jiu 0-4 (etapa 7)
Energeticianul – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 10)
Universitatea Cluj – Dacia Unirea Brăila 6-1 (etapa 12)
FC Argeș – Dacia Unirea Brăila 4-1 (etapa 14)
CS Mioveni – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 16)
UTA Arad – Dacia Unirea Brăila 3-0 (etapa 22)
Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila 5-2 (etapa 26)
Chindia Târgoviște – Dacia Unirea Brăila 3-0 (etapa 28)
ASU Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 30)
Dacia Unirea Brăila – Universitatea Cluj 0-8 (etapa 31)
Aerostar Bacău – Dacia Unirea Brăila 9-0 (etapa 32)

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă