Primele despărțiri de Dacia Unirea! Cei doi jucători care nu mai continuă cu echipa lui Florentin Petre

Ca și retrogradată în Liga 3 de o bună perioadă de timp, lucru care se va întâmpla în curând și matematic, poate chiar în acest weekend, Dacia Unirea Brăila a intrat de ieri în procesul de reorganizare pentru următorul sezon. Echipa antrenată de Florentin Petre s-a despărțit de primii doi jucători pe care i-a avut în lot în acest an.

Ultima clasată din Liga 2 a ajuns la un acord de reziliere amiabilă a contractelor cu portarul Austin Rogers (23 de ani) și fundașul Jean Prunescu (29 de ani). Ambii fuseseră achiziționați în iarnă, când echipa era penultima în clasament și încă mai spera la evitarea retrogradării.

„Dacia Unirea Brăila anunță, prin intermediul paginii oficiale a clubului, rezilierea pe cale amiabilă a înțelegerilor cu portarul Austin Rogers și fundașul Jean Prunescu!
Le mulțumim pentru întreaga lor activitate desfășurată în cadrul clubului nostru și le dorim mult succes în continuare!
Echipa noastră continuă competiția până la final!”
, a anunțat clubul brăilean pe pagina sa de Facebook.

Portarul american a evoluat în doar două meciuri pentru Dacia Unirea, în deplasările de la Pandurii (2-5) și Chindia (0-3), ambele pierdute. În schimb, Prunescu (foto) fusese împrumutat de la Petrolul și a prins zece jocuri în tricoul echipei brăilene, în toate fiind integralist.

Se pune baza pe juniorii de perspectivă ai clubului

În ultimele șase etape rămase de disputat, Dacia Unirea va utiliza în mare marte jucătorii tineri pe care îi are în lot și pe care s-ar putea baza și în sezonul următor. De altfel, chiar înaintea meciului din etapa trecută, cu Aerostar Bacău, șefii clubului anunțau noua strategie.

„În ședința Consiliului Director de ieri 25.04.2019, analizând situația actuală din clasament a echipei de seniori, rezultatele din ultima perioadă (mai ales prestația rușinoasă din ultima etapă) precum și perspectiva pe termen mediu și lung, s-a decis, împreună cu banca tehnică, continuarea campionatului actual punându-se baza pe juniorii de perspectivă ai clubului, componenți ai loturilor de juniori A și B, în vederea acomodării acestora cu un nivel de competiție superior și implicit ca antrenorii să-și formeze o primă părere despre potențialul acestora.
Ne cerem scuze sportivilor, familiilor acestora, și îndeosebi suporterilor noștri pentru eventualele neplăceri provocate, fără intenție, în acest an competițional deosebit de greu și asigurăm pe toată lumea că vom lua decizii numai spre binele fotbalului brăilean!
Mulțumim pentru sprijin și înțelegere tuturor!”
, anunța Dacia Unirea.

Cu Aerostar s-a pierdut cu 9-0, înregistrându-se cea mai mare diferență de scor în acest sezon al Ligii 2. Însă cu o etapă înainte cedaseră pe teren proriu cu 8-0, în fața Universității Cluj.

Dacia Unirea are al doilea cel mai slab atac din Liga 2, cu 27 de goluri marcate, și cea mai proastă defensivă, cu 93 de goluri primite. După 32 de meciuri a acumulat doar 19 puncte și se află pe ultima poziție în clasament, la 17 puncte în spatele echipei Daco-Getica, prima aflată deasupra locurilor retrogradabile.

Astăzi, de la ora 11:00, Dacia Unirea joacă pe teren propriu cu FC Argeș.

Umilințe trăite de Dacia Unirea Brăila în acest sezon:

Academica Clinceni – Dacia Unirea Brăila 7-0 (etapa 4)
Dacia Unirea Brăila – Sportul Snagov 0-3 (etapa 5)
Dacia Unirea Brăila – Pandurii Târgu Jiu 0-4 (etapa 7)
Energeticianul – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 10)
Universitatea Cluj – Dacia Unirea Brăila 6-1 (etapa 12)
FC Argeș – Dacia Unirea Brăila 4-1 (etapa 14)
CS Mioveni – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 16)
UTA Arad – Dacia Unirea Brăila 3-0 (etapa 22)
Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila 5-2 (etapa 26)
Chindia Târgoviște – Dacia Unirea Brăila 3-0 (etapa 28)
ASU Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 30)
Dacia Unirea Brăila – Universitatea Cluj 0-8 (etapa 31)
Aerostar Bacău – Dacia Unirea Brăila 9-0 (etapa 32)

Pe aceeași temă