Flacăra, stinsă de Cisnădie | VIDEO. Vâlcenii au ratat pentru a doua oară consecutiv promovarea și anunță măsuri drastice

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 11:54 Stiri
Flacăra, stinsă de Cisnădie | VIDEO.** Vâlcenii au ratat pentru a doua oară consecutiv promovarea și anunță măsuri drastice
  • Deși părea favorită, după remiza din manșa tur, 0-0 la Cisnădie, Flacăra Horezu a pierdut sâmbătă, în Treapt, returul barajului de promovare în Liga a III-a, scor 1-2 cu Măgura.

 

Duelul echipelor neînvinse în acest sezon, care rataseră și anul trecut barajul de promovare în Liga 3, a revenit sibienilor de la Măgura Cisnădie. Vâlcenii de la Flacăra Horezu aveau o șansă unică de a promova și de a reveni după un deceniu în Liga a III-a, după jocul bun și rezultatul favorabil obținut în deplasare săptămâna trecută, 0-0 în manșa tur. Peste 1.500 de spectatori s-au înghesuit sâmbătă, în Treapt, pentru a-i susține pe olteni în meciul decisiv pentru promovare.

Primul sfert de oră, a fost, însă, un adevărat coșmar pentru defensiva vâlcenilor. Sibienii au dat primul avertisment în minutul 2, când centrarea lui Nasta a fost deviată de portarul D. Popescu în transversală. În minutul 4, defensiva Flacărei a fost iarăși ușor depășită, Petrescu a tras plasat, din 12 metri, deschizând scorul pentru Măgura.

Sibienii au făcut ravagii pe benzi și, în minutul 11, mijlocașul vâlcenilor Roncea a salvat de pe linia porții reluarea lui Petrescu. Totuși, în minutul 26, Flacăra a revenit în joc după ce arbitrul reșițean Dorin Voina a dictat cu ușurință un penalty. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Ionuț Vladu și, în orașul olarilor, speranțele de promovare au reînviat.

Euforia din tribune s-a stins însă rapid, în minutul 33, după ce, la o fază fixă, Bâră, complet nemarcat în centrul careului, i-a adus din nou în avantaj pe sibieni. Flacăra putea egala în finalul reprizei, dar portarul Zăvoi a salvat șutul din apropiere a lui Milosteanu.

În repriza secundă, Flacăra a jucat mai bine, însă Cisnădie s-a apărat exact și și-a conservat avantajul minim. Cel mai activ jucător al gazdelor, Stănică, a avut o ocazie uriașă de egalare, în minutul 55, când a tras în blocaj. Apoi, Milosteanu a reluat cu capul, dar mingea s-a scurs pe lângă poarta sibiană. Fundașul M. Popescu a avut ultima șansă de egalare, în minutul 77, dar a tras pe lângă, din poziție bună. În final, Flacăra nu a mai reușit să mai pună în pericol poarta oaspeților.

Fluierul final a transformat întreg Horezu într-o stană de piatră, iar pregătirile pentru sărbătoare au fost anulate. Măgura a sărbătorit promovarea la vestiare, dar și pe drumul de întoarcere, reușind să administreze Flacărei sigurul eșec din acest sezon. „Știam că Flacăra va risca și îi vom prinde pe contraatac”, a spus, după meci, antrenorul sibienilor, Ioan Luca.

Primarul anunță reconstrucția: „S-a terminat epoca de aur a lui Vasile Ilinca la Horezu”

Pentru Flacăra acesta este al doilea baraj consecutiv ratat, o nouă șansă enormă irosită cu care, probabil, cochetul orășel Horezu nu se va mai întâlni prea curând. Dezamăgirea din Treapt este mare, iar primarul Ilie Fîrtat a anunțat, la final, plecarea antrenorului Ilinca și a majorității jucătorilor. „Eu și cei din Primărie ne-am făcut treaba de organizare, dar nu puteam juca noi. Flacăra a avut o zi slabă, inexplicabil, Cisnădie a fost mai bună, chiar pe terenul nostru. Ne doream mult promovarea, au fost mulți fani, județul și-a dorit mult o echipă la Liga a III-a. S-a terminat epoca de aur a lui Vasile Ilinca la Horezu. De la anul, o luăm de la zero, cu echipa noastră de juniori campioană la etapa zonală, vom reconstrui pentru doi-trei ani. Avem cinci cupe în ultimii doi ani, le mulțumesc tuturor pentru acestea”, a spus edilul.

Vasile Ilinca: „Defensiva ne-a trădat”

Antrenorul Flacărei, Vasile Ilinca, a fost nevoit să improvizeze pe flancurile defensivei, după accidentarea lui Marinaș, iar acesta a fost punctul slab al echipei. Tehnicianul subliniază și el erorile mari din defensivă. „E dezamăgire mare. Pe fază de atac am avut posesie, am avut ocazii, dar nu am avut luciditate să concretizăm. Pe faza defensivă am făcut greșeli nepermise, ne-a trădat apărarea. Nu doar fundașii, toată echipa a făcut slab faza de apărare, în special, golul primit din fază fixă. Am vorbit toată săptămâna cu jucătorii, am discutat să avem răbdare, să ne ducem peste adversar grămadă, să avem răbdare, dar jucătorii nu au mai avut evoluția bună de la Cisnădie, sibienii parcă au fost mai proaspeți” a declarat antrenorul Vasile Ilinca.

FLACĂ‚RA HOREZU (VL) – MĂ‚GURA CISNĂ‚DIE (SB) 1-2 (0-0 în tur)
I. Vladu (26 – penalty) / I. Petrescu (4), Bâră (33)

D. Popescu- C. Nistor, I. Vladu, M. Popescu, Onofrei – Marinescu, Roncea, R. Nistor – Stănică (Nica), Milosteanu (Ciortan), Georgescu
Antrenor Vasile Ilinca

Zăvoi – Al. Barbu, Natea, Băra, Gombar (Rogozan) – Beza, Tătar – I. Simion (Greavu), Petrescu, Nasta (Bucur) – Neguț (Vlada)
Antrenor Ioan Luca

Stadion: Treapt (Horezu – Vâlcea); Spectatori: 1.500; Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița – Caraș Severin); Asistenți: Chițoiu Andrei Nicolae și Cristian Gabriel Drăguț (ambii din Timișoara – Timiș); Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești – Argeș) și Ilie Luca (Brașov).

Articol scris de Adi Georgescu
Video: Paul Mocanu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 11:54 Stiri
Pe aceeași temă