Flacăra Moreni poate reveni în Liga 3 după nouă ani. Paraschiv: „Suntem aproape de o performanță frumoasă”

Marius ANGHEL 23 Jun. 2016, 15:31 Stiri
Flacăra Moreni poate reveni în Liga 3 după nouă ani.** Paraschiv:

Flacăra Moreni susține sâmbătă, de la ora 17:30, manșa a doua a barajului de promovare în Liga a III-a cu campioana județului Ilfov, Voința Crevedia (în tur 2-2). Flacăra a retrogradat în județ în vara lui 2007, iar de atunci au urmat sezoane grele și chinuite, echipa evoluând o bună bucată de vreme la Valea Lungă. De doi ani și jumătate, cu Gabriel Paraschiv pe banca tehnică, se derulează un proiect frumos la Moreni, iar Flacăra e la un pas de revenirea într-un eșalon național. Citiți mai jos un mini-interviu cu omul care are meritul de a fi renăscut speranțele microbiștilor din orașul de pe Cricov:

– Care e atmosfera în vestiar și în oraș?
– În vestiar e o atmosferă liniștită. Toți băieții așteaptă cu nerăbdare meciul de sâmbătă. E o emulație deosebită în oraș în jurul acestui meci. Sper ca sâmbătă să ne bucurăm împreună cu suporterii noștri fantastici.

– Cam mult timp prin Liga a IV-a. Flacăra ar putea reveni într-un eșalon național după nouă ani.
– Din păcate, așa este. Au trecut mulți ani de când Flacăra a reușit ultima promovare într-un eșalon național. Echipa a fost mutată la Valea Lungă, desființată chiar, lucruri care n-ar fi trebuit să se întâmple. Acum suntem la un pas mic de revenirea în Liga a III-a. Ne așteaptă un meci greu.

– E un baraj atipic, Dâmbovița contra Dâmbovița.
– Cu siguranță e atipic. Normal era să jucăm cu reprezentanta altui județ. Indiferent pe cine am fi întâlnit, tot ar fi trebuit să batem. E păcat ca această echipă frumoasă să joace în campionatul județean.

– Ce ar însemna pentru tine, ca antrenor, promovarea în Liga a III-a?
– Pentru mine ar fi o performanță deosebită, pentru simplul fapt că s-ar consuma în orașul în care m-am născut. E greu să te impui și ca fotbalist, și ca antrenor, în locurile natale. Sper să reușesc, dar vor fi momente grele.

– Ai luat-o de jos în antrenorat și ai avut răbdare și încredere.
– Am avut încredere încă de la început în acești băieți. Am construit o echipă bună în doi-trei ani, răstimp în care băieții mei au muncit zi de zi, au făcut sacrificii și tot ce a depins de ei. Nu e ușor, ca fotbalist amator, să te antrenezi zi de zi.

– Are orașul forță să susțină o echipă de Liga a III-a?
– Eu zic că da. Din ce am discutat cu autoritățile, se vor găsi soluții. Am primit asigurări că va fi bine. Eu sper să ne și autofinanțăm, avem un bazin de talente aici la Moreni.

– Un mesaj pentru fani?
– Să vină în număr mare la stadion sâmbătă și să ne susțină indiferent de ce se întâmplă pe teren. Eu le promit că vom da tot ce putem pentru o performanță mare.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: DBSport

Marius ANGHEL 23 Jun. 2016, 15:31 Stiri
Pe aceeași temă