Flacăra Moreni crește cu Gabi Paraschiv antrenor. Echipa dâmbovițeană e pe locul 2 în Seria 3 a Ligii 3 și are planuri mari pentru viitor

Marius ANGHEL 10 May. 2017, 13:49 Stiri

La mai puțin de 100 de kilometri de București, una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din România încearcă să regăsească drumul spre Liga 1. Înființată în 1923, Flacăra Moreni este antrenată de fostul campion, Gabriel Paraschiv (39 de ani).

A jucat în Champions League, a îmbrăcat tricoul naționalei și a cucerit Liga 1 și Supercupa României. Gabi Paraschiv nu a uitat însă niciodată de unde a plecat. După ce s-a despărțit de Oțelul Galați, unde a fost căpitan și a evoluat în peste 200 de meciuri doar în campionat, Paraschiv și-a început cariera de antrenor la fel ca pe cea de jucător, la Moreni.

„Am fost mult timp plecat, 15-17 ani, era normal ca la un moment dat să încerc să mă întorc acasă. (…) Oamenii sunt foarte pasionați, vin în număr foarte mare. La meciul de baraj (n.r. – anul trecut) au venit patru mii de spectatori. Pentru liga a patra, unde eram atunci, e o performanță. (…) Aproape un secol de existență, vă dați seama că acest lucru atrage. Sper să atragă și atenția oamenilor cu bani. Hehe”, a declarat Gabi Paraschiv.

Paraschiv tocmai a împlinit 39 de ani, dar nu stă departe de meciurile de fotbal. E golgheter! Dar la o echipa de Liga a 5-a, nu la Flacăra Moreni. „Prefer să stau pe banca, dar, sincer, aș putea juca și la Liga a 3-a. Din păcate, la noi nivelul fotbalului e în scădere. Nu cred că e cazul să mai jucăm noi, cei de 40 de ani. Îmi doresc că acești copii să înțeleagă că fotbalul e cea mai frumoasă meserie din lume!”, a mai spus Paraschiv

De trei ani și jumătate o pregătește Paraschiv pe Flacăra. Aplică o filosofie făcută celebra de bascii de la Athletic Bilbao. Toți jucătorii sunt din Moreni și din apropiere. „Ne cunoaștem din copilărie, suntem și vecini. Este clar că de când a venit Mister am evoluat foarte mult. E un profesionist sută la sută”, spune vedeta echipei, Laurențiu Plăcintă.

Jucătorii din Moreni se mândresc cu istoria echipei. În ’89, Flacăra a terminat pe locul patru în campionat și a jucat apoi în Cupa UEFA contra lui FC Porto (1-2 acasă și 0-2 în deplasare). Pentru viitor, Paraschiv are planuri mari și îi invită pe șefii de club să vină la Moreni. Pe aici au trecut fotbaliști precum fosta Gheată de Aur a Europei, Dudu Georgescu, fostul portar al lui Dinamo și al naționalei, Florin Țene, ori fostul atacant al Rapidului, prezent în lotul României la CM 94, Iulian Chiriță.

„Eu sper că într-un an să putem să dăm nu unul, ci mai mulți jucători la Liga 1. Avem jucători foarte interesanți”, promite Paraschiv.

Conducătorii încearcă să îl ajute cât mai mult, iar liga a doua este visul morenarilor. „Am traversat și noi o perioadă dificilă, o perioadă echipa a fost exilată, dar lucrurile au revenit la normal odată cu noul aparat administrativ al orașului. S-a creat acest CSM Flacăra Moreni, iar Gabi Paraschiv a adus un aer de profesionalism la club. Acum facem tot posibilul să readucem brandul Flacăra acolo unde i-a fost locul până în 1989”, spune Dorin Nistor, directorul sportiv.

Flacăra Moreni activează în Seria a 3-a a Ligii 3 și după 26 de etape desfășurate până acum a strâns în 24 de meciuri 38 de puncte, fiind clasată pe locul 2, la mare distanță de liderul SCM Pitești (65 puncte), echipa antrenată de Nicolae Dică fiind promovată deja matematic în Liga 2.

Marius ANGHEL 10 May. 2017, 13:49 Stiri
Pe aceeași temă