Filiașiul și-a adjudecat derby-ul doljean cu CS U II, pe „Extensiv”. Analiza jucătorilor ce reprezintă viitorul Craiovei

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 19 Oct. 2016, 16:16 Stiri

Victoria Universității Craiova în derby-ul cu Dinamo nu i-a inspirat și pe puștii de la echipa satelit, care au pierdut, marți, derbiul doljean cu CSO Filiași, scor 2-0, programat pe „Extensiv”, la care a asistat și Gigi Mulțescu. Ambele echipe și-au creat ocazii de a marca, dar au oaspeții au fost cei eficienți, marcând prin Fotescu, atacantul care a profitat de gafa imensă a lui Marcu și a deschis scorul, și Bogdanovici, care a speculat respingerea lui Popescu, la o fază fixă la care trei filieșeni erau fără marcaj în careul mic.

Analizând prestația juveților mici, doi fundași laterali, Marcu și Ionescu, au fost departe „mâinile moarte” ale echipei lui Papură. Cei doi, care au depășit vârsta junioratului, au contribuit la deschiderea scorului prin gafele lor și în general au avut evoluții slabe în acest sezon. De altfel, Marcu nu a terminat jocul pe teren, fiind schimbat. E evaluare succintă a evoluției celorlalți nouă titulari ai „satelitului” Universității: Popescu – rezerva lui Calancea a apărat cam ce era de apărat, Hreniuc – nu este încă o variantă pentru prima echipă, în ciuda calităților pe care le evidențiează uneori, Cioinac – are experiență, dar la 26 de ani nu poate ajuta decât „satelitul”, nu poate face pasul la prima echipă, Enache – prezența în teren este justificată poate doar prin vârsta fragedă, Petre și Manea s-au implicat în joc, au cerut mingea în permanență, deși fără realizări, Burlacu și Surugiu joacă doar atunci când au mingea, sunt prezenți rar în joc, deși de la ei ar trebui sunt așteptate soluțiile în ofensivă, atacantul Alex Popescu, deși pare firav pentru postul de vârf, ajută mult echipa, este foarte bătăios, iese în permanență la primire și, când are ocazia, la finalizare.

„Noi am atacat și au ratat ocazii importante, iar ei s-au apărat și au profitat de greșelile noastre în defensivă. Așa se întâmplă cu jucătorii tineri, sunt inconstanți și fac greșeli, se vede și în rezultatele contrastante, după ce am câștigat acasă cu 6-0 am pierdut în deplasare cu 0-5″, a spus Corneliu Papură, antrenorului echipei secunde a Craiovei.

„Am făcut un meci bun și am câștigat, în fața unei echipe de puști precum cea a Universității II. Păcat că nu s-au marcat mai multe goluri, fiindcă au avut și ei ocazii și noi mai puteam înscrie. Mă bucur pentru prima victorie în deplasare și sper să obținem un rezultat bun și la Roșiori”, a precizat antrenorul Filiașului, fostul mijlocaș al Științei din anii 80-90, Gigi Ciurea.

CS U CRAIOVA II – ACSO FILIAȘI 0-2
Alexandru Fotescu 51′, Ionuț Bogdanovici 62′

L. Popescu – Marcu (Borța 57′), Cioinac, Hreniuc, C. Ionescu – Petre, Manea, Enache – Surugiu, Al. Popescu, Burlacu (Constantin 72′)
Antrenor: Corneliu Papură

Mogoșanu – Calu, Bălașa, Istudor, Crușoveanu – Borhot, Bogdanovici (Pârvuică 79′), Obeanu, Duriță (Căle 86′) – Tănase (Papa 84′), Fotescu
Antrenor: Gigi Ciurea

Au arbitrat: Marius Chițu – Florin Pucheanu, Florin Aurelian Mocanu. Observatori: Mihail Ghiberdel, Liviu Voicu Coloj.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS U Craiova

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 19 Oct. 2016, 16:16 Stiri
Pe aceeași temă