FCM Baia Mare urcă în Liga 2 după două promovări în trei ani. „Suntem pregătiți. Vom face față cu brio”

Marius ANGHEL 26 May. 2015, 17:27 Stiri

FCM Baia Mare este a treia echipă din acest sezon al Ligii 3 care a reușit să promoveze matematic în Liga 2. Maramureșenii au câștigat, sâmbătă, pe teren propriu în fața echipei Industria Galda, scor 3-0, și a urmat-o pe Chindia Târgoviște (Seria 2) și UTA Bătrâna Doamnă (Seria 4) în eșalonul secund. Daniel Bogman (32), Vasile Pop (57) și Vlad Ganea (81) au înscris golurile victoriei ultimului joc de pe teren propriu din acest sezon, în runda de la finalul acestei săptămâni urmând a juca la Unirea Jucu.

Victoria de pe teren propriu și promovarea au fost sărbătorite cu o baie de șampanie de jucători și oficiali, conform emaramures.ro, în aplauzele suporterilor care au salutat, la scenă deschisa, performanța echipei băimărene.

„Matematic, suntem promovați. Noi ne-am bucurat foarte mult după meciul de la Sighet, acolo a fost pentru noi promovarea, deși matematic nu am realizat-o. Acolo băieții s-au comportat ca o echipă promovată, acum au fost puțin obosiți, după o săptămână mai relaxantă și acest joc, dar ne bucurăm în continuare pentru acest succes. Este un lucru mare pentru noi, o echipă tânără, să avem două promovări în trei ani și sperăm ca treaba să fie și mai bună din vară încolo și să avem cât mai multe succese”, a mărturisit, potrivit sursei citate mai sus, antrenorul Dorin Toma.

Despre îndeplinirea obiectivului a vorbit și căpitanul Marius Hodor: „Un sezon foarte greu, cu multe suișuri și coborâșuri, dar suntem bucuroși că am reușit să promovăm și, cu atât mai mult, să nu primim gol timp de un an de zile acasă. Am lucrat foarte mult pe partea defensivă și s-a văzut lucrul acesta, iar pe partea ofensivă colegii mei s-au descurcat foarte bine”.

Lupu: „Suntem pregătiți de Liga a 2-a”

„Este o bucurie enormă pe care o merităm din plin. Am muncit foarte mult pentru această promovare și am meritat-o. Sezonul a fost greu încă de la început, dar băieții au făcut o treabă foarte bună în tur. Din retur am mai venit câțiva jucători care, împreună, am pus osul la treabă și am reușit să promovăm. Suntem pregătiți de Liga a 2-a. Avem acum un moment de bucurie, în urma acestei promovări. Va urma apoi cantonamentul, unde vom munci foarte mult și sunt sigur că ne vom pregăti foarte bine pentru Liga a 2-a”, a spus și Răzvan Lupu.

A fost ultimul meci de acasă. Ne bucurăm mult că am reușit să câștigăm și să promovăm. Am avut un sezon lung, greu, obositor și cu atât mai mare este bucuria acum, la final, când am reușit să ne îndeplinim obiectivul. Va fi mult mai greu în Liga a 2-a, pentru că vom întâlni echipe mult mai bune, mult mai pregătite fizic, mult mai aranjate în teren, dar eu cred că vom face față cu brio”, a declarat Daniel Bogman.

Span: „Acum putem să ne facem planuri”

Președintele clubului din Baia Mare a fost adeptul evoluției „pas cu pas”, iar acum, după îndeplinirea obiectivului declară că echipa e pregătită pentru nivelul următor, Liga 2. „A fost lung și greu, dar acum s-a terminat. Mai aveam emoții și la acest meci, mai ales după surpriza pe care am avut-o în tur, când am luat bătaie la ei acasă, dar acum sunt liniștit, s-a terminat. De mâine muncim din nou să vedem cum pregătim Liga a 2-a. Suntem pregătiți pentru acest eșalon. Am preferat să nu ne facem planuri după meciul de la Sighet, ținând cont că mai aveam nevoie de un punct. Am preferat să mergem pas cu pas, iar acum putem să ne facem planuri”, a declarat Cristian Span, citat de emaramures.ro.

FCM Baia Mare are cinci puncte avans față de Metalurgistul Cugir, 57 față de 52, iar în ultima rundă joacă împotriva echipei de pe locul 9, Unirea Jucu.

Foto: eMaramureș

Marius ANGHEL 26 May. 2015, 17:27 Stiri
Pe aceeași temă