FC Caracal vrea în Liga 2! „Avem șanse mari să ne batem la promovare”

05 Dec. 2011, 11:31 Stiri
FC Caracal vrea în Liga 2!**

După un început de sezon în care rezultatele nu au fost cele așteptate, terapia șoc de schimbare a băncii tehnice a funcționat la FC Caracal. Preluată în etapa a cincea de către Iordan Eftimie, tehnicianul piteștean a debutat cu stângul, însă din runda a șasea formația din „Parc” este neînvinsă, iar speranțele accederii în Liga a II-a există.

Aflată la 5 lungimi distanță de liderul Gaz Metan Mediaș, FC Caracal are ca obiectiv accederea în eșalonul secund la finalul stagiunii. După un început modest de sezon, gruparea preluată de Iordan Eftimie în runda a cincea este neînvinsă de zece etape. Tehnicianul formației din „Parc” este mulțumit în mare parte de rezultatele înregistrate.

„De când am venit eu a fost un parcurs bun, cred că încrederea le-a lipsit jucătorilor. Ne-am apropiat de primele clasate, iar diferența eu spun că poate fi recuperată. În primele etape jucăm cu primele clasate, iar dacă vom câștiga cu Gaz Metan și cu Jiul Rovinari avem șanse mari să ne batem la promovare”, a precizat antrenorul celor de la FC Caracal, Iordan Eftimie.

„Trebuie să mai aducem jucători”

„Principalul” celor de la FC Caracal, Iordan Eftimie, consideră că este nevoie de întăriri, astfel încât obiectivul să poată fi îndeplinit. Potrivit spuselor tehnicianului piteștean, astăzi, va avea o întâlnire cu conducerea clubului pentru a stabili detaliile legate de eventualele transferuri, dar și disponibilizări.

„Mâine (nr.red.-azi) vom avea o întâlnire, iar în funcție de ce vom aduce, vedem la cine vom renunța. Normal că este nevoie de jucători cu experiență. Probabil vom renunța la cei care nu prea au jucat”, a mai spus antrenorul grupării caracalene, Iordan Eftimie.

Veselin: „Personal, nu mai speram că ne putem apropia de locul întâi”

Președintele celor de la FC Caracal, Stelian Veselin, își dorește ca formația din „Parc” să aibă un parcurs reușit în returul campionatului, pentru a continua ascensiunea în clasamentul seriei.

După un început ratat de sezon, care a dus la despărțirea de antrenorul Laurențiu Urâtu, gruparea olteană a intrat în cărțile promovării pe finalul stagiunii de toamnă, în urma unui parcurs în care nu au cunoscut gustul înfrângerii timp de zece etape. Sub comanda noului „principal”, Iordan Eftimie, caracalenii au încheiat prima jumătate a actualei ediții de campionat pe poziția a șasea, la cinci puncte de liderul Gaz Metan II Mediaș.
Președintele Stelian Veselin spune că nu mai credea într-un reviriment al echipei, însă în prezent jocul prestat îi dă încredere că seria pozitivă poate fi continuată și în primăvara lui 2012.

„Eu, personal, nu mai speram. Îmi pierdusem încrederea că ne putem apropia de locul întâi, eram mai aproape de pozițiile retrogradabile. Acum suntem neînvinși de zece etape și am terminat turul la cinci puncte de primul loc. Echipa a început să joace și e un lucru îmbucurător. În retur așteptăm să creștem, nu avem cum să nu facem asta, avem atmosferă de lucru, jucători și condiții bune”, a declarat Veselin, care spune că în funcție de rezultatele următoare se vor putea face calcule în privința accederii în eșalonul secund.

„O să vedem dacă ne vom putea gândi la promovare. Noi jucăm fiecare meci să câștigăm. În tur am pierdut puncte importante printre degete, în meciuri pe care le-am dominat clar. Dar pe final am revenit și ne-am convins că putem juca de la egal la egal cu orice adversar”, a punctat oficialul formației de Liga a III-a.

Amicale cu adversari din zonă

Conducerea celor de la FC Caracal a stabilit într-o întâlnire desfășurată vineri după-amiază programul echipei pentru pauza competițională.

„Reunirea lotului va fi pe 9 ianuarie. Vom face și un cantonament, dar încă nu am stabilit unde mergem. Avem și datele pentru meciurile amicale: 7, 10, 14, 17, 21 și 24 februarie. Sunt discuții cu echipe pe care le-am putea întâlni. Vrem să jucăm cu formații din zona noastră, Alro, FC Olt, FC Argeș, Vâlcea, Turris Turnu Măgurele, dacă vor accepta, în funcție de programul lor și al nostru. Purtăm discuții cu jucători pe care să-i aducem, pe posturile unde suntem deficitari, am avut jucători accidentați sau n-au corespuns. Încă nu i-am anunțat pe cei care vor pleca, sunt încercări, tatonări, pe unii o să-i împrumutăm, pentru că sunt fotbaliști tineri și pot să crească”, a precizat Stelian Veselin.

FC Caracal a încheiat turul de campionat pe locul al șaselea, cu 26 de puncte acumulate, aflându-se la cinci lungimi de locul care asigură accederea în eșalonul secund, ocupat în pauza competițională de Gaz Metan Mediaș.

Sursa: Gazeta Nouă

05 Dec. 2011, 11:31 Stiri
Pe aceeași temă