Egal meritat pentru Cireșu, cu om în minus și două penaltyuri împotrivă!

Mihai Andries 16 Nov. 2013, 09:26 Stiri
Egal meritat pentru Cireșu,** cu om în minus și două penaltyuri împotrivă!

Doar vreo 30 de spectatori au venit vineri după amiază la stadionul „Municipal” din Brăila pentru a urmări la fața locului partida din cadrul etapei a doua a returului ligii a treia la fotbal dintre Conpet Cireșu și CS Afumați. Cu toate că nu i-a putut folosi pe Gigel Costache, Gheorghe Viorel (ambii suspendați) și Alexandru Balaban (accidentat), antrenorul „cireșarilor” Vasile Darie a reușit să găsească o formulă de echipă care a putut să țină piept mult mai valoroasei (teoretic) adversare pe care a întâlnit-o. Brăilenii au prestat un joc destul de bun, au deschis scorul, ilfovenii au întors rezultatul grație a două lovituri de pedeapsă, dar Conpetul a reușit să restabilească egalitatea în minutul 89, iar partida s-a terminat 2-2!

În prima parte a meciului CS Afumați a avut ocaziile de gol, dar de marcat au făcut-o brăilenii. Mai întâi Ionică a trimis cu capul peste poartă centrarea lui Vlada (min. 15), apoi portarul Tudor a respins cu dificultate șutul din unghi a lui Stanca (min. 21), iar apoi voleul senzațional a lui Vlada a ocolit de puțin poarta brăileană (min. 35). Apoi, în ciuda evoluției meciului, Crăciun a prins un șut fenomenal de la vreo 35 de metri (lateral dreapta) și mingea s-au dus direct la vinclul porții apărate de Mihalcea în ciuda plonjonului disperat al acestuia: 1-0 (min. 37)!  Până la pauză, brăilenii au închis bine jocul și oaspeții nu s-au mai apropiat periculos de poarta lui Tudor, dar nici Conpetul nu și-a mai creeat vreo fază de poartă mai periculoasă!

Oaspeții încep în forță partea secundă cu gândul să egaleze, și vor reuși acest lucru în urma unui penalty ușor acordat de centralul Dan Costin (Călărași): Vlada a căzut în careu mult prea ușor în urma unui duel la minge cu Ilie, brăileanul a primit cartonaș galben, iar Ionică a transformat lovitura de pedepeapsă: 1-1 (min. 47). Apoi Stelică Nicoliță (fratele lui Bănel Nicoliță) a scăpat singur cu portarul ilfovean, l-a driblat pe acesta, dar a intrat în „unghi mort” și a șutat în plasa laterală (min. 67)! A venit apoi faza din minutul 75 în care arbitrul de centru a demonstrat că nu are valoare de liga a treia: Stănciulescu l-a faultat clar în careu pe Vlada, dar „centralul” nu a acordat penalty-ul care se impunea și eliminarea jucătorului brăilean, indicând doar repunere din colțul careului de 6 metri!

După ce Cireașă a respins de pe linia porții mingea șutată de Bar după un corner bătut de Surugiu, Dan Costin a indicat iarăși punctul cu var în favoarea oaspeților. Vlada vrut să centreze, dar același Ilie a atins mingea cu mâna, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, iar lovitura de la 11 metri a fost transformată de Vlada: 1-2 (min. 84)! În minutul 89 are loc o fază de cascadorii râsului: Nedelea a trimis mingea spre propriul portar, iar acesta (nejenat de niciun adversar) a luat-o în brațe! La „indirecta” de la numai 7 metri care a urmat, Bogoș i-a pasat lui Marcel Gheorghe și acesta a reușit să aducă golul de un punct pentru Conpet Cireșu atunci când nimeni nu mai credea în minuni: 2-2!

Pe ansamblu rezultatul de egalitate este unul echitabil, având in vedere de modul în care au evoluat ostilitățile pe terenul de joc, și astfel Conpet Cireșu își menține intacte șansele de a evita retrogradarea, deși este cam devreme să vorbim despre acest lucru.

După meci, antrenorul brăilenilor, Vasile Darie, ne-a declarat: „Felicit pe toți jucătorii mei care au jucat astăzi, și vă spun sincer că nu mă mai așteptam să egalăm. Dar cum jocul greșeli așteaptă am reușit s-o facem în urma acelei gafe a portarului advers. Un punct este mai mult ca zero, și este foarte mulțumitor pentru noi că l-am obținut în fața unei echipe care se afla înaintea meciului de azi pe locul cinci! Ce este mai trist pentru noi este faptul că nu am putut alinia o formulă de echipă completă din cauza suspendărilor sau a accidentărilor de o bună bucată de timp, și nu putem s-o facem nici în meciul următor, cel de la Voluntari, din cauza elininării lui Ilie! Dar și așa cred că vom reuși în cele din urmă să evităm retrogradarea!”

 

CONPET CIREȘU – CS AFUMAȚI 2-2 (1-0) Au marcat: Crăciun (37), Marcel Gheorghe (89) / Ionică (min. 47- penalty) Vlada (min. 84- penalty)

Conpet Cireșu: G. Tudor – Dumitrașcu, Ilie, Stănciulescu, Cireașă – Bogoș, Vârlan (min. 83: Grozea), Niță, Crăciun – St. Nicoliță (min. 90: Preda), Radu Alin (min. 60: Marcel Gheorghe). Antrenori: Vasile Darie și Ionel Ivan.

CS Afumați: Mihalcea – Stanca, Mogoș, Bar, Nedelea – Robicek, Lupeș, Surugiu, Chirilă (min. 57: Piko) – Vlada, Ionică (min. 57: Florea). Antrenor: Vasile Neagu.

Cartonașe galbene: Ilie (2), Cireașă/ Robicek, Chirilă
Cartonaș roșu: Ilie

A arbitrat destul de modest o brigadă alcătuită din Dan Costin (Călărași) la centru acesta fiind ajutat la cele două tușe de asistenții de Gabriel Cătană și Ana Maria Gheorghiță (ambii din Târgoviște).

 

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Mihai Andries 16 Nov. 2013, 09:26 Stiri
Pe aceeași temă