E oficial: Rapid II a fost desființat de Copos!

Autor: Mihai Andries Publicat: 14 Dec. 2012, 11:15 Actualizat: 14 Dec. 2012, 11:25 Stiri
E oficial:  Rapid II a fost desființat de Copos!

Situația financiară precară a Rapidului care a dus la cererea de insolvență depusă de către George Copos a făcut deja o victimă colaterală: Rapid II. Astfel, pe adresa federației a fost trimisă deja cererea de retragere din campionat a satelitului. Echipa a doua a clubului din Giulești a terminat inițial turul de campionat pe locul al doilea, dar decizia Comisiei de Disciplină de a întoarce două rezultate din teren la masa verde în defavoarea vișiniilor i-a coborât două locuri în clasament, până pe 4. Motivul acestei sancțiuni a fost folosirea a mai mult de doi extracomunitari concomitent, în partidele Rapid II – Gloria Buzău scor 1-1 (Ciolacu / Păun – autogol) și Metaloglobus – Rapid II, scor 1-2 (Neagu / Ciolacu, Stefan – pen).

Desființarea satelitului rapidist va însemna promovarea celor mai buni jucători la prima echipă, acolo unde deja au plecat sau vor pleca mare parte dintre titulari. Astfel, nume precum Alex Ioniță II, Fl. Călin, Martin, Ciolacu, Dăescu, Coman, Ad. Grigore, A. Matei, Căt. Păun sau Drăghia sunt pe lista celor care vor rămâne la club, în cel mai rău caz luându-se în calcul împrumutarea lor pentru retur. Dacă juniorii Under 19, gen Datcu, Nicolae Vasile, Zaina sau Santiago Roman vor reveni la republicanii Rapidului, în schimb vor fi destui jucători care vor trebui să își caute echipe.

Iată și lotul lărgit cu care a abordat Rapid II turul campionatului: Drăghia, Mișa, Datcu – portari; Abrudan, E. Stanca, C. Păun, Ad. Grigore, Pătrașcu, R. Paraschiv, I. Voicu, Wallace, Țâncu, M. Stoica – fundași; I. Apostol, Renan, Fl. Călin, Pluteanu, Al. Ioniță II, A. Matei, Al. Burlacu, Zaina, I. Florea – mijlocași; M. Gheorghe, Martin, Bilașco, Stefan, Ciolacu, Al. Ioniță I, Itu, S. Roman – atacanți.

Ar mai fi de spus că golgheterul echipei a fost brazilianul Stefan (foto), care a marcat de 14 ori (golul cu Metaloglobus i-a fost anulat după schimbarea rezultatului din teren). L-au urmat Cătălin Păun cu 4 reușite (el a scăpat de autogolul cu Buzăul), Martin și Al. Ioniță I câte 3, Ciolacu (care a pierdut cele două goluri cu Buzăul și Metaloglobusul) și Al. Ioniță II câte 2, Renan și N. Vasile câte 1.

În urma retragerii Rapidului II, toate meciurile acestora din tur vor rămâne în clasament neschimbate, în timp ce meciurile din retur vor fi pierdute la masa verde

Articol și statistică de Mihai ANDRIEȘ
Foto Marius ANGHEL

Autor: Mihai Andries Publicat: 14 Dec. 2012, 11:15 Actualizat: 14 Dec. 2012, 11:25 Stiri
Pe aceeași temă