Mutare de la Dinamo la Rapid! Gabriel Răduță se va ocupa de viitorul giuleștenilor | EXCLUSIV

Victor VRÎNCEANU 20 Aug. 2020, 11:23 Liga 2
Mutare de la Dinamo la Rapid! Gabriel Răduță se va ocupa de viitorul giuleștenilor | EXCLUSIV

Gabriel Răduță (52 de ani), fostul șef al Centrului de copii și juniori al clubului Dinamo, a ajuns la un acord cu Rapid. Conform surselor ProSport, e o chestiune de zile până când acesta va deveni directorul ”Centrului de Performanță Rapid București”, așa cum îl numesc giuleștenii.

În atribuțiunile sale va intra și echipa secundă a clubului alb-vișiniu, prezentă în Liga a 4-a București.

Răduță a plecat de la Dinamo după contre cu Bogdan Bălănescu

Răduță a mai condus Centrul de copii și juniori din Giulești în perioada 2003-2006. Atunci, sub comanda sa, Rapid U19 a jucat o semifinală de campionat și a ieșit campioană națională la U17.

Gabriel Răduță a fost demis de la Dinamo la sfârșitul lui iunie 2020 de către conducerea din Șoseaua „Ștefan cel Mare”.

La baza acestei decizii luate de către Bogdan Bălănescu, președintele clubului Dinamo, au stat declarațiile făcute de către Gabi Răduță, prin care a criticat strategia falimentară a conducerii, care a adus prima echipă în situația dramatică de a fi aproape de retrogradare din Liga 1 în acest sezon.

Gabriel Răduță a fost adus la Dinamo de către Gheorghe Mulțescu, în anul 2013. Sub comanda sa, Dinamo a bifat 16 finale și 9 trofee: 5 titluri de campioni naționali, 2 Cupe ale României și 2 Supercupe câștigate la categoriile de juniori A, B și C.

”Centrul de Performanță Rapid București”, pe locul 26 din 69 în țară

Clubul giuleștean se laudă că ”Centrul de Performanță Rapid București” a crescut într-un an de la un punctuj de 43.4 la 66.13, conform unui raport făcut de Federația Română de Fotbal. FC Rapid se află pe locul 26 într-un top cu 69 de cluburi din țară, lider detașat fiind Viitorul.

”Centrul de Performanță Rapid București crește de la an la an, munca celor de acolo fiind vizibilă și măsurabilă în clasamentul academiilor de fotbal, întocmit de Federația Română de Fotbal.
Dacă în urmă cu un an Rapid avea un punctaj de 43.4, acum a ajuns la 66.13 de puncte, la finalul celui de-al doilea an de la înființare.
Cu siguranță, anul viitor vom fi și mai sus! ?”, a scris Rapid de pagina sa de Facebook.

 

Victor VRÎNCEANU 20 Aug. 2020, 11:23 Liga 2
Pe aceeași temă