Dulca are amintiri frumoase de la Petroșani, acolo unde are ca obiectiv să readucă în Liga 2 orașul. „Nu de Jiul mă temeam atunci, ci de publicul pătimaș”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2018, 12:59 Stiri
Dulca are amintiri frumoase de la Petroșani, acolo unde are ca obiectiv să readucă în Liga 2 orașul.**

Cristian Dulca a lăsat Luceafărul Oradea, echipă din Liga 2 unde avea obiectiv menținerea în eșalon, și a trecut la ACS Șirineasa, grupare din Liga 3 care e lider în Seria a 4-a a Ligii 3 și care are ca obiectiv promovarea. Trecerea dintr-o parte în alta a fost posibilă și datorită faptului că cele două cluburi sunt patronate din umbră de același om de afaceri, Nicolae Sarcină, însă, oricum, decizia e una neașteptată ținând cont că fostului selecționer al naționalei de tineret a României coboară tocmai în eșalonul al treilea.

De miercuri, Cristian Dulca a preluat oficial ACS Șirineasa și a condus antrenamentul de la Petroșani, acolo unde își dispută meciurile de pe teren propriu gruparea cu nume de localitate din județul Vâlcea.

În stafful tehnic al lui Dulca a fost păstrat ca antrenor secund George Zima, iar antrenor cu portarii vor fi Emil Szotomajer și Mihai Morar. De asemenea, a fost adus și un preparator fizic, pe Vlad Țăran.

„În mare, cunosc lotul Șirinesei, am mai lucrat cu majoritatea dintre jucători. Am venit clar cu obiectivul de a promova în Liga a 2-a. Avem un lot valoros, o echipă neînvinsă. De asemenea, avem nevoie de susținerea suporterilor. Petroșaniul îmi amintește de vremea când veneam în calitate de jucător, adversar al Jiului. Și nu de echipă mă temeam atunci, ci de publicul pătimaș de aici. Ce amintiri frumoase am ca jucător de la acea vreme. Sper ca Petroșaniul să se bucure de un fotbal de performanță”, a spus Dulca.

Cristian Dulca preia ACS Șirineasa într-un moment în care echipa se află pe primul loc în Seria a 4-a, cu 40 de puncte acumulate în 16 meciuri. Distanța față de a doua clasată, CSM Lugoj, este de cinci puncte, iar față de principala contracandidată la promovare, CSM Școlar Reșița, este de nouă puncte.

Articol scris de Loredana JUGLEA
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 22 Mar. 2018, 12:59 Stiri
Pe aceeași temă