Duelul sateliților, adjudecat după pauză de Concordia

Mihai Andries 10 Mar. 2015, 11:48 Stiri

Prima etapă a returului Ligii 3 a adus la Chiajna un duel între sateliții a două echipe din Liga 1, Concordia și Astra. Dacă la nivelul echipelor mari, Astra este în clasament destul de departe față de gruparea ilfoveană, în schimb la nivelul echipei a doua, situația este diametral opusă. Astra II aborda partida cu Concordia II din postura de lanternă roșie, în timp ce gazdele se aflau pe locul patru, motiv pentru care sâmbătă au ajuns la Chiajna o serie de jucători din lotul echipei mari, incluzându-i și pe nou-sosiții Sebai și Kouadja.

O repriză albă, o repriză cu cinci goluri

Primele 45 de minute nu au dus lipsă de ocazii de goluri, însă tabela a rămas neschimbată, fie din cauza celor doi portari, fie din cauza impreciziei atacanților celor două echipe. După pauză, lucrurile au luat o turnură nefavorabilă pentru oaspeți, care au primit patru goluri, în timp ce ei au marcat doar o singură dată. Schimbările făcute de Laurențiu Diniță au fost decisive, Militaru și apoi Florin Răsdan soldându-se cu efecte pe tabela de marcaj. De la primul a pornit faza care a dus la deschiderea scorului, după o acțiune terminată cu o pasă la Florin Anton, atacantul Concordiei II fiind faultat în careu. Cristi Albu a înscris de la punctul cu var, iar după 11 minute era 2-0. Lemac a fost găsit în careu foarte bine, a protejat mingea, s-a întors și a înscris.

Florin Ilie, întâi demon, apoi înger

Oaspeții au avut o tresărire de orgoliu, ajutați și de o eroare a defensivei ilfovene, comisă de Florin Ilie, care s-a complicat cu un balon. Mingea furată a ajuns la internaționalul moldovean Danu Spătaru, care a înscris în poarta lui Gudea. Fundașul ilfovenilor și-a răscumpărat greșeala după doar cinci minute cu reluare din prima, după un balon prelungit pe spate de un coechipier la un corner. Scorul final a fost stabilit de Florin Răsdan, care a fost la momentul potrivit în fața porții adverse.

Cele două echipe își păstrează locurile în clasament, Chiajna II pe 4, Astra II pe ultimul, cu mențiunea că ilfovenii s-au apropiat la doar două puncte de podium, după ce Afumațiul a coborât pe trei, în urma egalului cu Dinicu Golescu.

Gazdele, fără stranieri, oaspeții cu patru

Diniță a trebuit să gândească meciul de sâmbătă fără tripleta de americani venită în această iarnă la gruparea ilfoveană. Frații Twumasi și Jallow nu au putut fi folosiți deoarece nu le-au venit ultimele acte necesare dreptului de joc, așa că tehnicianul Concordiei II a apelat la Răzvan Moldovan și juniorul Novacek pentru cele două locuri de pe axul central al liniei de mijloc, acolo unde Kofi Twumasi și Jallow au fost titulari în amicale.

De partea cealaltă, oaspeții au folosit patru străini, toți sosiți în această iarnă la echipa mare. Este vorba de moldoveanul Danu Spătaru, portughezul Nuno Pinto și ivorienii Kouadja și Sebai. Primii trei au fost titulari, cu mențiunea că ivorianul a fost înlocuit de conaționalul său. De remarcat că în echipa de start s-a aflat și Andrei Răuță, un fundaș de 19 ani care a evoluat în ultimii ani în Franța, la Guingamp.

CONCORDIA CHIAJNA II – AFC ASTRA II 4-1 (0-0)
Cr. Albu (60 – pen.), B. Lemac (71), Fl. Ilie (78), Fl. Răsdan (85) / D. Spătaru (73)

Gudea – Calu, Fl. Ilie, Cr. Albu, Val. Savu – Ciumacenco, R. Moldovan, Novacek, Răducanu – Fl. Anton, Lemac. Au mai jucat Cr. Ciobanu, A. Răsdan, Fl. Răsdan și V. Militaru. Antrenor Laurențiu Diniță

Ed. Preda – C. Popescu, Nicorescu, A. Răuță, Kouadja – Răileanu – Chiși, V. Gheorghe, D. Spătaru, Nuno Pinto – Jipa. Au mai jucat A. Roman și Sebai. Antrenor Bucurel Dârman

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 10 Mar. 2015, 11:48 Stiri
Pe aceeași temă