Cu Florin Costea și Mihai Dina marcatori, Craiova lui Mititelu a pierdut restanța cu Astra 2, deși a condus la pauză

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 31 Oct. 2018, 13:09 Stiri

U Craiova 1948 SA a fost învinsă, marți după-amiază, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, de AFC Astra II, în meciul-restant contând pentru etapa a 8-a din Seria 3 a Ligii a 3-a. Satelitul echipei din Giurgiu s-a impus cu 3-2, după ce a fost condus cu 2-1.

Jocul a fost unul spectaculos, cu ritm alert și numeroase ocazii. Dacă la meciul anterior, cu ACSO Filiași, câștigat vinerea trecută, din două ocazii, cu 1-0, tot pe Municipalul severinean, în etapa a 10-a, Craiova s-a jucat acum cu șansele de gol, marți după-amiaza. Și oaspeții au avut numeroase oportunități de a marca!

Prima șansă i-a aparținut însă lui Florin Costea, în minutul 4, al cărui șut, la firul ierbii, a trecut la o palmă de bara laterală. Astra II a replicat, peste doar două minute, când lovitura de cap a lui Radu Chiriac, din unghi, a lovit bara laterală. În minutele 11 și 12, Radu Chiriac, respectiv Gabriel Șerban, l-au luat la țintă pe portarul Claudiu Chindriș. Tânărul goalkeeper al Craiovei l-a mai blocat o dată pe Șerban, în minutul 13.

Scorul a fost deschis însă de Florin Costea, care, servit ideal de Alexandru Raicea, l-a executat pe portarul advers, cu un șut din 9 metri. Peste doar un minut, oltenii se puteau desprinde, însă încercările lui Sabin Lupu și Cristian Raicea au fost respinse de portarul Cristian Nedelcovici. A marcat, în schimb, Robert Vâlceanu, cu un șut din voleu, din 12 metri, în minutul 29. Mihai Dina i-a readus pe olteni în avantaj, în minutul 34, cu o reluare spectaculoasă, din 10 metri, din centrarea lui Alexandru Raicea. În minutul 54, Bebeto Lupuleț a profitat de indecizia lui Ovidiu Dănănae și a restabilit egalitatea, cu un șut plasat, din 13 metri.

Din acel moment, s-a jucat pe contre, dar Craiova a avut mai mult inițiativa, însă jucătorii lui Nicolo Napoli au preferat jocul individual, în locul unei pase decisive. Olivian Surugiu a fost în permanență liber pe flacul drept, însă n-a primit pasa decisivă de la colegii săi. Iar cum fotbalul te pedepsește când te joci cu fazele de poartă, Astra II a dat lovitura în minutul 87, prin nou-intratul Dragoș Gheorghe, care a înscris cu un șut la vinclu, atins și de portar înainte să intre în plasă.

S-a încheiat 2-3, iar U Craiova 1948 SA a ratat posibilitatea să urce pe locul secund, la trei puncte sub liderul Flacăra Horezu. După 10 etape, echipa lui Adrian Mititelu se află pe locul 6, cu 17 puncte. Astra II a ajuns în schimb la 17 puncte și a urcat pe locul 7, fiind sub adversarul tocmai învins, deoarece are un golaveraj mai slab.

Vineri, U Craiova 1948 SA va juca pe stadionul Extensiv, cu U Craiova CS 1948 II, în etapa a 11-a. Tot vineri, de la ora 14:00, Astra II joacă acasă cu CSM Alexandria.

U CRAIOVA 1948 SA – AFC ASTRA 2    2-3
Florin Costea 16′, Mihai Dina 34′ / Robert Vîlceanu 29′, Bebeto Lupuleț 54′, Dragoș Gheorghe 87′

Chindriș – Dănănae, Avram (E. Dina 46′), Grecu, Kovari, Raicea (Surugiu 60′), Ezaki, Moț (Negru 46′), Lupu, M. Dina (cpt.), F. Costea (Cl. Bălan 53′)
Antrenor: Nicolo Napoli

Nedelcovici – Dobre, Vîrtej, Crișan, Banu, Boboc, Șerban (cpt.), Chiriac (Gheorghe 46′), Gavirliță (Gherasim 46′), Vîlceanu (F. Charles 90′), Lupuleț
Antrenor: Costel Lazăr

Stadion: Muncipal (Drobeta Turnu Severin); Spectatori: 250; Arbitru: Marius Spînu (București); Asistenți: Mihai Marian Ionescu și Nicusor Marin (ambii din Suseni – Argeș).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Justinel STĂ‚VARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 31 Oct. 2018, 13:09 Stiri
Pe aceeași temă