„Dinu să ia lecitină, dacă a uitat de banii promiși!”

23 Aug. 2012, 15:12 Stiri

SCM Pitești a promo­vat în acest an din Liga a IV-a în Liga a III-a, în urma meciului de baraj de la Horezu, însă, din câte se pare, conducătorii clubului nu și-au achitat dato­riile față de fotbaliștii care au realizat pro­mo­varea. Între timp, mare parte din jucă­to­rii care au câștigat meciul de baraj au fost dați afară, și, după cum reclamă foștii antrenori, atât aceștia, cât și cei ca­re au mai rămas, tre­buie să primească prima de promovare.

Ilie Bărbulescu este unul din­tre artizanii promovării SCM în Liga a III-a, fosta glorie alb-vio­le­tă fiind secundul echipei în se­zo­nul trecut. Atît el, cât și jucăto­rii au fost vizitați înainte de me­ciul de promovare la hotelul din Horezu, unde erau cazați, la șe­din­ța tehnică de reprezentați ai Primăriei și ai conducerii clubu­lui, care i-au încurajat pe jucători și le-au promis o primă, în cazul în care vor promova.

„Am fost anunțați înainte de joc: Câștigați, promovați și o să fiți mulțumiți! Oamenii au venit la Horezu la ședința tehnică de dinainte de meci și ne-au spus că vom primi o sumă conside­ra­bilă. Au fost Dinu, viceprimarul Io­nică, Zichil, secretarul Primă­riei, pe de o parte, iar noi, an­tre­norii și jucătorii, pe de altă parte. Au vorbit cu noi, ne-au promis, iar acum… nimic! Am văzut că Dinu a declarat că nu s-a promis ni­mic, că nu știe nimic. Păi, dacă spune asta, trebuie să-i dăm le­ci­tină să-și aducă aminte. Pro­ba­­­­bil dânsul o fi uitat… dar nu uită jucătorii, și nici noi. Acum mă su­nă fotbaliștii și mă întreabă: Un­de este, domne, prima de joc? Să le dea ce au de dat, așa cum au promis. Ce, chiar mint toți ju­cătorii cînd spun că li s-a promis pri­mă? Chiar așa?”, ne-a spus Ilie Bărbulescu.

Fostul antrenor al SCM încearcă de­gea­ba să-i liniștească pe jucători, ba, mai mult, fotbaliștii cred că el și-a încasat prima pro­misă. „Nene, ai zis că luăm primă, îmi zic ju­cătorii. Ei bănuiesc fap­tul că eu am luat banii și merg pe burtă. Le-am zis: Să nu credeți că am luat eu, și voi nu… Nu a luat nimeni nimic! Ju­că­torii sunt revoltați. E ceva ru­șinos! Credeți că fotbaliștii sunt nebuni să-și ceară drepturile, dacă nu li s-ar fi promis? N-am crezut niciodată că nu se rezol­vă pro­blema, mai ales că jucă­torii și-au făcut datoria și au pro­movat. Conducătorii au venit a­tunci, ei au propus, n-am zis noi nimic. Au zis că nu ne spun pri­ma, ca să nu aibă jucătorii emoții îna­inte de meci, dar este o sumă frumușică. Să ne dea ba­nii pen­tru care am muncit! A­cum, dacă s-au văzut cu sacii în căruță, spun că nu mai dau ni­mic? Mai bine spuneau: Domne, jucați pe nimic și asta era! Dar e urât să apară Dinu și să spună că nu s-a promis nimic. Poate are o pierdere temporară de me­mo­rie și de-aia trebuie să ia le­ci­tină”, ne-a mai explicat Băr­bu­lescu.

„Cine a promis, să le dea primele!”

Întrebat când își vor primi fotbaliștii de la SCM Pitești primele, edilul Piteștiului, Tudor Pendiuc, a precizat că i-au ajuns pe la urechi discuții despre acest lucru, dar că nu el a promis așa ceva: „Cine a promis, să le dea primele! Eu, când pro­mit, mă țin de cuvânt. Cred că mizează prea mult pe bani. Poate ar fi bine să ne uităm și la un altfel de câștig: dacă promovezi, crește și valoarea ta ca jucător. Mie nu mi-a fost ușor că n-am avut participanți argeșeni la Olimpiadă. Întrebați-o pe doamna Dobrin cât a luat el pentru calificarea la turneul final de la Mexic!?

Sursa: Curierul Zilei

23 Aug. 2012, 15:12 Stiri
Pe aceeași temă