Andrei Penescu: „De două luni am anunțat pe toată lumea că nu mai finanțez pe FC Argeș”

Mihai Andries 16 Jun. 2013, 11:41 Campionat
Andrei Penescu:

Ca reacție a ultimelor informații apărute în presă, Andrei Penescu a transmis un comunicat de presă referitor la FC Argeș

„Eu, de două luni am anunțat pe toată lumea că nu mai finanțez pe FC Argeș și totuși am mai dat aproximativ un milliard ca FC Argeș să termine competiția și să rămână în Liga 2, altfel FC Argeș ar fi fost retrogradată.

Toată lumea mi-a zis, >, iar acum nu le mai convine că am plecat și nu mai finanțez echipa. Rolul meu de 4 ani de zile a fost cel de finanțator și atât. La vârsta mea nu aveam de unde să am experiență în fotbal astfel încât să reușesc să fac performanță și totuși oamenii din conducere au reușit să mențină echipa în Liga 2. Să nu uităm că sunt orașe de tradiție care nu mai au echipe de fotbal deloc, foarte multe retrăgându-se sau desființându-se, cum ar fi: Universitatea Craiova, Poli Timișoara, Unirea Alba Iulia ș.a.

Când tata a intrat în fotbal în anul 2005, de fapt societatea care a funcționat până atunci, FC Argeș era în faliment. De fapt nu a luat nimic, ci a înființat o societate nouă care s-a numit Fotbal Club 2005 SA. Sub acest nume a jucat in Divizia A în anul 2006. De abia în 2007 a recuperat numele de la vechea societate. În concluzie, la FC Argeș este nevoie ca cineva să dea bani în locul nostru la echipă, să vrea să plătească salarii la jucători și antrenori și bineînțeles celorlalți din staff, dar și cantonamente, competiții la seniori și juniori. Noi până acum am investit peste 12 milioane de euro, iar banii care s-au primit după jucătorii vânduți au rămas tot la echipă. Vizavi de datoriile pe care le are clubul catre mine și societățiile mele sau ale lui tatălui meu, nouă nu ne mai trebuie nimic. Am fost convins încă de la început de când am decis să vin cu un aport financiar la club că nu-I voi mai recupera niciodată, de asemenea și actiunile am anunțat că le cedăm gratis. Tatăl meu a iubit și iubește foarte mult această echipă, dar ni s-a luat ca noi sa dăm bani și tot noi să fim huiduiți. Îmi doresc din suflet ca această echipă să continue, noi o lasăm în Liga a 2-a, jucătorii sunt încă la echipă în format complet, noi nu am vândut pe nimeni. Ce se va întâmpla de acum înainte nu mai depinde de noi. Marea problemă a clubului este că nu se găsește un alt investitor. Mulțumesc Primăriei Pitești pentru colaborarea pe care am avut-o până acum, domnului primar Tudor Pendiuc pentru că ne-a pus baza sportivă la dispoziție și tuturor angajaților FC Arges, în special doamnei Gica Dobrin și lui Cătălin Barbu, oameni care au muncit foarte mult și încă muncesc pentru această echipă.”

Mihai Andries 16 Jun. 2013, 11:41 Campionat
Pe aceeași temă